zondag 13 november 2016

Zondag: bij-tank-dag


Wapenstilstand 11 november 1918...
“Is there a room for Willie here?”
De “Kaiser” gevlucht... waarheen?


Naar “Home of Peace” Nederland op ballingschap natuurlijk waar hij door de neutraliteit van de regering veilig was voor de Geallieerden...
(verzameling Guido Deseijn alias Leflamand)

17 opmerkingen:

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,

Wapenstilstand op 11 november is stil gekomen. Maar er zijn ook soldaten ook vluchten. Zeker waar? Guido heeft wel bijzonder verzameling die nog bewaart. Tekening zegt al genoeg.

Fijne zondag.

Haba zei

Goede morgen Gerda, tja Willy heeft het vast wel naar zijn zin gehad. Weer twee stukken die Lefla in zijn verzameling heeft.
Ik wens je een fijne zondag toe.

willy zei

Wilhelm kreeg daar nog een mooi optrekje aangeboden...

twee interesante stukken uit de verzameling van Guido

prettige zondag Gerda

A van de Aa zei

Zijn buitenhuisje hier in NL onlangs nog bezocht, je zou het slechter kunnen treffen, maar daar zal de familie destijds wel voor gezorgd hebben *Winkie*
Gtje fijne ondag..

http://www.huisdoorn.nl/nl/

Tine de Jong zei

Hallo Gerda Hier in Nederland is zo een wapenstilstand dag 11 november er niet. In België wordt dit sinds 1922 ieder jaar op deze dag gehouden las ik op Wikipedia. Maar vond je plaatjes wel goed gepast. Mooie verzameling als je dit in je bezit heeft. Ik wens je een gezellige liefdevolle Zondag met al diegene die om jou heen zijn.

mijnnikonenik zei

Twee mooie stukken uit Guido zijn verzameling.

FRANK103 zei

Hij heeft nog fijn in Doorn gewoond, hij was natuurlijk familie van de Nederlandse koninklije familie, en omdat Nederland neutraal was kon hij daar mooi naar toe. Bij zijn familie in Rusland ging dat lastig, de tsaar was immers al een jaartje dood, en zijn familie in Engeland daar had hij juist 4 jaar tegen gevochten. Overigens gaat het verhaal dat men in Nederland voor 1940 weer dacht neutraal te kunnen blijven, alleen was er toen een Oostenrijkse korporaal de baas in Duitsland, en die had wat minder met familiebanden.

merel zei

heel mooi weer, Guido een fantastische verzameling en heel toepasselijk ook bij 11 november dat juist voorbij is

Terrence Weijnschenk zei

Indringend voorbeeld weer van 'tolerantie', lieve Gerda. Inderdaad is het een Nederlandse traditie om vooral tolerant te zijn naar lieden toe met wie wij zaken doen. Pragmatisch. Maar hypocriet. Die verzameling van Guido verdient een eigen museum! Ik ben weer erg onder de indruk.

pieterbie zei

ik was gisteren bij onze noorderburen.
Maar het was niet echt vluchten, natuurlijk, ben op de einde van de dag teruggekeerd.

Marjolijn. zei

Weer mooie plaatjes uit de grote verzameling...!
Goede start van de nieuwe week.

Lutje zei

jullie verzameling heeft zo'n mooie beelden en prenten, jij kan volgens mij nog zondagen vol hierover logjes plaatsen, en ik vindt het fijn om ze te zien, en er even over na te denken
Eén @->- voor jou

Haba zei

Goede morgen Gerda. Ik wens je een fijne maandag toe.

suskeblogt.com zei

de tekst en tekening zijn natuurlijk van lang geleden, maar op de een of andere manier doet het nog vrij actueel aan. In feite is er weinig veranderd op politiek vlak.

Marlou zei

Jaaa, lieve Gerda!
Wapenstilstand!
Daar ga ik voor... altijd en overal...
Nu en gisteren!

Dagdag...
X, Marlou

.

es zei

Het is een eindeloze herhaling van: oorlog - wapenstilstand - oorlog - wapenst.st. -- -- -- -- -- -- ...Men leert niets van de geschiedenis...

Haba zei

Goede morgen Gerda, jij bent nog aan het bijtanken en ik ga straks naar het asiel, dus ik kijk vanmiddag wel of er nog een nieuw log staat. Fijne dinsdag gewenst.