zaterdag 27 oktober 2018

Oostende: Architectuur


Als laatste item van ons dagtripje naar Oostende laat ik jullie de foto's zien die Guido alias Leflamand maakte van enkele merkwaardige architectuurmonumenten, klik daarvoor maar hier.

Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om jullie het leuke winkeltje van onze vriend Peter te laten kennen, je kan er alles over lezen op deze link (klik). Fijn weekend allemaal!


17 opmerkingen:

Yova zei

Goedemorgen Gerda,

Architectuur is zeker hele mooie foto's te zien bij Oostende. Knape foto's gemaakt heeft Guido. Gebouwen is zeker echt schitterend om te zien. IK hou wel erg van zulke mooi gebouwen. Winkeltje ziet daar in buurt ook leuk uit. Mooie foto's heb je gemaakt. Winkeltje van Peter is zeker leuk. In Engeland is het Gerda? Druk mee deze winkeltje.Voor jullie fijn weekend.

Lutje zei

Oostende : anders dan ik het bekijk, als ik dan al eens ga, ga ik echt voor de zee, maar het is al ff geleden dat ik daar was.
.Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->-- voor u.

pieterbie zei

Dikke merci voor de reclame!

Ook tof dat jullie een foto van scheepsboetiek Le Galion maakten.
Waarom?
Winkel gaat dicht. Ze gaan alleen nog via internet verkopen.
Vreselijk jammer.

Veel zaken hebben het moeilijk in Oostende. Net gehoord dat De Bistro op de groentenmarkt, een van mijn favo lunch en ontbijtplekjes, de boeken moet neerleggen. Triestig.

Fijn weekeinde en op naar de zondagspost.

Haba zei

Goede morgen Gerda, wat een leuk winkeltje lijkt me dat. Mooie foto's weer maar de naam van de muziektent lokt toch nare associaties op, daar deze componist de favoriete componist van Hitler was.
Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Morgaine zei

Dit is weer een prachtig en heerlijk album om in te snuffelen. Vooral dat pandje uit 1229 als ik het goed onthouden heb.

Wat jammer is, de verkeersborden die ze daar hebben opgehangen, why?
Wat leuk is, de vrouw die daar voor de deur staat, whahaha goed getimed Guido!

Het hele album is mooi, maar mijn hart gaat uit naar het oudste van het oudste qua architectuur ;-)

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe!

X

Leflamand zei

Aloha Haba - er zijn geen nare associaties op te roepen voor een liefhebber van klassieke muziek... niet Wagner, Richard (1813-1883) was de favoriete componist van Hitler, Adolf (1889-1945) : Hitler was een fervent liefhebber van Wagner's muziek en niet omgekeerd - en dat is héél iets anders en daar kon Wagner niks aan doen - die was allang dood LoL ...

Suske. zei

altijd leuk om eens in Oostende rond te snuisteren.
Het wordt tijd dat ik er nog eens naartoe ga.
Groetjes.

John zei

Goedemiddag Gerda,

Oostende is een geweldige stad. Veel geweest toen ik samenwoonde met een Belgse schone. Ik genoot altijd als ik in die stad kwam. Verder zat ik erg veel in Kokzijde maar dat is toch heel wat anders dan Oostende.
In dat pandje zal ik niet snel te vinden zijn, tenzij ik er in de buurt ben. Ik wens jullie vriend natuurlijk goede zaken, en dat zal vast helemaal goed zitten.

Een goed w-end, en de foto's zijn puik.

Marjolijn. zei

Mooie pandjes en panden staan daar...!!
Fijn weekend meis.

Lies zei

Toch eens moeten gaan kijken naar Peters winkeltje...
Lie(f)s.

willy zei

knappe foto's van Guido

en bedankt voor de verduidelijkingen Gerda

fijne avond

Haba zei

Goede morgen Gerda, ik heb net mijn horloge en mijn wekker een uur terug gezet, verder heb ik geen klokken in huis dus dat is makkelijk vandaag. Ik wens je een fijne zondag toe.

Terrebel zei

Wat een heerlijke architectonische eigenaardigheidjes, lieve Gerda! Jullie hebben daar echt oog voor! En als ik ooit in Oostende ben zal ik dat winkeltje van jullie vriend opzoeken. Daar hou ik nou van!

Kay ♥ zei

Mooie foto van de kiosk.
Uiteraard zou ik graag gaan snuisteren in dat winkeltje maar dat zal voor een volgende keer zijn. Zoals je mss nog weet heeft Oostende een bijzondere betekenis voor ons. Grtjs ♥

willyduvel zei

Het is zo ver he Spijtig is zeker de moeite Dank zij Jullie foto's met uitleg steek ik er toch ook iets van op waarvoor dank Grts

Kay ♥ zei

OT: in Oostende hadden wij een van onze eerste afspraken, en we kozen daar onze trouwringen nadat Joris op zijn manier mij ten huwelijk vroeg. We kochten ze dan ook in de Kapelstraat ☺

klaproos zei

och wat leuk om pieterbies shop te zien,
lijkt me een feestje voor hem om naar z'n werk te gaan
xxx