maandag 10 augustus 2015

Scheepslift 2

Aan het Centrumkanaal van Thieu maakten we een korte wandeling van ongeveer 1 kilometer langs dit historisch site. We zagen er het pompmachine-gebouw van Bracquegnies en de hydraulische scheepsliften nummers 2 & 3, geconstrueerd respectievelijk  in 1892 en 1913. 
En hier kan je er de foto's van zien. Ik hoop nu wel dat jullie geen lift nodig zullen hebben om van het begin van de week naar het einde te geraken *wink, big smile*.

26 opmerkingen:

Haba zei

Goede morgen Gerda, weer een mooie foto van de scheepslift, maar ik zal zonder hopelijk gewoon het einde van de week wel halen.
Ik wens je een fijne maandag toe.

Wim zei

Een mooie wandeling tussen al dat groen, euh... ik bedoel blauw ;-)
@: Het is nog steeds hetzelfde bootje hoor :-)

Lutje zei

Het is een wandelingetje waard, want zoiets zag ik nog nooit en dankzij jou weet ik weer wat meer ;-)

Marjolijn. zei

Een mooi stukje techniek uit vroegere jaren.
Goede start in de nieuwe week.

pieterbie zei

prachtige site, dit, ben gek op dat gebouwtje met de twee torens.
Koen de Langhe maakte er een reportage van een paar jaar terug van de scheepsliften, leuk om ze nu nog eens terug te zien via jouw foto's.
Ik ga er voorzichtjes van uit dat je alle 4 de liften gedaan hebt :-)

Lies zei

't Zit toch ingenieus in elkaar hé, Gerda !
Lie(f)s.

Kay zei

Ik neem gewoon plaats achter de andere kant van het scherm,
bekijk de foto's, lees de aanvullende tekst
en zie dat het allemaal mooi in de Lift zit! ;-)

John zei

Ik neem zelden de lift Gerda. Alleen als ik echt niet anders zou kunnen.
foto 3, 9, en 10 zijn voor mij de mooiste maar de rest is natuurlijk ook prachtig om te zien. Maar wat wil je met jou achter de camera :)
Ik hoop dat je een mooie week hebt. Het weer is deze week nog zomers.

Boerin zonder Naam zei

Het een prachtig oud gebouw dat me een beetje aan een gemaal doet denken. Jammer dat ern geen bewegende beelden zijn van zo'n scheepslift. Dat zou ik wel eens in het echt willen zien.

Ferry - Jacqueline zei

Hoi Gerda,

Prachtig foto's hadden kunnen jullie maken. Zoveel machine zie je niet vaak. Grote dingen zijn dit. Heel interessant om te kijken voor jullie. De eerste foto is heel apart in de natuur. Heel mooi Gerda.

Chantal zei

Ik zou de bouwtekeningen van zoiets wel eens willen zien, dat zal een set zijn zeg

A van de Aa zei

Zag ik mijzelf vrijdag in een rubberbootje in de lift, zie ik nu G&G in een rubberbootje dobberen .... en ene K in het midden *Big smlie & Winkie*
Gtje..... tijd dat ik vakantie krijg ;-)

willy zei

mooi en interessant Gerda

een logje naar mijn hart

prettige dag

Joris zei

Wellicht worden deze liften ook wel echt erfgoed naarmate de tijd verstrijkt. Een boeiende wandeling zullen jullie zeker hebben gemaakt, waarbij heel wat was te zien. Je komt nu ook niet elke dag lansgheen dit soort constructies. Op die manier zijn we natuurlijk gewapend om de week op een eenvoudige manier door te komen, geen trappen, maar gewoon de lift nemen.

Mirjam Kakelbont zei

Heel mooie foto's heb je van de lift gemaakt. Echt een markante constructie in de omgeving. Je allermooiste foto vind ik de rode gebouwen in combinatie met de blauwe boten. Schitterend!
Lieve groet Kakel

willy duvel zei

Mooi Gerda Ben er zelf ook al eens geweest maar toen lagen die pompen en kamers er veel slechter bij. Nu is alles mooi en proper Het was ooit anders Groetjes

francky spruytte zei

Goede middag Gerda, hopelijk heb ik geen lift nodig om de werkweek vol te houden, maar uit voorzorg heb ik reeds mijn aanvraag voor vrijdag een dagje vrij te nemen.

Mieke zei

Sorry Gerda, met of zonder lift, het einde van de blogweek zal ik niet halen want ik vertrek hier deze week. Ga zuidelijker oorden opzoeken, hopelijk met even lekker weer als hier.

Natasja zei

IK heb wel een lift genomen vanmorgen naar mijn werk op de tweede verdieping. (slecht he?) maar ik heb wel 12 km heen en terug gefietst naar mijn werk. En nee ik ben nog niet toe aan een (face) lift.
Fijne dag!

Morgaine zei

Foto 1, 3, 9 en 10 zijn mijn favorieten, hahaha je snapt vast wel waarom, heerlijk weer Gerda :D

X

Terrence Weijnschenk zei

Bij de foto van de vier mensen (Lefla reken ik even niet mee want hij is een Lefla...) die langs de 'poort' lopen dacht ik in eerste instantie aan The Beatles op Abbey Road. En in tweede instantie ook. Je verwent ons weer, lieve Gerda. Wat een juweeltjes had je weer voor ons! Niet alleen de constructies 'an sich' maar zeker ook de foto's daarvan. En is het alweer maandag? Niets van gemerkt!

FRANK103 zei

Mooie dingen, die scheepsliften! Helaas hebben we die in Nederland niet, die zijn ook niet nodig....

Albert y Mara fotoblog zei

Wat een mooi stukje cultureel erfgoed deze scheepslift. Favoriet zijn vandaag foto 1 en 10 met allebei er een boot op. Onze week, deels Belgisch en deels Hollands, kan niet meer stuk.

curieuzeneuzemosterdpot zei

al van bij de eerste foto had je mijn volle aandacht, gerda!

hoe interessant is dàt allemaal!!
of zijn het jouw heerlijke foto's die het allemaal zo boeiend maken?? ;-))

Lutje zei

weer veel te vroeg...maar mijn reeks begint....

Haba zei

Goede morgen Gerda, hier weer een dierendagje, ik zie vanmiddag je nieuwe log wel, voor nu wens ik je een fijne dinsdag toe.