zondag 3 december 2017

Zondag: bij-tank-dag?

VANDAAG GÊÊN BIJ-TANK-DAG!
KLAASFEEST... wat hebben jullie liever : onze eigen Sint Niklaas met zijn PLEZANTE ZWARTE PIET(EN) - of de Centraal-Europese Nikolaus met zijn KRAMPUS DUIVEL(S)? De Krampus-traditie is destijds zelfs geëxporteerd naar Amerika door Oostenrijkse migranten. Aan de Westkust winnen verklede Krampus-parties en -parades rond het Klaasfeest en Kerst steeds meer aan populariteit...  dus vroeg of laat krijgen we dit net als Halloween via een omweg terug op ons bord...!

Laat de Zwarte Pieten blijven! Door Nederlanders wordt toch ook geen kritiek geleverd op cultureel erfgoed en religieuze Afro-Antillaanse en -Surinaamse tradities zoals Voodoo (Winti op Suriname en Brua op de Antillen)... Ik kies bewust ‘voodoo’ omdat dit niets maar dan ook niets met traditionele godsdiensten te maken heeft maar slechts een ‘fenomeen’ is - net als ‘sinterklaas & zijn zwarte pieten’... De gekleurde figuranten die ‘zwarte piet’ SPELEN doen dit VRIJWILLIG en hebben in het dagelijks leven een échte betaalde job hoor! Waar o waar zijn er in Europa nog slaven (wat in Afrika niet kan gezegd...)? Vanuit de vroegere Nederlandse kolonies zoals Suriname en de Antillen, en door hun in Nederland verblijvende ex-bewoners en hun (misleide) aanhang mag dan ook door bv. de ‘Anti-Zwarte Piet Beweging’ campagne (‘Kick Out Zwarte Piet’, ‘Zwarte Piet Niet’, ‘Zwarte Piet is Racisme’ enz. met op sleeptouw het door hen misleide ‘European Network Against Racism’ enz.) geen kritiek op de culturele aspecten van ónze religieuze feesttraditie worden geuit! Dit heeft niets - maar dan ook niéts te maken met racistische beeldvorming! ? Acties tégen zwarte pieten zijn een aantasting van het recht op vrije meningsuiting! Wat de Nederlanders moeten doen: Het Klaasfeest mét de oorspronkelijke zwarte pieten laten uitroepen tot Cultureel Werelderfgoed! 

ANDERS NOG EEN GELIJKWAARDIGE TIP ALS LAAGDREMPELIGE BEZIGHEIDSTHERAPIE: start een actiecomité vanuit én de Dierenbescherming én het ‘Bescherm de Yeti Beweging’ én vanuit de Wereldorganisatie van Duivelaanbidders (zolang het nog niet vast staat tot welke categorie de Krampussen behoren) om het opluisteren van het Niklausfeest met Krampussen te verbieden: de beeldvoming van gehoornde beesten, halfmensen én duivels grenst aan het racisme...!