woensdag 13 maart 2019

1 Lang leve de muziek Jaren 50

Lang leve de muziek!
Sint Pietersabdij Gent 5 oktober 2018 - 9 juni 2019

Lang leve de muziek (klik), een interactieve expo in de Gentse Sint-Pietersabdij, bundelt álles wat Nederlandstalig is, van ‘Margrietje’ tot ‘Mia’. 
Dit is iets voor lezers van Dag Allemaal tot De Morgen.”
In totaal staan er meer dan 1.000 gouden platen, beduimelde gitaren en gedragen kostuums. “Een honderdtal artiesten hebben dingen uitgeleend”, zegt Winne Gobyn van Pièce Montée, dat de expo researchte en opbouwde. “Vaak waren zij heel enthousiast om mee te werken, en hadden ze geen idee dat er ooit nog interesse zou zijn in hun oude spullen.”

Lang leve de muziek! neemt je mee in een wonderlijke trip langs 60 jaar Nederlandstalige liedjes uit België en Nederland. Het is de grootste muziektentoonstelling ooit in Vlaanderen, een eerbetoon aan meer dan 200 artiesten en groepen. Van Will Tura tot Bazart en van Boudewijn de Groot tot de Jeugd van Tegenwoordig.
Luister, zing en quiz mee, herbeleef je jeugd en vergaap je aan de stukken uit de collecties van je favoriete idolen. Of je nu fan bent van kleinkunst, schlagers, stevige rock of coole hip hop, iedereen komt aan zijn trekken. Een tentoonstelling die een glimlach op je gezicht tovert.

In de volgende reportages laat ik niet alleen foto's (klik) zien maar laat jullie ook enkele deuntjes horen zoals hier (klik) ven Bobbejaan Schoepen.

Bedankt allemaal voor de steunende reacties ivm de ravage (klik) die onze tuin door de storm te verduren kreeg. De tuinman komt eerstdaags langs om een bestek op te maken, het wordt een flinke hap uit onze portemonnee want schade buiten het huis wordt door geen enkele verzekering gedekt.