maandag 19 oktober 2015

ARTS et METIERS COMMUNICATIE FOTOGRAFIE


Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatie- of stralingsgevoelig materiaal. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (phootos, van foos), en grafoo (van schrijven).

Iemand die beroepsmatig fotografie verricht noemt men een fotograaf. Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto. Met de huidige fotobewerkingsprogramma foto's maken. Hiervoor is niet noodzakelijk een fotocamera nodig; men kan bestaande foto's makkelijk bewerken tot een eigen product. Echter, voor het nemen van een foto maakt men wel degelijk gebruik van een camera. Een afdruk van een voorwerp dat direct op lichtgevoelig materiaal gelegd is en vervolgens belicht, is een fotogram.
Meer weten? Klik dan hier
En wie onze foto's van het Musée des Arts et Metiers wil bekijken, klikt hier.

Sorry dat ik gisteren niet bij jullie langs kwam, we trokken er even op uit met Interbellum (klik) om de Villa Cavrois (klik) van de befaamde architect Mallet-Stevens (klik) te bezoeken en er natuurlijk een foto-sessie te houden, je kent me ondertussen al een beetje hihi. Ik haal mijn schade op jullie blogs vandaag in en hoop dat jullie er allemaal een heel mooie, nieuwe week van zullen maken!