vrijdag 19 oktober 2018

Kunst in Oostende


Dit gigantisch, mooi kunstwerk van Arne Quinze (klik), Rock Strangers, geeft de dijk van Oostende een heel nieuwe invulling. Het is een eveneens een mooie blikvanger als je van ver over het strand of de dijk komt aangewandeld. Ik nam er enkele foto's van die je hier kan bekijken.
En voor daarna een heel fijn weekend gewenst lieve webbies!

16 opmerkingen:

willyduvel zei

Heb de indruk dat Jou foto's meer kunst zijn dan die stomme rode ondingen Grts

Suske. zei

rare rode dingen die kunst zijn.
Je hebt er wel mooie foto's van genomen.
Jullie ook een fijn weekend gewenst Gerda en Guido.

Lies zei

Opvallen doen ze wel !
Lie(f)s.

Yova zei

Goedemorgen Gerda,

Deze kunstwerken ziet apart uit. Ingepropt kunst om te zien. Daar zie je veel op die plekken. Iedereen zal wel opvallend zijn. Mooie foto's. Moet wel van houden als mensen dit ziet. Fijne weekend gewenst.

Marjolijn. zei

Mooi rood onder de blauwe lucht...!!
Fijn weekend meis.

Lutje zei

het is al ff geleden dat ik in Oostende was, maar dit ken ik :o)
.Ik wens je een tof weekend en hier is een @->- voor jou.

pieterbie zei

De schande van Oostende in SPA-kleur.

400.000 euro, zonder advies van de cultuurraad.
Tja, als de Oostendse kaviaarsocialistische burgemeester in iets zin heeft, laat hij zich uiteraard niet hinderen door democratisch verkozen organen.

Om dan nog te zwijgen over het feit dat de kunstenaar de verkeerde verf of technieken koos, zodat de stad op eigen kosten heel snel de boel moest laten herspuiten.
Arne Quinze moet je wel bewonderen, het contract dat hij met Oostende afsloot legt alle onderhoudsverantwoordelijkheid bij de stad, zelfs wanneer het een fout van de artiest betreft.

De eigenaars van woningen op die plek zagen de waarde van hun panden dalen en niemand wil ze nog kopen. Wie wil nu naar een geblutste container kijken in plaats van naar de zee.

Los van de politiek rond dit containerpark dat buiten gebruik gesteld werd, zijn jouw foto's wel super!

De burgemeester heeft intussen op 14 oktober de rekening betaald voor dergelijke stoten, zijn partij, die hij geen SPA meer durft noemen, heeft serieus moeten inboeten en de kiezer heeft een duidelijke boodschap gegeven dat ze hem niet meer willen. Ander en beter, zou ik zeggen, alhoewel dat te betwijfelen valt.

Tof dat je dit politiek geladen onderwerp hier zo mooi durft brengen. Ik bewonder een aantal werken van de kunstenaar, maar dit vind ik persoonlijk een van zijn minst geslaagde experimenten.

John zei

Goeiemorgen Gerda,

Jou foto's zijn natuurlijk prima, maar ik vind dit kunstwerk geen kunst. Er wordt te veel geld uitgegeven aan onzin projecten die men dan opeens kunst noemt. En dan lees ik de reactie van pieterbie en dat is ook geen goed nieuws over het stuk kunst.

Ik wens je een goed w-end. We krijgen wederom zon.

Morgaine zei

Ik vind het prachtig! Dat komt ook door de kleur in dit geval, dat het zo lekker opvalt en de mooiste foto? Dat is de laatste, waar je net dat torentje laat zien van het oude met het nieuwe ervoor.

Ik wens jullie ook een heel fijn weekend toe Gerda! Mijn kleinzoon komt vanmiddag en blijft tot morgen, en dan op naar mijn ouders, dus als ik even offline ben? ;-) Maar er staat wel een blog? die is dan ingepland en maandag denk ik... ben ik er weer :D

X

gilbert torfs zei

Goede middag Gerda,
sorry dat ikniet zoveel schrijf nu maar kan het sosm niet van de pijn maar dit heb je toch maar weer mooi in beeld gebracht,en ja het valt wel heel erg op ikheb dat ongeveer4 jaar geleden ook al op beeld vast gelegd hoor,
maar zal even naar de fot's moetn gaan zoeken
nog een fijn weekend en nog een fijne avond

Cor zei

Ik vind het telkens weer bewonderenswaardig als steden zoals Oostende aandacht hebben voor kunst, ook kunst die niet door iedereen gewaardeerd wordt. Smaken verschillen, maar geef de kunstenaar een kans. Ik vind dit kunstwerk toch wel mooi om te zien.

Liesbethblogt zei

Wat een bijzonder ding!

klaproos zei

ik heb ze al vaker voorbij zien komen op blogs maar ze blijven mooi,
rood is tóch een heel aantrekkelijke kleur hé gerda,

een prachtige serie en een heel erg gezellig uitje zo te zien, ik gun je heel veel van zulke fijne dagen
xxx

Kay ♥ zei

Ook voor mij is het niet de kunst die ik verkies, maar het geeft wel fotogenieke momentjes. Grtjs

willy zei

de oorlog en zijn gevolgen..

voor wie en voor wat, vraag ik me dan af

groeten

willy zei

oei.. dit staat bij het verkeerde logje Gerda