zondag 9 juni 2013

Zondag: bij-tank-dag


Hopelijk maak ik Joris (klik) met dit logje blij want hij is een fervent verzamelaar van postkaarten, zij het dan meer over de tweede wereldoorlog. Maar jullie misschien ook want zo'n moordtuig in de prak zien liggen doet altijd plezier... toch? Mij wel hoor en vandaag heb ik nog een ander pleziertje: de hele buurt neemt samen het ontbijt vandaag, een jaarlijkse gewoonte die een goede verstandhouding wat in de hand werkt. Jullie wens ik ook veel plezier, met een beetje geluk allemaal weer in de zon, joepie!

17 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Laat het je lekker smaken meis.
Een lekker ontbijt is een goed begin van de dag en helemaal als het ook nog gezellig is.
Fijne zondag meis, geniet volop..!!

Mijnnikonenik zei

Een leuk idee in je buurt! Ik hoop dat je Lefla niet te dicht komt met zijn Marlboro van gisteren of dat kan wel eens vonken geven:)

pieterbie zei

fjew, wat een monstreuze moordmachine is dit.
Heel leuk idee samen ontbijten.
Bij ons was het vaderdagontbijt met de burgemeester.
Laat ik aan mij voorbij gaan, vind ik niet de meest sympa persoon.

Anoniem zei

dit plaatje kan zo in een stripboek

willy zei

laat het je smaken Gerda...

en dat plaatje, een echt verzamelaars-object

fijne zondag

fotohanvogel.blogspot.com zei

Leuk idee, maar om mijn buren op mijn nuchtere maag al te ontmoeten, gaat mij even te ver hoor. Misschien helpt een tas koffie vooraf?

Terrebel zei

Fantastisch, zo'n burendag! Dat zouden meer buren moeten doen. Want onbekend maakt onbemind en wie elkaar kent zal elkaar minder snel lastig vallen. Hoewel: het zijn doorgaans zijn bekenden die moorden plegen en andere ellende uithalen...Hoe dan ook: het was vast een leuke ochtend, lieve Gerda!

fotorantje zei

leuk initiatief Gerda!
veel beter dan met een tank rijden

Anoniem zei

Hallo Gerda,
Dat moet een leuk begin van de dag zijn, met de buurt samen de lekkere croissants en koffiekoeken verorberen, vers gemaakt fruitsap drinken, heerlijk geurende koffie proevn en dat allemaal ter bevordering van de goede verstandhouding in de buurt. Konden we dat hier ook maar eens op gang krijgen. Jammer genoeg is dit verhakkelde tank slechts de aanzet geweest om enkele jaren later een nieuwe wereldbrand op gang te brengen. Hopelijk krijgen velen door je wekelijkse aandacht daarop een ander idee betreffende onverdraagzaamheid. Spijtig genoeg is het in deze wereld nog altijd een ijdele hoop.
PS: Bedankt voor de link vandaag, het doet deugd iemand te weten die zich op dezelfde golflengte bevindt. Allez, nu niet verwaand gaan denken dat we onze matras elke dag gaan draaien hé...

Paul zei

genoten van jouw Miami en Rye albums!!

Albert y Mara zei

Bedankt voor deze ansichtkaart en voor jou speciaal Please Mr Postman van The Beatles.
https://www.youtube.com/watch?v=N8BPcNUQy-0
Hasta mañana Gerda

es zei

Ik zal je één ding vertellen, Gerda, NIETS in de zon vandaag. Tot mijn grote schande moet ik zelfs bekennen dat ik vanavond voor ene wijle de kachel aangedaan heb...
maar het plaatje van het oorlogstuig vind ik wederom fraai.

merel zei

gezellig zo samen ontbijten,

curieuzeneuzemosterdpot zei

aan zonnestralen was er vandaag geen gebrek, eh?

en aan gezelligheid vast ook niet?

en dankzij deze bijzondere postkaart ontbreekt het hier ook niet aan exclusiviteit!

mja .. dat krijgen wij van jou elke dag, gerda!! ;-))

Wim zei

Dit fort is één van de vele forten die in Frankrijk (en België: Luik, Namen en Antwerpen) na 1871 rond steden en op strategische locaties als verdedigingsmiddel werden gebouwd. Direct na uitbreken bleken deze forten niet meer bestand te zijn tegen de enorme explosieve granaten die werden geworpen (gelobd) door Houwitsers. Het fort als verdedigingsmiddel was daardoor obsoleet geworden. gevonden op het net over "Le Fort de la Pompelle" :-)

Lutje zei

jullie hebben een hele verzameling, en ze is ook nog mooi.
Ik wens je ook veel plezier en veel geluk en heel veel zon!

Leo zei

Jaja, dit is typisch een propagandistische kaart. In Engeland gedrukt 'no doubt', omdat de tank die hier kaduuk in het zand steekt een Duitse is. Een nagemaakt exemplaar van wat de Engelsen indertijd hadden uitgevonden. En volgens de Britten was alles wat uit Duitsland kwam inferieur. Kijk eens hoe dat veranderd is in de loop van de tijd...Mooi beeld, zonder oorlogen in welke vorm ook, te willen ophemelen.