zaterdag 26 december 2015

Tja...


Als aanloop voor de bij-tank-dag, dit heerlijk, nostalgisch kaartje in de Duitse taal. Moesten ze in de beide wereldoorlogen maar een kerstboom hebben gedropt hé in plaats van bommen...
Met dit log ga ik nu uit de feestmodus, hoewel er van feesten bij ons niet veel in huis kwam, we hebben de dagen alleen doorgebracht omdat noch de zoon, noch zijn liefje ook maar iets van zich lieten horen, nu al anderhalf jaar lang, en we weten nog altijd niet waarom jammer genoeg...

13 opmerkingen:

Haba zei

Goede morgen Gerda, het is voor jullie een trieste kerst geweest, eigenlijk hoop je stiekem dat het zal gaan zoals in die sentimentele films, dat ze met kerst voor de deur zullen staan en dat jullie weer warmte en feest zullen hebben. Jammer genoeg is het leven niet zo als in een film. Misschien , ooit maar dan vast niet met de kerst, komen jullie weer bij elkaar ik hoop het zo voor je.
Toch wens ik je een fijn weekend toe, geniet er samen van en ga even naar buiten, of naar zee om de muizenissen uit je hoofd te laten waaien.

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,
Wat jammer dat jullie geen goede kerst geweest zijn. Ik heb met je doen. Misschien gewoon even eruit gaan om te wandelen of zo.
Misschien volgende jaar beter. Toch hoop ik voor je.

Ot: Haha... het was erg leuk gehad. En vooral cadeautjes uitpakken duurde heel lang. Pffff.. De hele avond geduurd. Onze vader had erg moeilijk. Verdriet. Steeds af en toe huilen. Toch is ergens bang voor. Je weet het wel. Onze broer had ook moeilijk van pijn. Cadeautjes was erg leuk Gerda. Ja ik vond het erg leuk van jou kerstfoto.
Ik ga nu rusten. Ik ben doodop. Pfff....Gisteravond laat moesten nog afwassen.

Ik wens jullie fijn weekend.

pieterbie zei

Ik kan maar al te goed begrijpen dat het voor jullie een Kerst in mineur is.
Hopelijk de laatste, zou ik zeggen, laat het nu goed komen, echt goed.
Dat is wat ik jullie wens.

OT: ben idd lekker de batterijtjes aan het opladen, volgende week had ik 2 dagen willen thuis zijn en het is er maar 1 geworden.
Maandag onderbreek ik mijn congé om een dagje lekker in BXL te zijn.

John zei

Tja, dat is triest Gerda. Het moet toch wel op de emoties werken. Gelukkig hebben jullie wel elkaar. Dat jullie niet feesten onder deze omstandigheden begrijp ik wel. Wees sterk en houd vol. Het komt wel.
Fijne zaterdag.

Hilde zei

lieve Gerda,
hoe naar en triest is dat, dat je eigen zoon niet met jullie wil samen feesten, zelfs niet de beste wensen overbrengt (al is het maar met een kaartje) voor een nieuw jaar waar jullie gevieren met een verse lei zouden kunnen beginnen.
Ik hoop dat ooit de plooien weer worden plat gestreken en dat het terug goed komt tussen jullie, laat dit mijn wens voor jullie zijn het komende jaar.
Liefs, Hilde

mieke zei

Goh Gerda, pijnlijk he, weet perfect hoe je je voelt. De moed niet opgeven he, het kan vaak heel snel verkeren.

A van de Aa zei

Wat kan je zeggen op het wegblijven....
Laat de hoop niet varen... en wie weet is volgend jaar anders.....

FRANK103 zei

Jammer dat kerst bij jullie geen feestelijk gebeuren is Gerda, maar ik hoop dat je wel weet waarom ze niets van zich laten horen, anders zou ik daar zelf eens naar vragen. Hier is het de gebruikelijke drukke bedoening, met de hele familie gegeten bij mijn zus op eerste kerstdag, vanavond hier gourmetten met grut en aanhang.

Albert y Mara zei

Hoi Gerda, In mijn ogen is je zoon een triest figuur om zijn ouders met de kerst, èn al 1,5 jaar lang in de steek te laten. Hoe is dat in godsnaam mogelijk. Heeft zijn liefje dan zoveel invloed op die jongen?? Ik ga het bijna geloven. Je zoon kan toch ZONDER zijn vrouw contact houden, desnoods alleen met verjaardagen en de kerst om een kaart te sturen of te bellen.
Sterkte. Liefs Mara

Marjolijn. zei

Ja lieve meis, jammer dat het zo gaat.
Hopelijk komt het toch ooit weer goed.

Toch nog een gezellige avond en voor straks lekker slapen.

Lies zei

'k Dacht er aan, Gerda... Echt spijtig...
Lie(f)s.

francky spruytte zei

Wegblijven zonder te zeggen waarom vind ik echt flauw. Alles moet kunnen besproken worden. Hopelijk komt deze situatie vlug tot een eind. Ik hoop dit echt voor jullie.

Renesmurf zei

Wat ontzettend triest. Net als die twee wereldoorlogen, en elke oorlog. Maar ook het persoonlijk leed is naar.