donderdag 29 december 2011

Berlijn: Hollands Kwartier, Potsdam


In Potsdam ligt ook het Holländisches Viertel dat uit de tijd stamt dat Hollandse ambachtslieden naar Potsdam gelokt werden om aan het paleis te werken van Koning Friedrich Wilhelm I, gehuwd met Louise Henriëtte van Oranje. Het leeuwendeel van de wijk werd gebouwd in de periode 1732-1742. Je waant je echt terug in de 18de eeuw. Toen wij er waren was net de Töpfermarkt aan de gang, wat het allemaal een gezellig en feestelijk tintje gaf. En in dit Hollands kwartier (klik) ging ik ook aan de zwier... met mijn camera natuurlijk! *wink, big smile*.         Fijne donderdag webvrienden!

BERLIJN IN BEELD:
Tip: wie wil weten waar de opnames zijn genomen klikt rechtsboven in de slideshow op 'back', dan kom je  vanzelf bij de thumbnails terecht mét de gewenste informatie. En de link naar het uitgetikte programma vind je rechts bij de pagina's. Naar hier terug keren kan dan via 'startpagina'.

14 opmerkingen:

chuijbregts zei

Aaah, weer wat geleerd, onze Henriette is dus daar naartoe gegaan... haha

annytje1 zei

goeie morgen gerdake, ik kom met plezier naar hier om je een héél fijne donderdag toe te wensen. Nog 2 dagen zijn we verwijderd van het nieuwe jaar...Wat gaat dat vlug, het vliegt zo onze neus voorbij, maar jammer genoeg worden wij telkens een jaartje ouder hé!!!!!
liefs van annytje

Marjolijn. zei

Ja, dat ziet er gezellig uit.
Leuk dat jullie precies dat feestje mee konden maken.
Fijne dag vandaag.

Lutje zei

alleen de produkten op de markt zijn nederlands, de rest ziet er echt duits uit ;)

klaproos zei

Lang niet verkeerd gerda,
gezellig daar rond te zwerven, vooral met dat weer zeg,
heerlijk was het er zo te zien, :-)

wij gaan ons klaarmaken om niet weg te waaien zo meteen :-)

dag annelies uit sas van gent:-)
wat een lief liedje:-)

xxx

paco painter zei

Wat lief dat je je hebt ingeschreven, Gerda. Waarom zet je daar ook geen artikelen neer? Verdien je ook een zakcentje bij.Leuk toch.
Liefs
'PAco

sloeber zei

ben hier een tijdje gebleven op een blog die met liefde gemaakt ,en zo ken ik ,ik wens je een fijn oudejaar en dat er veel fijne mensen je pad kruisen veel plezier met de feesten

willy zei

het heeft wel iets Hollands niet ?

groeten

Terrebel zei

Een Hollands Kwartier...Leuk, dat hebben wij ook. In Nederland. Meerdere zelfs. Over een paar daagjes ga ik naar Brussel en heb geregeld dat ik een hele middag vrij ben om er rond te wandelen. Helaas kan de "echte" camera niet mee maar m'n trouwe N8 kan redelijke plaatjes schieten.

Han zei

Gerda naar ik weet is dit je grootste reportage die ooit hebt gemaakt, heel mooi om je zo te volgen door deze boeiende stad.

fotorantje zei

architectuur om van te snoepen :-)

curieuzeneuzemosterdpot zei

jullie waren er op een ideaal moment, gerda, want inderdaad, zo'n markt brengt extra sfeer en geeft een bijzonder toets aan het geheel!

en wat voor een geheel?

tedoeme wat een pareltjes van gebouwen passeren hier de revue!!

Wim zei

Het lijkt wel een nationale sport, dat pottenbakken. Hier op het eiland zijn de Duitse residenten daar ook straf in ;-)

Pieterbie zei

Daarmee is het weeral bewezen dat je ze overal vindt de Ollanders :-)