donderdag 11 januari 2018

Kennismaking met het STAM.

Het verhaal van Gent.

De vaste waarde van het STAM (klik) 'Het verhaal van Gent' is altijd te bezoeken. 
Deze tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Gent, van de eerste nederzettingen tot een moderne stad. Een helder chronologisch circuit waarin meer dan 300 goedgekozen collectiestukken en vele interactieve media dit verhaal tot leven brengen en verdiepen.
gent, stad van alle tijden
Geen enkele periode of macht bepaalde het beeld van Gent. Het is tegelijk een universiteitsstad, een havenstad, een historische stad, een cultuurstad. Een stad van alle tijden.

Het STAM is het instrument om de stad laag per laag te ontcijferen, om oude stadsweefsels weer zichtbaar te maken en om krijtlijnen voor de toekomstige ontwikkelingen te ontdekken.

Met deze introductie waarvan je onze foto's hier (klik) kan bekijken is de spits afgebeten. En in de volgende logjes neem ik jullie mee om daar ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Stad en universiteit, sinds 1817’ eens te bezoeken...

14 opmerkingen:

torfs; gilbert allemaal foto's zei

En heel goede morgen, Gerda,

moet toch eens goed gaan nadenken om te zien hoe ik met het openbaar vervoer in Gent geraak, om die mooie plekjes te komen vast te leggen, het ziet er weer goed uit hoe jij het op foto heb vast gelegd.
Nog en fijne dag verder

Natasja zei

De volgende keer als ik weer in België ben, dan ga ik echt naar Gent, maar niet voordat ik jou alle adresjes gevraagd heb, er is zoveel te zien daar!

John zei

Goeiemorgen Gerda,
Jullie hebben de camera's weer goed gebruikt zie ik. Ik vind vooral de maquettes zeer de moeite van het bekijken. Ik vraag me alleen af of deze ook echt ergens voltooid zijn? Er komt heel wat bij kijken om zoiets tot een goede uitvoering te brengen denk ik namelijk.
Ik wens je een fijne dag

Morgaine zei

Wauw, dat ziet er prachtig uit! Daar zou ik weleens willen kijken als ik in de buurt ben.

X

klaproos zei

zoals ik op fb ook al zei gerda,
het is een mooi gebouw, met veel fotomogelijkheden lijkt me zo
ben benieuwd of je dat ook gedaan hebt :-)


Marjolijn. zei

Veel te zien daar, dat is een ding wat zeker is...!
Mooi vastgelegd.

Anoniem zei

Na de foto's bekeken te hebben krijg ik zin om nog eens naar Gent af te zakken. Dit jaar kom ik zeker en vast eens langs.

Lies zei

Knap, Gerda, die maquettes !
Lie(f)s.

Mirjam Kakelbont zei

Gent heeft een schitterend oud centrum met veel geconserveerde gebouwen. De burcht is geweldig, de kerk met daaronder de kelder met tentoonstelling... Wij kwamen er ogen en oren te kort. Ik ben gek op archeologie en zou dolgraag Gent eens van die kant willen bekijken.
Mooie foto's!

Terrence Weijnschenk zei

In een mensenleven gebeurt al veel, laat staan in het leven van een stad! Indrukwekkende foto's van een indrukwekkende tentoonstelling, lieve Gerda.

Albert y Mara fotoblog zei

Een mooi fotoverslag Gerda en Guido, maar wat wil je, Gent is een stad met veel historie. Gent staat nog steeds op ons lijstje "Nog te bezoeken steden", maar ja nu we in Spanje wonen blijft er zo weinig tijd over als we in Nederland met vakantie zijn.
Off-Topic: weer een leeftijdsgenoot van ons overleden. Zie onze blog. Herken je hem nog? Groeten Albert en Mara

Lutje zei

het gebouw op zichzelf vindt ik super mooi
Jij treft het toch maar om in de buurt van gent te wonen
Een @->- voor jou.

Haba zei

Goede morgen Gerda. Mooie fotoserie heb je gemaakt, Gent is een mooie en interessante stad.
Voor vandaag wens ik je een fijne vrijdag toe.

pieterbie zei

ziet er een heel interessante tentoonstelling uit!