maandag 3 augustus 2015

Poppen op de Rode Loper


Deze week gaan de poppen aan het dansen, figuurlijk én letterlijk, en wel op de Rode Loper (klik)...
Want daar lag er eentje van op de middeleeuwse vloeren van het Augustijnenklooster in de Gentse Sint-Margrietstraat tijdens de Gentse Feesten.
Een rode loper die ons leidde naar een unieke tentoonstelling met en over poppen georganiseerd door het Forum van Vlaamse Vrouwen, het Europees Figurentheater en het Augustijnenklooster zelf.
En het zijn niet zomaar poppen, aldus curator en Gents Pierke Luc De Bruyker.

Lefla en ik mochten er de unieke poppencollectie van Alain Verhelst van het Draadpoppentheater Roeselare fotograferen, de heilige poppen van de Zwitsers-Gentse kunstenares Bradi Barth alom bekend om haar kunstige marionetten in hout en een aantal poppen uit de (reserve)collecties van het Huis van Alijn en poppentheater Magie uit Gent. Klik daarvoor maar eens hier.

En ik weet het, dit album is nogal groot maar er was dan ook heel veel te zien. Bovendien komt er de volgende dagen nog meer van dat moois. Benieuwd hoeveel van mijn webbies er nog zullen afhaken zoals het de laatste tijd gebeurd is...

23 opmerkingen:

Lutje zei

het is inderdaad wel een hele reeks, maar het is alleen maar fijn om die poppen te zien.
ik haak zeker niet af, want hier zie ik veel wat ik ergens anders niet zie ;-)

Ferry - Jacqueline zei

Heel leuk om te zien deze poppen. Heel veel werk aan gehad om te maken. Er zijn zoveel verschillende poppen te zien van jou foto's. Heel apart daar in België. Het is daar altijd wat er te doen. Ik heb je genoten.
Fijne maandag.

Haba zei

Goede morgen Gerda, leuk die foto's, maar men hoeft ze niet gelijk allemaal goed te bekijken, dat kan ook in porties gedaan worden.
Leuk hoor die feesten in Gent en erg fotogeniek dus.
Ik wens je een fijne maandag toe.

Marjolijn. zei

Er zitten echte beauty's tussen.
Mooie verzameling...!
Goede start van de nieuwe week.

pieterbie zei

My God, wat een prachtsetting om die poppen in te mogen fotograferen.
En dan de poppen zelf: stuk voor stuk kunstwerkjes, zowel wat gezicht, handen... als de kledij betreft.
Ik durf niet gokken hoeveel tijd al die mooie stukken vertegenwoordigen.
Je hebt je daar vast uitgeleefd: een unieke kans!

Kay zei

Dag Gerda, zoals je weet is het leven in de blogwereld vluchtig.
Om zulke mooie serie, die zeker uniek is te bekijken, moet je de tijd nemen.
En daar knelt het schoentje.
Omdat ik soms in een weekend druk ben zoals je weet,
probeer ik toch te doseren en hier langs te komen.
Afhaken doe ik wel op mijn laatste levensdag ;-)

John zei

Dat was een unieke kans voor jullie Gerda, om daar foto's te maken. Ik kan me voorstellen dat je er zoveel foto's als mogelijk nam, en ja die plaats je dan hier.
En groot of niet, er zitten een paar echte uitblinkers tussen. Geweldig.
Afhakers heb je toch. Of je schrijft iets wat jou bezighoud maar de ander niet interesseert. Of je plaatst te veel foto's... En vergeet niet, het is vakantie tijd. Het is gewoon minder druk in blogland.
Fijne dag, en mooie week.

Boerin zonder Naam zei

Dat zijn heel wat poppen... Sommige wat verweerd, andere nog fris in de lak. Handpoppen en marionetten, te veel op op te noemen. En dat die achtergrondschildereingen. Die zijn ook de moeite van het bekijken waard. Mooi reeks weer deze keer.

Wim zei

Wat een fantastische poesjenellen collectie!

A van de Aa zei

Je hebt poppen en poppen en dan heb je nog soms de poppen aan het dansen *Big Wink*.
Jan-Klaasen en Katrijn zijn door de jaren er niet ouder op geworden.
Nu is het wachten op het poppenduo G & G *Big smile & Wink*
Gtje... tot .... zoals het de aankomende week uitkomt. *Winkie*

francky spruytte zei

Op mijn blog zijn de poppen al meerdere keren aan het dansen gegaan. Je kan niet voor iedereen goed doen en zoals John ook al zei : het is vakantie. Het is komkommertijd bij heel wat bloggers.
Een mooi album is het weer geworden. Goed dat je die foto's kon nemen.
Groetjes van een niet afhakende blogger uit Roeselare.

Merel zei

Het zijn er inderdaad heel veel maar wel de moete waard om naar te kijken en die waar bij de achtergrond dan nog een tekening staat inplaats van gewoon wit daar heb je dubbel plezier van om naar te kijken

Joris Reyniers zei

Een mooie reeks in een al even mooie omgeving. Een oud klooster dat ook tot de verbeelding spreekt. Dat sommigen afhaken heeft wellicht te maken met tijd, de vakantie en iedereen heeft het tegenwoordig druk, druk, druk. We kunnen er ons druk om maken, maar het brengt weinig soelaas. Nu de sociale media alsmaar meer aan populariteit winnen, lijkt het aloude bloggen aan interesse in te boeten. Doch voortaan maken we ons daar nog weinig zorgen om. We hebben de Google-deur gesloten en houden enkel nog ons blog. Trouwens die niet komt, hoeft dan ook nit te keren hé Gerda.

Albert y Mara fotoblog zei

Je foto's gaan we later bekijken, want we zitten bijna de hele dag op ons terras aan het Veluwemeer en hebben ons natje en droogje bij de hand. Eindelijk is het weer zomer in Holland. Zomertijd, komkommertijd in blogland, ook wij merken dat aan het aantal reacties. Dat hoort er in deze tijd bij.

Terrence Weijnschenk zei

Prachtig, lieve Gerda! Zowel de poppen alsook de plaatjes die jij ervan maakte. Fijn dat je volhoudt! En in de eerste plaats maak je die prachtige foto's natuurlijk gewoon voor jezelf opdat je over en over kunt genieten van al dat moois dat het leven te bieden heeft. Andere mensen maken andere keuzes en dat is aan hen. In mijn jeugd had ik zogeheten Wajang poppen. In de collectie die jij fotografeerde meende ik een paar poppen te zien die daarop gebaseerd zijn en ook de klassieke Jan Klaasen kwam voorbij! Wist jij dat hij echt bestaan heeft?

Mieke zei

Wow, dat zijn waren kunstwerkjes. Schitterende kleuren, een lach en/of een traan zijn nooit ver weg. Prachtige reeks.
Ik haak niet af hoor, maar door de vakantie is het meer tijdsgebrek en dat probeer ik af en toe in te halen in een gestolen uurtje.

willy zei

prachtige poppen en vakkundig vastgelegd Gerda..

prettige avond

Lies zei

Wàt een verzameling, Gerda ! Ben ik ùùùren zoet mee !
Lie(f)s.
@Weer miserie..., zal proberen zonder url...

Morgaine zei

Oh wauw, en maar 50 foto's vandaag Gerda? je hebt ons wel grotere voor geschoteld en deze serie, de wajang poppen, jaaaaaaaaaaaa dat is mijn ding, hahaha ik ga zo zo zo hopen dat je daar nog meer van hebt en ons zult laten zien :D

Zo niet, de rest is ook ontzettend gaaf! Laat maar komen!

X

curieuzeneuzemosterdpot zei

alain verhelst mag content zijn dat ie twee zulke ster-fotografen gevonden heeft om zijn unieke collectie poppen te vereeuwigen!!!

dit album is zooooooooo mooi dat de poppen lijken te leven!!!

mijn hoedje af voor jullie! :-))

FRANK103 zei

Een curator in Nederland is een 'beheervoerder in een failliete boedel', die rond een failissement van een bedrijf af in opdracht van de rechter- commissaris. Ik kon je inleiding dus al niet helemaal volgen. Het is zeker stil op internet, dat komt vast door het mooie weer, dat vandaag ons dan helaas al weer in de steek laat. Met aantallen foto's per bericht denk ik dat je je moet beperken tot maximaal 20. Ik denk dat de rest niet wordt bekeken, en dat is zonde! Of hachelijk!

FRANK103 zei

Erg mooie poppen zitten er tussen, erg gaaf gemaakt! Er zitten een aantal foto's tussen die ik verwijderd zou hebben, als de camera onbedoelt op het schilderij scherp heeft gesteld ipv op de pop. En bij een foto van de pop moet het gezicht scherp zijn, en is de rest iets minder belangrijk. Het vastleggen van poppen in een drukke omgeving (achtergrond) is een behoorlijke opgave, lijkt me!

klaproos zei

goeiemorgen Gerda, ik geniet van al het moois wat jij laat zien, ik geniet van elk blog elke dag,
ik reageer alleen even niet:-)

ik wil een heerlijke blogvrije zomerstop, maar helemaal blogvrij is die niet,
af en toe, zal ik een blogje zetten, maar denk daarom niet dat ik af zou kunnen haken gerda:-)

gerdaaaaaaaaaa. hellup, denk dat niet :-)

xxx