zondag 12 juli 2015

Zondag: bij-tank-dag

Net als toen: Duitse tanks in slagorde in de aanval op de Griekse progressieve democratie, Duitsland op kop in de Europese politieke Troïka om Griekenland de das om te doen.
Merkwaardig dat vanuit de Europese Unie van Merkel elk rechts-liberaal ‘Klein Pierke’ zijn afwijzing van de Griekse voorstellen (klik) mag ventileren in onze embedded media! Maar hebben we de Griekse politici al mogen horen? Of de visie van linkse Europese fracties?
Duitse politici, vertegenwoordigers van het kapitaal en technocraten voeren het grote woord - en dat terwijl dit land na de Tweede Wereldoorlog zijn miljardenschulden als schadevergoeding tegenover Griekenland royaal kwijtgescholden kreeg..
(verzameling Guido Deseijn aka Leflamand)

23 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Drie speeltjes op een rij...!
Tja, hopelijk wordt het vandaag duidelijk hoe het nu verder moet met Griekenland.

Mooi dagje bij de trekpaarden hé...!!
Veel plezier.

Lutje zei

weer iets dat ik nog nooit zag, je verzameling is wel heel speciaal

Chantal zei

Als je niet zou weten wat tanks allemaal aanrichten, lijken het net leuke dinkytoys...

francky spruytte zei

Ooit geloofde ik dat de euro de economie en van alle aangesloten landen op één lijn zou zetten die voor alle mensen welvaart zou brengen. Nu lijkt het juist het omgekeerde te gebeuren. Alleen de groten met Merkel voorop worden er beter van. Hopelijk moeten we geen nieuwe tanks zien oprukken om de vrede en de euro te bewaren.

Haba zei

Goede morgen Gerda, een bijtankdagje kan ik goed gebruiken, even niets doe en nagenieten . Gister was een heel gezellige dag, maar ik heb geen foto's gemaakt, zo gezellig was het, dat ik er helemaal niet aan gedacht heb, voor het te laat was.
En wat Griekenland betreft, ik vrees dat het een gebed zonder eind is. De politiek had het destijds bij de EEG moeten houden en dat was genoeg geweest.
Mooi foto van die drie kleine speelgoedtankjes.

pieterbie zei

de verzameling van Lefla lijkt dus echt onuitputtelijk.
Ik sta versteld.
Ook rond wat er zich inderdaad in Griekenland ontwikkelt.
Meer dan een boek waard.

klaproos zei

Door al het liegen en begriegen van politici is de politiek een zo ver van mijn bed show geworden Gerda, dat ik het niet meer weet,
"het zal wel" denk ik dan, moet ik me schamen, misschien wel, wat ik wel erg vind is dat de gewone mens hier weer het meeste onder lijdt, oudjes die het hoofd amper boven water kunnen houden, en dat is een grove schande..

dikke knuffel voor jou, omdat jij toch ook nóg steeds het hoofd boven water houdt en ik jou een dappere dodo vind,
xxx

John zei

Goedemorgen Gerda,

Ja, en dan die walgelijke Verhofstadt met zijn rechts neoliberaal gebral. Krijgt in de media alle aandacht, maar de Griek daar zag je maar bitter weinig van, terwijl de huidige Griekse regering enorm bezig is geweest de laatste 5 maanden.

Rechts is bezig Europa kaal te slaan. Slaven te maken, en alles wat in de weg zit moet er aan.
Kijk naar Oekraïne, nu Griekenland.. What next?

Fijne zondag Gerda, Laten we onze dagen er maar niet door verpesten.

Céline S zei

Dat wist ik niet!

willy zei

die speeltjes zien er wel niet erg gevaarlijk uit Gerda...

prettige zondag

Merel zei

Mooie speeltje weer
In het echt gaat het erg genoeg minder goed aan toe .. Ziet er niet goed voor Griekenland

Morgaine zei

Als alle tanks op de wereld nu op deze schaal zouden zijn en gemaakt worden, dan is het hooguit een enkelstandje ;-)

X

Mieke zei

Griekenland, het speelt de laatste tijd bij iedereen. Hoop dat het voor de Grieken zelf toch leefbaar wordt.

Joris Reyniers zei

Tja Gerda, zoals het erin de wereld aan toegaat, het is droevig gesteld. De rijke landen bepalen wat er gebeurt, de banken hun kassa rinkelt en de kleine man, is zoals altijd de pineut. Het meest schandalige is, dat politici grof geld verdienen, luxe reizen maken en dat terwijl de modale burger altijd moet inleveren. Ene Verhofstadt maakt grote sier in het parlement tegenover de Grieken, maar incasseert zelf meer dan 300.000 euro om zijn huis te renoveren in Gent. Je kan boeken schrijven over de wandaden van de politiekers, maar zelf gaan ze zonder enog gevoel van schaamte maar door. Walgelijk.

FRANK103 zei

Erg fraaie tankjes! Zolang ik geheel geen invloed heb op wat politici voor mij beslissen verdiep ik me daar ook niet in, dat bespaart me een maagzweer! Maar als Griekenland bij herhaling weigert haar afspraken na te komen zou je wel gek zijn geld aan ze uit te lenen. Dat krijg je toch nooit terug! Als je ze wilt helpen, dan moet je geld schenken. En dat over een paar maanden aan al die andere Europese landen die er een potje van maken.

Renesmurf zei

Ja, we hebben er toch niks over te zeggen, dat doen zij wel allemaal.
Bovendien is het een Europese kwestie en daar heeft Merkel niks mee te maken, die is landelijk.

Albert y Mara fotoblog zei

Erg mooie tankjes. Deze invalshoek van jou kunnen en willen wij allebei niet beamen. We hebben een andere mening! Er is al veel te veel geld naar die Grieken gegaan. Van onze belastingcenten. En verder ...... Guy Verhofstadt zegt de waarheid in het Europese parlement
https://www.youtube.com/watch?v=P84tN0z4jqM

Albert y Mara fotoblog zei

We weten dat er hier een linkse rakker van de Socialistische Partij in Nederland is die het niet met ons eens zal zijn. Jammer dan.
LINKS maakt Europa al jaren kapot! Dat is onze mening en die mogen wij hier toch ook ventileren?

gerdaYD zei

Update:
Van mij mag iedereen zijn mening ventileren, als men een ander er maar niet mee kwetst en het netjes houdt...

Wim zei

Ach, geef die arme Grieken toch gauw 80 miljard in briefjes van 20 euro!!

willy duvel zei

Mooi Gerda Volgens mij (stelt niet veel voor hoor) ben Jij een van de weinige "ontwikkelde begaafde mensen" die iets positief naar voor kan brengen zonder kwetsen : Kwijtschelden van griekenland aan duitsland en nu het tegenovergestelde Hoe was het ook weer Wir haben es enz

Natasja zei

Jij schrijft wat ik denk Gerda. Mooie reportage weer!

mijnnikonenik zei

Tanks of niet op de één of andere manier is en blijft er onvrede.