zondag 27 september 2015

Zondag: bij-tank-dag


Moet dit nog wel een tank voorstellen? Het is vermoedelijk een door een nijvere Rus samen gelast (of is het geflanst?) ongewoon metalen fantasiemodelletje uit de jaren 1920. De Russische Tsaar had destijds wel een merkwaardige ‘tank’ laten ontwerpen (zie foto: een nagebouwd, nooit in productie gebracht prototype uit 1915) - dus met een beetje (veel?) goede wil kan dit ervoor doorgaan... Dit hebbedingetje kan om zijn gewicht wel goed als ‘presse-papier’ worden gebruikt...
(verzameling Guido Deseijn aka Leflamand)

15 opmerkingen:

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,
De eerste foto is heel apart ding. Ze hebben daar nagebouwd zo hebbedingetje. Dat ding is vreselijk zwaar ook nog. De onderste foto foto is een vreemde ding. Och..... Ik vind dat jullie heel goed weten hoe het is van vroeger.
Voor jullie fijne zondag.(◕‿-)

pieterbie zei

dit zijn wel heel special stukken voor in de verzameling van een tank liefhebber.
wens jullie een prettige zondag

Haba zei

Goede morgen Gerda, dat bovenste fotoke lijkt wel een soort ronde bunker, waarbij het bovenste deel kan ronddraaien , geen idee of dat soort dingen ooit in het echt hebben bestaan. De onderste foto, lijkt me ook al geen praktisch nut hebben , maar daar dacht de tsaar kennelijk anders over.
Ik wens je een heerlijk zonnige zondag toe, geniet van deze laatste septemberzondag.

Morgaine zei

Dat is geen tank, dat is gewoon een grasmaaier met hele grote wielen of zo, hahahahaha My God! Wat een ding!

Ik wens jullie een heerlijke bijtank dag, ben ik nog op tijd voor jouw ochtendrondje? Je mag Apies komen kijken, zo indrukwekkend!

X

Natasja zei

de bovenste foto, lijkt me meer een capsule, misschien moet die opengemaakt worden, zitten er geheime documenten in... die de wereld in een klap van honger en oorlog redt. En de tweede, omg, die wielen, je zou er maar onder komen, wat een gevaarte zeg.

John zei

Ik vind het zelf niet echt iets dat ik zou aanschaffen, maar ik ben dan ook niet zo'n verwoed verzamelaar. Maar toch, het ziet er ook niet oud uit, en dat zou je toch verwachten.
Anyway, het is duidelijk een mooie aanwinst, en we zijn ook weer op de bijtankdag beland, en dat gaan we vandaag mooi doen dus.
Ik wens jullie een fijne zondag.

Renesmurf zei

Ja, toendertijd probeerde men van alles, en soms met succes en soms ook niet. En gelukkig maar.

willy zei

ik dacht niet meteen aan een tank Gerda.

wat niet belet dat ik hier kon bij-tanken

prettige zondag

A van de Aa zei

Beide zijn apart, de fantasie is niet beperkt gebleven.
Voor die tijd zijn ze Si-Fi. *Winkie*
Gtje, fijne bij-tank-dag. *Wink*

Marjolijn. zei

Haha, en toch wil jouw mannetje het graag in zijn verzameling hebben...!!

FRANK103 zei

Nee, ik vind het geen fraaie tank, die moet groen zijn of zandkleurig. Dit lijkt me meer iets uit Star Wars, een voorloper van C3PO. Wel knap dat ze dat in 1920 al verzonnen hadden!

Albert y Mara fotoblog zei

Wel of geen tank?? Wèl een schitterende presse-papier die ik in mijn werkzame leven zeker gekocht zou hebben. Gewoon handig. Salu2 Albert

Haba zei

Goede morgen Gerda, later op de dag nog maar eens kijken of je nieuwe log er al staat. Misschien heb jij wel mooie foto's van de maan kunnen maken, ik heb hem wel goed gezien (heel heldere nacht) maar foto's, daarvoor is mijn camera niet geschikt vrees ik.
Fijne maandag gewenst.

Lutje zei

de onderste foto zal wel niet in je verzameling staan, want het is nogal groots. In de oorlog zal dat zeker opgevallen hebben.
grts van Lutje

Anoniem zei

Oei kan even niet meer volgen !! Rare zaken !! Grts Willy Duvel