vrijdag 6 november 2015

Villa Cavrois gelijkvloers

Blijkbaar hebben de meesten onder jullie niet hetzelfde gevoel voor schoonheid als ik en vinden deze stijl niet mooi. Nu ja, ik ben dan ook als architect geschoold dus voor mij ligt dat wel anders. Hoe dan ook, vandaag trekken we de de Villa Cavrois in, nieuwsgierig naar wat de al veel belovende buitengevels ervan die we hier gisteren (klik) zagen verbergen. Ondanks alles toch ietsjespietje benieuwd naar wat er te zien is webbies? Klik dan maar even hier.

23 opmerkingen:

Haba zei

Goede morgen Gerda, prachtige strakke lijnen, voor mij zou dat niet om in te wonen zijn, ik ben daar veel te rommelig voor, dus die perfectie, daar zou ik zelf vrees ik niet tegen kunnen. Het huis is mooi, maar voor mij niet uitnodigend als woning. Ik houd van huizen die minder groots zijn en wat warmer, lekker burgerlijk maar ja dat ben ik dan wel waarschijnlijk. Een huis moet je welkom heten voor mijn gevoel tenminste en dit is te mooi, te koel en te perfect als woning. Het is wel een mooi monument om te bezoeken en heel goed dat de stijl zo wordt bewaard.
Jij kijkt er natuurlijk met de ogen van een vakvrouw naar en dat is toch een andere insteek lijk me. Ik ben wel benieuwd hoe de slaapkamers zijn , maar voorlopig is het hier nog de begane grond.

Lutje zei

ik ken geen stijlen zoals jij dat kent, maar om het te bekijken vindt ik dat wel goed om te zien of te weten.
Dat je er veel van weet wist ik al, maar dat je als architect geschoold was, dat wist ik niet, ik dacht dat het meer wat met uw man te maken had.
Als ik deze foto's bekijk denk ik aan mijn ma die 55 jaar geleden gebouwd heeft, ik herken er platen in die zelfs mijn ma heeft
maar dat wit heeft ze niet, ze had alles bruin

Marjolijn. zei

Een huis met veel pracht en praal.
Zo mag een museum ook zijn.
Maar om in te wonen zou er voor mij meer hart en warmte in moeten zitten.

Op naar een mooi weekend...!

John zei

We hebben nu eenmaal niet allemaal de zelfde smaak, achtergrond, of opleidingsrichting Gerda. Ik vond de buitenkant niet echt aantrekkelijk. Binnen is het een stuk aangenamer om naar te kijken, maar ook ik zou er net als Haba niet willen wonen. Nu weet ik wel dat het nu heel erg netjes is en erg rustig ingericht. Dat zou wel anders zijn als ik er in zou trekken want ik vind dat je moet kunnen zien dat er ergens gewoond wordt.
Mooi reeks, mooie foto's, Dat wel :)
Fijne vrijdag hè

Marlou zei

Goede morgen Gerda!

Prrrrrrrachtig!
Ik zou daar willen wonen en werken...
Koken en eten
Vrijen en slapen

Kortom: echt een plek naar mijn hart.
Ik denk dat ik de villa ga kraken!

haha...

Dagdag!
Heb het goed dit weekeinde,
Marlou

.

Terrence Weijnschenk zei

Mijn favoriete stijl is 'Praktisch en grappig'. Architectonische grapjes als een woonkamerdeur die de deur van de koelkast blijkt te zijn en gevels waarin gespeeld wordt met perspectief kan ik zeer waarderen. Maar lieve Gerda, het zou toch saai zijn indien wij allen exact dezelfde smaak hadden? Dan was er geen diversiteit en juist die verschillen maken deze planeet zo de moeite van het bewonen waard!

Céline S zei

Wow, erg mooi! :)

Lies zei

Verbazingwekkend mooi, Gerda !
Lie(f)s.

A van de Aa zei

Smaken verschillen G, maar goed ook. *Winkie*
Het kasteel wat jij met Lego blokjes bouwt.... zal anders zijn dan mijn slot.... *Big Wink*
Maar we hebben allebei een paleisje waar we thuis zijn ?!!! *Big Smile & en Winkie*

willy zei

schoonheid is een relatief begrip Gerda..


dit interieur is bijzonder mooi, maar ik zie me er toch niet in wonen..


maar zoveel kinderen als Cavrois heb ik nu ook niet..

prettige dag

Merel zei

Ja Gerda soms verschillen smaken en dat maakt het oven juis zo boeiend moest iedereen hetzelfde graag zien dan was het maar eentonig allemaal dezelfde huizen beeld het je eens in saai saai saai
En het is niet omdat het gebouw me niet echt aansprak gisteren dat je foto me niet weet te bekoren want je bent een knappe fotografe
Zo ben ik vandaag aangenaam verrast nu ik het huis binnen in zie veel licht veen ruimte veel wit dus ja dat spreekt me dan wel weer aan

Mieke zei

Gerda, dat is pas adembenemend, al was ik gisteren ook niet echt pro, vond het nogal koel, nu ben ik helemaal verkocht. Zoiets moois en dat allemaal bijeen gebracht in 1 villa (om U tegen te zeggen weliswaar). Die keuken daar zou ik mijn hart kunnen aan verliezen, gelukkig niet voor mijn portemonnee maar mocht ik het erven, winnen of cadeau krijgen, yep HIER BEN IK

Sanne zei

Interieur is niet zo mijn ding maar je hebt wel mooie foto's gemaakt. Vooral die eerste foto is leuk.

Morgaine zei

Ik weet wat jij bedoeld Gerda, nu kan ik met twee ogen kijken, met die van de architctuur, ik bedoel ik woon in Almere en zie echt wel het staaltje wat gemaakt wordt en hoe sommigen het zo prachtig mooi kunnen vinden omdat het de achtergrond is.

maar ik, nee, heb hier weinig mee ook al is het fototechnisch gezien erg mooi weer, een uitdaging, hahahaha Ik nodig jullie echt een keer uit hier in Almere, je zou hier aan een week nog niet genoeg hebben, maar doe mij maar oude huisjes, lekker kneuterig of nog mooier... een oud kasteel zoals in de legenden van King Arthur, hahaha ;-)

Wel een prachtig album Gerda!

X

Natasja zei

Wauw, daar binnen daar wil ik dan wel weer zijn! prachtig!! ik zie me daar gewoon al lopen ;-) Ik zie dat Morgaine je al uitgenodigd heeft om eens een kijkje in Almere te nemen, ik zou je ook zo willen uitnodigen, misschien kun je hier ook je hart op halen. Ik ben echt niet gehecht aan oude gebouwen of zo, ik hou ook eigenlijk van strakke lijnen, zonder teveel poespas, daarom daar binnen zou het feest zijn, ik zou door de kamers dansen!!

francky spruytte zei

ik vind dat je mooie foto's van dat interieur gemaakt heb, maar ik zie me er niet in wonen.
Fijne vrijdagavond Gerda.

curieuzeneuzemosterdpot zei

ik ben verkocht, gerda! :-))

.. in bewondering door zowel de binnen- als de buitenkant van deze villa!

ongelooflijk dat dit alles bijna een eeuw geleden ontworpen/gemaakt/gebouwd werd, terwijl het nu, anno 2015, nog altijd zo modern oogt!

fijn weekend,

Mirjam Kakelbont zei

Hej hej Gerda,
Het is mij allemaal een beetje te wit en te strak. Maar over smaak valt niet te twisten. Zo houd ik ook niet van spruitjes ;-) Je foto's zijn mooi, ongeacht of het onderwerp je smaak is...
Lieve groet en een fijn weekend

FRANK103 zei

Ik vind het huis erg koud, erg klinisch. Ik heb dan een megafoon nodig om het grut te roepen dat ze moeten komen eten. Nee, doe mij maar het Muiderslot, gezellige ridderzaal met open haard, dat zie ik liever (tenzij er een spook in het Muiderslot woont, op spoken heb ik het niet zo).

Albert y Mara fotoblog zei

Schoonheid is het bekende smaakverhaal. Iedereen denkt er anders over. Met onze achtergrond, personeel en organisatie en gezondheidszorg, voelen wij het vaak anders dan jij die een architectonische opleiding hebt genoten. Het was zowel vandaag als gisteren een virtuele wandeling waard. Bedankt voor het uploaden van de foto's. Fijn weekend.
P.S. foto 12 is onze favoriet, gezellig met z'n viertjes (wij en jullie) gezellig bijpraten aan deze stamtafel.

christiene zei

Van buiten strak,de binnen kant past zich daar mooi bij aan.
en je laat het weer prachtig zien Gerda,het is mooi, maar voor mij een tikje te groot.
Groetjes Christiene.

pieterbie zei

fjew, wat prachtig, zeg!
heb een vraagje, waarom 3 kranen aan die eerste spoelbak die in beeld komt? ik zou zeggen, warm, koud, regenwater? Ben gewoon van er maar 2 te zien.
prachtige binnenarchitectuur.
Een dat heb je opnieuw heel mooi vastgelegd.
Je bent heel sterk bezig met je binnenfotografie!

Hilde zei

Interieur ziet er veelbelovend uit. ik hou van moderne vormen. sommige materialen zou ik natuurlijk niet gebruiken, maar de marmeren vloeren mogen bij mij wel binnen! ;-)