dinsdag 4 augustus 2015

Poppen op de Rode Loper (vervolg)

Ook in Gent kent men al een lange traditie wat poppentheaters betreft. In dit gezamenlijk album (klik) van Lefla en mij kan je daar wellicht een goede indruk van krijgen. En wees gerust, deze keer zijn het er 'slechts' 25 *wink, big smile*.

21 opmerkingen:

Haba zei

Goede morgen Gerda, nou die vijftig waren ook heel mooi hoor, maar omdat ik naar de beessies toe moet, ga ik deze 25 pas bekijken wanneer ik vanmiddag terug ben. Jullie foto's zijn altijd mooi om te zien.
Fijne dinsdag gewenst

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,
Prachtig om te zien op de foto's. Heel indruk om te daar te zien hoe het beweegt Gerda. Deze poppen is zeker heel oud. Dat kun je goed zien. Veel foto's gezien bij jou.
Fijne dag.

Marjolijn. zei

Mooi dat ze allemaal goed bewaard worden...!
Er zullen veel verhalen mee vertelt zijn.
Mooi dagje vandaag.

John zei

Beslist een mooie serie Gerda. En er zit warempel nog een heuse duivel in vanaf foto 22. Zijn selfie op 25 is natuurlijk geweldig :D.
Het is toch mooi dat deze poppen er nog allemaal zijn. Zo konden jullie er, en van genieten, en ons verblijden met weer van die mooie foto's :)

Ik wens je een mooie dinsdag toe.

pieterbie zei

daar zitten toch heel wat mooie exemplaren tussen. grappige ook.
Nooit eerder bij stil gestaan dat zit zo'n kunstwerkjes zijn.
Mooie achtergrond had je ook voor de foto's.

Lies zei

Een heel aparte mooie kunstvorm, Gerda !
Lie(f)s.
http://liesonderweg.skynetblogs.be (zo ?).
@En nu met een bang hartje proberen... Zonder url kan 'ik ben geen robot' ook, oef...

Morgaine zei

Nou Gerda! 25 maar! nou hoor, hahaha en wat zijn ze stuk voor stuk parels, echt waar, en foto 4 in deze serie is mijn absolute favoriet qua foto, de setting, dat licht, wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Morgen weer 50? ;-)

X

Kay zei

Wat een expressieve foto's allemaal.
Prachtig is dat he, en zeker ook Top.
Hopelijk blijven deze poppen goed behouden!

A van de Aa zei

Je zal in Gent rondwandelen en die laatste pop tegen komen.....
*Winkie*
Hard lopen dan ?! *BIG Winkie*

Anoniem zei

Goed bewaard en met zorg behandeld, zo blijven dit stille getuigen van een vroeger leven. Poppen zullen altijd tot de verbeelding spreken, ze bestonden al lang voordat de televisie haar intrede deed. Vroeger was dit de enige vorm om mensen te vermaken. Jammer genoeg behoort dat allemaal tot het verleden. Ze zeggen vaak dat het vroeger beter was, wellicht, maar ook anders.

Albert y Mara fotoblog zei

De regen komt vandaag met bakken naar beneden en samen hebben we de poppen in deze log in alle rust bekeken. Dat heb je mooi vastgelegd Gerda. Foto 10 en 18 zijn vandaag onze favorieten. En omdat het weer eens regent na twee mooie zomerse dagen, hebben we vanmiddag alle tijd om jouw log van gisteren te bekijken. Houdoe zou de kleinzoon zeggen.

FRANK103 zei

Jullie camera lijkt uitstekend scherp te stellen op de achtergrond (op het midden van het beeld?), waardoor de poppen niet steeds zo scherp zijn, jammer hoor! Foto 8 vind ik dan wel weer heel geslaagd (en 24 en 25). Wel weer erg mooie poppen, geweldig dat men dit met de hand gemaakt heeft!
Hier in de buurt is een man die zo kabouters maakte, zijn permanente tentoonstelling is nu Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

FRANK103 zei

Hmmm, als ik foto 10 bekijk, die Albert en Mara noemen, dan is er wel scherp gesteld op de pop. Misschien zit het in het verkleinen van de foto's of moet ik toch weer eens naar de opticien? Hachelijk.....

Unknown zei

Ik vond die reuzen vroeger erg eng ;-)

suske zei

Het maakt niets uit voor me hoeveel je hier toont. Het is toch steeds meer dan de moeite.
Groetjes.

willy zei

het aantal is niet zo van belang voor mij...

als de kwaliteit er maar is

knappe serie Gerda

Wim zei

vijfentwintig stuk voor stuk juweeltjes :-)

curieuzeneuzemosterdpot zei

't is toch niet te geloven hoe mooi die beelden gemaakt zijn!

wat 'n gelaatsuitdrukkingen! ;-))

een album met een hoog kwaliteitsgehalte, gerda! ;-))

Lutje zei

een voor een pareltjes, het zijn hele mooi poppen

Haba zei

Goede morgen Gerda, ik heb net deze serie poppen bekeken heel bijzondere exemplaren, mooi dat je die op de foto mocht zetten.
Ik heb de eerste Pierrot ingepikt om misschien ooit te gebruiken in een knutsel. Wanneer ik dat doe , hoor je er nog van hoor.
Voor vandaag een fijne woensdag gewenst.

Mieke zei

Prachtige gelaatsuitdrukkingen hebben ze. Denk tussen schemer en donker zien ze er net echt uit. Ze zijn ook wel zeer mooi gefotografeerd.