zondag 8 november 2015

Zondag: bij-tank-dag


De bij-tank-dag van 18 oktober ll. in herinnering (zie aldaar klik) over de enkele tanks uit de Eerste Wereldoorlog destijds te bezichtigen in onze Westhoek (o.a. Poelkapelle): hier een Engels voorbeeld. Wie eens niet zo veraf een goed bewaarde en perfect gerestaureerde tank van de Mark-serie wil bewonderen als monument op het openbaar domein, kan dit doen middenin Ashford op 25km voorbij de uitrit van de ‘Chunnel’ van Folkestone, in volle winkelcentrum van de Highstreet, op enkele minuten gaans van het spoorwegstation en vlakbij de uitrit van de M20 richting Londen. In tegenstelling met deze postkaart is de basiskleur ondertussen wel ‘opgefrist’ van bruin naar kaki-groen. Dit is het enige exemplaar buiten museumcontext over het Kanaal (het Imperial War Museum te Londen en het Tankmuseum Bovington dus, of enkele Engelse privé-verzamelingen).
(verzameling Guido Deseijn aka Leflamand)

18 opmerkingen:

Marjolijn. zei

De tank heeft daar een mooi plekje gekregen...!

Mooie zondag meis.

Haba zei

Goede morgen Gerda, even nog tijd om je een fijne zondag te wensen.

Lutje zei

tank-dag, je hebt ze niet alleen in huis, je weet ze ook nog overal staan....

natasjaslifestyle zei

Toen ik de foto aanklikte zag ik meerdere foto's maar vooral doe ene met tekst: Belgen zijn zo irritant bescheiden vind ik geweldig... Dat klopt natuurlijk ook he? Zeker in vergelijk met sommige Nederlanders�� De Tank staat er mooi bij.. Staat ie nou zo maar ergens op een plein??? Of is het een museum!! Ik ga verder met bijtanken!! Fijne zondag!!

John zei

Heerlijke foto op deze bijtankdag Gerda. Dit exemplaar ziet er erg goed uit. Ik zou zelf trouwens nooit zomaar naar een tank rijden om er naar te gaan kijken.
Als ik er toevallig een op mijn pad krijg neem ik wel de tijd natuurlijk.
Ik wens je een fijne dag

Ferry - Jacqueline zei

Tankdag is altijd herinnering. Wat is deze foto heel apart genomen. Museum is altijd wel interessant om te kijken.Deze tank heeft bruine kleur. Meestal zie je in groen of grijsachtig kleur. Heel apart.
Fijne zondag.

willy zei

die staat daar op een mooie plek Gerda..

prettige zondag

Sanne zei

Dat is een mooie foto. Die staat daar wel heel raar.

Mieke zei

De tankjes zijn niet zo direct mijn ding tenzij het kunstwerkjes zijn zoals het speelgoed dat je hier soms toont Gerda. Maar gelukkig zijn we allemaal verschillend en ik begrijp ook jouw achterliggende gedachte. De zondagen zijn er om bij te tanken he geniet ervan.

A van de Aa zei

Hij staat daar mooi te pronken, maar blijft toch een monster.
Zijn nakomelingen kan je beter niet tegenkomen .....
Ben daar dus dichtbij geweest afgelopen vakantie.
Gtje... Fijne zondag *winkie*

FRANK103 zei

Schitterend plekje zo voor deze tank, in Engeland hebben ze veel meer gevoel voor historie dan in Nederland, hier is alles oude rotzooi en moet het opgeruimd worden.

Merel zei

Staat daar op een mooi plekje
En nu mijn link nakijken denk dat ik een typ fout gemaakt heb gebeurt soms als ik via de i pad langskom

Renesmurf zei

Ja, een eng monster, en goed dat het zo tentoongesteld wordt, zodat iedereen het kan zien.

Boerin zonder Naam zei

ik dacht dat het de lichtval van de zon was, dat de kleur van de tank vertekende.

Albert y Mara fotoblog zei

Wij hebben vandaag heerlijk geluierd op bij-tank-dag. Met de zon in ons gezicht een heerlijke wandeling gemaakt langs de waterlijn. Prachtig deze tank onder een carport *WINK*. Helaas wordt dit in Holland wegegestopt.

francky spruytte zei

Hopelijk heeft iedereen kunnen bijtanken.
fijne maandag.

Morgaine zei

Oh ben ik jou gisteren nu vergeten? Nah ja... nou ik heb dus heerlijk bij getanked, niet alleen deze zondag, maar ook vandaag enig zins, vanaf morgen weer ertegen aan!

X

pieterbie zei

amai, wat super dat dit daar staat.
ik ging onlangs naar de outlet in Ashford, maar bezocht het stadje dus zelf niet. Had ik dat geweten.