maandag 26 oktober 2015

USA Filmpaleizen: nog tot 31/1/2016...


In samenwerking met het Deutsches Filmmuseum in Frankfurt am Main tonen Yves Marchand en Romain Meffre in het Gentse Caermersklooster (klik) 30 prachtige foto's. Beide Parijse fotografen hebben al langer een fascinatie voor ruïnes, getuige daarvan hun internationale project Ruins of Detroit. Sinds 1910, maar vooral vanaf 1920 zijn er in de USA duizenden cinema's gebouwd, een aantal daarvan als echte 'filmpaleizen'. 
In deze tentoonstelling tonen beide fotografen enkele van die monumentale, historische en architecturaal indrukwekkende gebouwen. Hoewel die cinemapaleizen vandaag vaak in een vervallen toestand verkeren, getuigen deze foto's van hun gloriedagen.

Het is onmogelijk het knappe ervan in een fotoreportage te gieten, als je hier dan ook klikt krijg je er slechts een impressie van die jullie misschien zal aanzetten ze eens in het echt te gaan bekijken...
Hopelijk beginnen jullie nu aan een fijne, nieuwe week, uitgerust door het weekend ook zodat we morgen weer met de lessen kunnen starten *wink, big smile*.