dinsdag 14 maart 2017

De Gentse bibliotheek aan de Waalse Krook

Vorig weekend ging de spiksplinternieuwe bibliotheek (klik) van Gent open.

De architecten Ralf Coussée en Klaas Goris zijn blij met de manier waarop ze De Krook in de oksel van de Schelde hebben gelegd. Zonder spektakel, op maat van de omgeving en als een publieke ruimte. Het gebouw lijkt zich al goed te voelen in die bocht. En bovenal, het legt een verbinding tussen de Zuid en het Laurentplein.

Vanuit de leeszaal in de nieuwe bieb heb je een prachtig zicht op de binnenstad en op de drie torens
Boeken uitlenen blijft de kernactiviteit van De Krook Bibliotheek. Maar u kunt er nog steeds de krant komen lezen of een computer reserveren. En nu er is ruimte voor meer.
Een plek om te lezen, te leren en te leven. De Krook Bibliotheek wordt een bruisende plek voor debat en reflectie, inspiratie en onderzoek, ontdekking en ontmoeting.
Daarvoor ontvangt De Krook Bibliotheek u graag in de nieuwe leeszalen, studieruimtes en labs. U kunt er workshops,cursussen en lezingen volgen over taal, cultuur en leertechnieken.

Jammer genoeg was er veel te veel volk op de opening, maar we gaan  er beslist terug en zullen er hier dan een fotoverslag van plaatsen. Ondertussen moeten jullie het met enkele buitenfoto's doen, klik daarvoor maar hier. Fijne nieuwe week allemaal, hopelijk blijft het toch nog even lente!