donderdag 4 augustus 2016

STUTTGART WEISSENHOF

Op de vijfde en laatste dag van onze trip met de GVSALM (klik) maakten we een schitterende wandeling in het 'Nieuwe Bouwen' modelwijkje van de  'Werkbund' anno 1927 - wereldberoemd door de deelname Europa's destijds bekendste Modernistische architecten: Mies van der Rohe, J.P. Oud, Le Corbusier, Walter Gropius, Max & Bruno Taut, Peter Behrens, Hans Sharoun e.a. 
Mijn impressie ervan kan je hier (klik) bekijken.

21 opmerkingen:

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,

Jullie hebben bij nieuwe gebouwen tussen gewandeld. Sommige gebouwen zijn mooi strak. En sommige gebouwen is heel apart gemaakt.Jullie hebben wel vermaakt om te kijken en hoe het zit. De eerste foto is hele apart gemaakt. best wel erg mooi om te zien. En andere foto's ook Gerda.
Fijne dag.

John zei

Goeiemorgen Gerda,

Erg modern voor die tijd deze wijk. Ik kon jammer genoeg niet alle foto's bekijken want fotoemmer deed lastig met telkens vastlopen. Wat ik zag zag er weer schitterend uit. Je weet alles precies goed in beeld te brengen. En er staan redelijke leuke gebouwen hoewel ik niet elk bouwwerk even prettig vind.

Voor vandaag wens ik je een mooie dag.

klaproos zei

heerlijk om te zien Gerda, je waant je zo wat in Thorn :-) het witte stadje, zal ik jullie daar een keer rondleiden :-) trakteer ik daarna op vlaai en koffie :-)
lekker licht, daar hou ik van,
OT mijn dip is meer een weblog dip hoor:-)
gelukkig mankeert er aan mij niks :-) dank je wel voor je bezorgdheid lieverdje,
maak van vandaag een fijne dag om morgen op terug te kijken met een glimlach op de mond,

xxx

Catherine Boone zei

Je ziet heel goed dat de Art Deco al voorbijgestreefd is binnen deze gebouwen. Qua moderniteit ben ik eerder voorstander van Le Corbusier en Henry Van de Velde. Eerder was Victor Horta de grondlegger van de binnenhuisarchitectuur. Hun realisaties en theorieën liggen aan de basis van de huidige architectuur. Fijn dat ik ook heb meegewandeld met deze Werkbund-gebouwen. Groetjes Catherine

Marjolijn. zei

Mooie plaatjes van alle witte gebouwen tegen de blauwe lucht...!
Fijne dag vandaag.

Morgaine zei

Hier vind ik dus niets aan, ik lees dat dit al ouder is dan de panden in almere, maar ik kijk al 33 jaar tegen dit soort gebouwen aan, en ik mis het hart van de oudheid hierin...

Maar dat ligt echt aan mij lieve Gerda, het zal gerust Uniek zijn, maar als je het elke dag in je omgeving ziet, is er weinig bijzonders aan, door wie het ook ontworpen is in het nu ;-)

X

FRANK103 zei

Ik vind deze vierkante blokkendooshuizen erg lelijk, zo'n architect zou ik de laan uit sturen (en die laan daarna afbreken zodat hij nooit meer terug kan komen). Duitsland dat is vakwerkhuisjes in wijndorpjes, gemoedelijk, glas bier of een glas wijn. Dat mis ik hier erg!

willy zei

prachtige bouwwerken , die wel heel modern overkomen Gerda

een logje zoals ik het graag zie

prettige dag

Natasja zei

Ik hou van moderne gebouwen! Ik vind dat over deze gebouwen vaak minachtend wordt gedaan! Men wil niet vernieuwen lijkt wel! Oude gebouwen kunnen mooi zijn, maar lang niet altijd!
Ot: slecht geslapen van pijn in oor! Na de huisartspost geweest en AB gehad, nu trekt het langzaam weg.

willyduvel zei

Waarom ben ik niet verbaasd bij het zien van deze knappe beelden . Zal ik het vertellen ..................Jullie maken geen slechte (volgens mij) Groetjes

Lies zei

Vind ik mooi, Gerda !
Lie(f)s.

francky spruytte zei

Mooi die witten gebouwen.
Leuke foto's alweer.

Mirjam Kakelbont zei

Dit huis doet me denken aan Jan des Bouvries. Alles bij hem is altijd helemaal wit. Het huis wit, het interieur wit. Servies wit.Ik zou daar helemaal de zenuwen van krijgen (-:
Mooi pand! Veel moderne huizen zijn vierkante dozen maar deze geeft een gezellig indruk.
Lieve groet

es zei

Interessant om iedere vorm van architectuur te onderzoeken. Ikzelf neig -zoals bekend- meer naar de oudheid maar dat is uiteraard een kwestie van smaak. Bijzonder dat je/jullie altijd weer die leuke trips maken.

pieterbie zei

strakke architectuur dit, met hier en daar een zeldzame ronding.
laat wel een heel propere indruk achter.

Lutje zei

bijna een heel weisendorpje.
het is wel mooi zo allemaal in het wit
alles bijna hetzelfde
@->- voor jou

Haba zei

Goede morgen Gerda, een hoop architecten die ik niet allemaal ken eerlijk gezegd, wel Le Corbusier , ik kon niet alle foto's bekijken omdat de boel vastliep. Maar omdat ik al die andere namen niet ken, zegt het me waarschijnlijk ook niet zoveel, ik weet niet wat van wie is.
Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Ineke Vogel zei

Ha Gerda, goedemiddag,
Sommige percelen vind ik heel fraai, zoals de foto op je weblog (de foto's van 45 - 50 in je reeks meen ik) en de eerste 3 foto's in die reeks. Dat wit in combinatie met hier en daar een toefje rood, wat groen en bloemen vind ik erg mooi staan.

Bij andere foto's denk ik: "Hè mensen, verwijder dat onkruid eens langs je muur en maak hem eens schoon."
Maar ja, dat ben ik hè. ;-)
Voor mij zou zo'n wit huis niets zijn, want het moet dan wel kraakhelder wit blijven. ;-)
Fijn weekend lieve mensen! xx

Merel zei

Mooi zo alles in het wit en dan nog met die blauwe lucht

curieuzeneuzemosterdpot zei

dat is daar een paradijsje voor architecten, gerda!
jouw album puilt weer uit door klasse en verfijning!
zooo mooi om zien!

fijn weekend,

mijnnikonenik zei

Gerda dit is een zeer mooie reeks! Wat hou ik van het grote witte huis, daar zou ik wel kunnen wonen als ik genoeg volk heb om mij te helpen onderhouden - big smile - het zal een droom blijven.