maandag 12 oktober 2015

ARTS et METIERS INDUSTRIE


De industrie (Lat Industria : bedrijvigheid, ijver) is het deel van de economie, dat wordt gekenmerkt door de productie en verwerking van materiële goederen of artikelen in fabrieken en ondernemingen, veelal gekenmerkt door een hoge graad van mechanisering en automatisering - in tegenstelling tot de ambachtelijke vorm van de productie. Het proces van veranderingen in het productieproces door mechanisatie en de daaropvolgende veranderingen in de productieorganisatie, zoals de invoering van het fabriekssysteem, wordt industrialisatie genoemd.

De industrie kan worden ingedeeld in twee hoofdgroepen:
De materialen producerende, procesmatige industrie of procesindustrie, omvat de productie van materialen. Het gaat hierbij om de chemische industrie, terwijl ook om een groot gedeelte van de voedingsmiddelenindustrie en de basismetaalindustrie zoals het hoogovenbedrijf en staalfabrieken een procesmatig karakter hebben.
De discrete productie, ook wel maakindustrie genoemd, omvat de productie van discrete producten. Dit kan gaan om voorwerpen als ook om verpakte materialen, voedingsmiddelen en dergelijke.
Andere indelingen die kunnen worden gemaakt:
- Kapitaalgoederenindustrie
- Consumptiegoederenindustrie
(bron: Wikipedia)

In het Musée des Arts et Métiers zijn daarvan natuurlijk tal van voorbeelden te vinden, klik daarvoor maar hier. Fijne nieuwe week allemaal!

23 opmerkingen:

Haba zei

Goede morgen Gerda, mooi weer je serie foto's. eigenlijk zou je erop moeten zetten wat het allemaal is, zeker bij de machinerie, ik heb geen idee waarvoor die dingen allemaal gebruikt werden.
Ik wens je een fijne maandag toe.

Lutje zei

goeiemorgen Gerda,
ik vindt dit voor mij één van de series die me het meest interreseren, dus ik kom hier graag naar kijken

Natasja zei

Wat heeft een mens toch veel uitgevonden. Soms voor het gemak, maar soms ook omdat er minder mensen nodig zijn. Het is prachtig hoe dat ook evalueert. fijne dag xxx oh en ik ben zo blij voor je!! Yes yes yes!!

Marjolijn. zei

Je hebt alles weer mooi vastgelegd.
Ook goed dat alles bewaard is om te laten zien hoe de kapitaalgoederen gemaakt werden.
Want dat er kapitaal goederen zijn is wel duidelijk, aan die vazen te zien... :-)

Goede start van de nieuwe week, en maak er een mooi dagje van...!!

John zei

Het staat allemaal mooi op de foto Gerda, en foto 4 heb je terecht hier als foto op je blog gezet want dat is vandaag naar mijn smaak het mooiste voorwerp op de foto.
Ik heb onder andere chemisch proces gestudeerd. Dus altijd boeiend een stukje over procestechniek.
Ik wens je ene fijne dag.

Lies zei

't Ene al mooier dan 't andere, Gerda, maar 't blijft indrukwekkend.
Lie(f)s.

Terrebel zei

Fantastisch, lieve Gerda! Zo hebben wij dankzij jou weer wat geleerd. De mens blijkt bijzonder inventief en weet altijd wel een oplossing te bedenken. Zelfs als er geen probleem is.

OT: jouw theorie over mijn verhaaltje van vrijdag klopt. Hoewel ik zelden autobiografisch schrijf (*KUCH*) was dit verhaaltje het zeker.

willy duvel zei

Mooie beelden Gerda die tweede was dit een behangdrukmachine ?? Grts

Ferry - Jacqueline zei

Prachtig en indrukwekkend mooie foto's heb je gemaakt. Maan met schilder achtergrond vind ik prachtig om te zien. Bij sommige dingen op de foto's zou niet weten wat er is.
OT:Ik kreeg net mail van de zaak.
Ik krijg het nieuwe camera. Het is niet meer te repareren.
Waarschijnlijk komt morgen of anders overmorgen.

Mirjam Kakelbont zei

Hallo Gerda!
Mooie foto vind ik het. Vooral de blauwe fles op de achtergrond trekt mijn aandacht ;-) Knap dat kunst mensen plezier kan brengen, maar het kan ook andersom. Sommigen zetten lelijke dingen op hun kast neer omdat ze het van iemand gekregen hebben. Daar doe ik niet meer aan mee.
Dat werkje van de maan met de dames is een bijzonder werkje.
Lieve groet

merel zei

een geweldig mooie serie en een dank je welletje omdat je het hier zo boeiend en leerrijk maakt

suske zei

best dat al die oude spullen bewaard gebleven zijn en nu kunnen bekeken worden. Je hebt er zelf ook werk van gemaakt. Een pluim Gerda.

Mieke zei

Deze dagelijkse reeks begint verslavend te worden, iedere keer
ben ik weer benieuwd wat er nu weer zal te zien zijn. Schitterend hoor.

Renesmurf zei

Ja, het blijft knap wat de mensheid toch allemaal bedacht en uitgevoerd heeft, we kunnen het wel! En daar leert men dan wel weer van, gelukkig maar. Op naar een steeds beter leven.

A van de Aa zei

Er staan een paar mooie exemplaren van vazen daar, zou er best wel een paar hier in de kast willen hebben..... en je hebt het mooiste exemplaar hier wel staan.
En wat de mens al niet weet te verzinnen om alles te produceren, en te produceren, en soms zelfs om te produceren ;-) *Winkie*
Je hebt het BTW ook weer mooi op de plaat vastgelegd.

Gtje, tot de volgende maal ... *Winkie*

Morgaine zei

Ik ben een beetje moet Gerda, ik ga lekker slapen zo, en morgen kom ik op mijn gemakje alle foto's bekijken ergens, dan heb ik er lekker twee staan als het goed is :D

X

curieuzeneuzemosterdpot zei

't is ongelooflijk wat jij ons allemaal toont, gerda!

tot in de details!

tot in de MOOISTE details! ;-))

Albert y Mara fotoblog zei

We zijn een beetje moe van het feest vieren. Vandaag naar Málaga geweest om Dia de España te vieren. Voor een link: http://www.espanaymas.nl/artikel/12-oktober-dag-van-columbus
Deel 2 foto's Feria de Fuengirola staat op onze blog.
En jouw foto's van vandaag bekijken we morgen in alle rust.
Voor straks een heel goedemorgen.

pieterbie zei

Een prachtstuk zet je hier te kijk in de post.
Maar ook je album bevat meerdere pareltjes.
Ze gaan een beetje traag vooruit deze morgen, maar dat kan geen kwaad. Zo kan je langer van elke foto genieten.
Wens jullie ook een fijne week!

Haba zei

Te vroeg voor je nieuwe log, maar ik wilde je toch een fijne dinsdag toewensen, ik ga zo weer naar het asiel toe, later zie ik je dinsdaglog wel.

Lutje zei

weer te vroeg, ik heb al gewacht tot de laatste, dus ik kom je een fijn dagje wensen

Morgaine zei

Met respect voor de omgeving, JA, zeg ik, en foto 4 en 6 zijn favorieten, vooral 6, alleen al om de kleuren, wauw! Ja, dat zijn mijn kleuren :D

X

FRANK103 zei

Dat is een erg boeiend museum! Je hebt er toch ook een boel mooie foto's van gemaakt, dat is doorgaans helemaal niet zo eenvoudig vind ik. Vitrinekasten met spiegelend glas, lastige belichting, mensen die in de weg staan. Je doet dat erg goed!