woensdag 16 december 2015

STA.M 0: Het Verloren Koninkrijk


De Gentse fotograaf Michiel Hendryckx (klik) legt de link met vandaag. In een nieuwe reeks foto's brengt hij hedendaagse sporen in beeld van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, in België en in Nederland. 
Dit alles en nog veel meer kom je te weten in de tentoonstelling 'Het verloren koninkrijk. Willem I en België'. Sprekende citaten, spotprenten, historische objecten en interactieve multimedia geven je voeling met de tijdsgeest van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en de beginjaren van het onafhankelijke België.
Een interactief spel doet je nadenken over hoe verschillend of gelijkend Belgen en Nederlanders vandaag zijn.
In de tentoonstelling zijn uitzonderlijke objecten, documenten, schilderijen en prenten te zien uit de eigen collectie van het STA.M (klik) en uit binnen- en buitenlandse musea en erfgoedinstellingen. Parallel loopt in het Nationaal Archief (klik) in Den Haag de tentoonstelling ‘24 uur met Willem - Koning van Nederland en België’. 
(Met dank aan Wikipedia).

De volgende dagen zullen jullie hier enkele fotoreeksen van deze tentoonstelling op je bordje krijgen en we beginnen daar hier (klik) mee. Nog even dit: de foto van gisteren (klik) was géén bewerking maar Lefla die zijn hoofd door zo'n bord stak. Wat denken jullie wel van mijn fotosoepkunnen? Ik had het toch iets subtieler gedaan hoor zoals met die Sinterklaas (klik) *wink, big smile*.