zaterdag 30 september 2017

Gentse Feesten 2017 Nekka wedstrijd


Op het Luisterplein in Gent vonden de voorbije Gentse Feesten de halve finales plaats van de Nekka-Wedstrijd, (klik) in samenwerking met Muziekmozaïek en Uitbureau. Negen kandidaten uit de oorspronkelijke 130 inschrijvingen speelden voor een plaats in de finale.

Voor de tiende editie van de Nekka-Wedstrijd giing Nekka vzw opnieuw op zoek naar jonge, getalenteerde artiesten/groepen die in het Nederlands zingen. Op basis van de demo’s die worden ingezonden, selecteren wij artiesten die doorgaan tot de halve finale en finale, muzikanten die tegen de stroom ingaan en bewust kiezen om hun muziek in het Nederlands te schrijven en te zingen. 

Een vakjury beoordeelde alle demo's op gebied van tekst, vorm, inhoud en arrangement, niet op de kwaliteit van de opname of de beelden.

De foto's die Lefla en ik er maakten kunnen jullie hier (klik) en hier (klik) bekijken. En voor daarna een heel prettig weekend gewenst lieve webbies!

15 opmerkingen:

John zei

Goeiemorgen Gerda,
Je hebt weer prachtige foto's gemaakt van dit jaarlijks terugkerende feest. Grappig dat bassisten bijna allemaal het zelfde staan. Ik ken er maar een paar met een afwijkende houding.
Er zijn gelukkig enorm veel jonge bandjes die ook nog enorm veel talent hebben. Helaas geraken ze niet allemaal in de spotlights.

ot: ik vertrek zo om samen met de andere vader de vloer te leggen. Ik heb inmiddels al heel wat uurtjes in het huisje gestoken en geef komende woensdag de hamer over aan zoonlief die ik dan nog wel bijsta met hulp maar iets minder.

Ik wens jou een goed w-end.

Haba zei

Goede middag Gerda, weer mooie foto's van Lefla en jou, we kunnen zo weer wat meegenieten van de Gentse feesten. Worden die eigenlijk al lang gehouden? Ik kan het me niet uit mijn jeugd herinneren, ik kwam wel eens in Gent bij een schoolvriendin die daar woonde.

OT. bedankt voor je reactie bij mij, ik weet nog goed dat wij vaak keken naar : 'Schipper naast Mathilde' Met onder meer 'Den Sander'( met de handen in zijn zakken roepend dat hij weer niet mee mocht doen) 'Den Hypoliet' en 'Den Poulidor' Natuurlijk ook Marieke , kortom dat was elke week genieten van alle perikelen die er waren.

klaproos zei

prachtig Gerda, je hebt het weer schitterend gevangen de emotie, de spanning en ook de kleintjes staan er mooi op, wat een knappe koppies hé.

een heel fijn weekend gerda,
hier is het nat en wel frisachtig, maar dat kan de pret niet drukken, m'n jongens willen tóch uit :-)

dus we gaan :-)


Yova zei

Hallo Gerda,Wat heb je heel leuk gehad bij Gentse feest. Het was spannend geweest. Je maakte prachtig foto's. Kleine staat ook mooie op. Puur genieten hier. Hier regent het bij ons.
PS:Nog bedankt voor lieve mailtje van jou. Het doet me goed.
Nog fijne dag.

gilbert torfs zei

Dag, Gerda,

ja ik blijf genieten van jou foto's als je ze bekijkt en even blijft stil staan of zitten voel je zo in de sfeer, nog en fijne avond en morgen en fijne bij tank dag

Anoniem zei

Die organisatie mag jullie rustig in dienst nemen Gerda!
Een heel fijn weekend gewenst!

A van de Aa zei

Ondanks de foto's... je had er volgens mij erbij moeten zijn.....*Winkie*
Gtje Fijn weekend....

Marjolijn. zei

Mooie foto's...!
Zelfs de allerjongste luisteraars hadden er schik in.

Fijn weekend meis.

willy zei

leuke foto's Gerda..

ook het jonge volkje had er zin in

prettige avond

Lies zei

Leuke foto, Gerda, met die kindjes !
Lie(f)s.

Anoniem zei

Duidelijk een feest voor jong en oud.
Mooie foto's heb je er aan overgehouden.
Groetjes.

Morgaine zei

Twee albums die elkaar perfect aanvullen, wat een schattige kindjes, en wat een mooie kop met karakter zag ik voorbij komen :D

X

Mirjam Kakelbont zei

Kunnen ze ergens ter wereld beter feesten dan in Gent? Ik vraag het me af!
Leuk die kleine kindjes op de foto. Met luisteren en kijken naar muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen.
Lieve groet!

pieterbie zei

Ik moet zeggen dat ik jullie albums best kan waarderen over deze wedstrijd, jullie foto's brengen een leuke variatie op het gebeuren.

Marlou zei

Goedemorgen lieve Gerda,

sjongejong... tijd niet bij je op bezoek geweest.
En nu kom ik even bij je piepen en zie de mooie koppie, die je gefeotografeerd hebt.
Zoals jij fotografeert er geen!
Je pakt ze op het juiste moment...

Daarom zie ik ze ook zo graag!

Liefs van Marlou

.