donderdag 5 november 2015

Villa Cavrois


Foei jongens en meisjes, ik had het jullie gisteren (klik) nochtans makkelijk gemaakt door rechts op mijn blog alle items van de behandelde tentoonstellingen netjes op een rijtje te zetten. Niet gezien dan? Klik maar even hier. Nou ja, ik bedek het nu maar met de mantel der liefde, geef iedereen het maximum aantal punten en ga nu over op iets helemaal anders *wink, big smile*.

Vandaag snij ik hier dus een heel ander onderwerp aan in de hoop dat ook dit jullie zal bevallen...
De villa Cavrois (klik) van architect Robert Mallet-Stevens (klik), prominent in de modernistische stroming, werd tussen 1929 en 1932 in Croix als architecturaal manifest ontworpen en gebouwd voor Paul Cavrois en zijn gezin, textielindustrieel uit het noorden van Frankrijk.
In 1990 is de villa dankzij de mobilisatie van de burgers, geklasseerd als historisch monument, en in 2001 werd het goed door de staat verworven.
In 2003 startte de DRAC Nord-Pas-de Calais met gigantische restauratiewerkzaamheden. In 2008 werden die overgenomen door het Centre des monuments nationaux en de werken zullen in de loop van 2015 voltooid zijn.

En hier (klik) kan je de foto's bekijken die ik maakte tijdens een uitstap met Interbellum (klik).
Kom morgen maar terug want dan trekken we er naar binnen!