dinsdag 19 juni 2018

Voorstelling van het boek Onder de De Krook

Voor het bouwen van de stadsbibliotheek De Krook een aanvang nam voerden de archeologen van Stadsarcheologie Gent een groots opgezet archeologisch onderzoek uit. Daarbij kwam een ware leerlooiers site uit de middeleeuwen bloot te liggen. 
Om al deze informatie te ontsluiten, heeft de Stad Gent nu niet alleen het boek Onder de De Krook, een leerrijk boek (klik) uitgegeven maar eveneens een mobiele applicatie laten ontwikkelen om geïnteresseerden het verleden onder De Krook te laten ontdekken. 
Vanaf 16 juni 2018 is het boek te koop in onder andere De Krook en de stadswinkel. De applicatie kan je gratis downloaden op de smartphone of je kan op woensdag in De Krook een tablet ontlenen om kennis te maken met de personages en hun leven ten tijde van bijvoorbeeld de leerlooiers in de middeleeuwen of de 19de-eeuwse industriële revolutie.

Hierboven zijn enkele auteurs van dit schitterend initiatief afgebeeld waarvan jullie wellicht iemand zullen herkennen hihi. De rest van de reportage kan je hier (klik) bekijken. 
En voor daarna een heel fijne nieuwe week gewenst!