donderdag 16 augustus 2018

Rondleiding in het Belfort met de Torenwachter: 1ste verdieping

Zoals jullie in mijn vorig logje (klik) konden lezen en bekijken nam Willem Obrecht alias Dany (klik) ons mee op een rondleiding in het Gentse Belfort.

In 1972 heeft Unesco een 'Conventie betreffende de Bescherming van het Cultureel en Natuurlijk Werelderfgoed' opgericht die erop toekijkt dat 's werelds erfgoed niet verloren gaat. Monumenten en landschappen die van uitzonderlijke universele waarde zijn, kunnen door de Conventie in bescherming genomen worden. Om dit vorm te geven is een Lijst van het Werelderfgoed aangelegd, die culturele en natuurlijke sites uit de hele wereld groepeert.

Op 1 december 1999 besliste het Werelderfgoedcomtié van UNESCO om de 24 Vlaamse en 6 Waalse belforten op de werelderfgoedlijst te plaatsen. De reden hiervoor was dat belforten met hun stedelijke architectuur de politieke en geestelijke behoefte van hun tijd invulden.

Jullie kunnen hier (klik) de foto's die we op de eerste verdieping namen bekijken waar de beide oorspronkelijke draken die vroeger de torenspits sierden staan te pronken.