donderdag 21 december 2017

5 Hello Robot nov 2017 Design Museum 2017: R2-D2

Dit moeten jullie toch leuk vinden: in het Design museum (klik) van Gent is  R2-D2 aangekomen en door zijn persoonlijke assistente uitgepakt. De bekende wit en blauwe Star Wars-robot is de komende maanden het pronkstuk van de tentoonstelling ‘Hello Robot’.

"We proberen met onze robottentoonstelling mensen op een andere manier naar robots te laten kijken. Het beeld van R2-D2 is een klassiek beeld van robots dat we hebben, maar dat beeld wordt verder in de expositie ontrafeld en verfijnd en we komen in de toekomst terecht, waarin mens en machine versmelten", aldus Fredo De Smet, conservator van de expositie.

De foto's van Leflamand en mij kunnen jullie hier (klik) en hier (klik) bekijken. 
Hiermee zijn we op het einde gekomen van ons bezoekje en hopelijk heeft mijn verslag van de tentoonstelling jullie aangezet om er ook een een kijkje te gaan nemen.

Update
Jammer dat er zo weinig reacties op mijn diverse items over deze toch wel mooie tentoonstelling zijn gekomen, het interesseert blijkbaar maar bitter weinig mensen.
Nochtans is het heel goed om de alle ontwikkelingen omtrent de robotica te leren kennen, het is een onverbrekelijk deel van onze maatschappij geworden...