zaterdag 12 augustus 2017

Ballonmeeting Eeklo 2017: de voorbereiding

Niets is mooier dan een massa veelkleurige ballonnen in een blauwe lucht te zien. Het blijft een boeiend beeld, hoe vaak we het ook al meemaakten. Het is niet alleen voor Eeklo een grote gebeurtenis, maar ook voor de tienduizenden bezoekers van dichtbij en veraf die naar dit schouwspel komen kijken.De Meetjeslandse Ballonmeeting (klik) is voor de stad Eeklo één van de grootste evenementen waar zij als centrumstad fier op zijn. Het geeft voor Eeklo een grote uitstraling tot ver buiten de stads- en provinciegrenzen. Deze meeting is zelfs de belangrijkste van het land en derde op Europese schaal.
Wat de voorbereiding betreft kunnen jullie de foto's van Leflamand (klik) en die van mij (klik) na het klikken bekijken. En voor daarna een heel fijn weekend allemaal!

19 opmerkingen:

Yova zei

Goedemorgen Gerda,

Wow het was spannend dag geweest voor de ballon om te meeting.Zo het was drukke bezoekers geweest om te kijken hoe het ging. Leggen allemaal uit hoe moet doen. Leuke foto's serie geworden. Leuk dat je ook erop staat. Je staat verbazing te kijken naar de ballon. Leuke foto geworden. Fijn weekend.Helaas regen heel veel bij ons.

gilbert torfs zei

Morgen, Gerda,
zal wel heel knap geweest zijn op dat op plaatjes vast te leggen, en dan het geruis van de branders er tussen horen.
en het zijn mooie foto's ook

ik wens je al vast en heel fijn en lang weekend

pieterbie zei

Van mijn ene keer, wanneer wij jammer genoeg niet van de grond geraakten, herinner ik mij dat die voorbereiding heel intensief was. Jouw foto's tonen dat ook, die van Leflamand natuurlijk ook.

Moest jullie de groetjes doen van Wim Vanmaele, kwam hem tegen in Brussel.
Niettegenstaande wij in het zelfde gebouw werken voor dezelfde werkgever was het lang geleden dat ik hem nog zag.
Vertelde hem dat wij een klein reunietje gehouden hadden.

Lies zei

Er komt inderdaad veel bij kijken, Gerda.
Lie(f)s.

John zei

Goeiemorgen Gerda,
Ja, ik vind het ook telkens weer leuk als ik ballonen zie glijden door de lucht. Telkens weer. Het maakt niet uit hoe vaak ik het al zag.
En dat gaat ook op voor je foto's. Daar blijf ik van genieten.
:)
Fijn w-end.

Morgaine zei

Dit gaat vast en zeker een vervolg krijgen, ben erg benieuwd! En natuurlijk, beide albums, hahaha mijn ultieme favorieten van vandaag zijn de foto's van jullie zelf, vooral de jouwe waar je echt geniet en lacht :D

Fijn weekend Gerda!

X

Marjolijn. zei

Het is en blijft iedere keer een heel spektakel...!
Mooie plaatjes van jullie allebei.
Fijn weekend.

Haba zei

Nogmaals goede morgen Gerda, mooie foto's van de voorbereiding. Ik denk dat dat nog de meeste tijd in beslag neemt voor de ballonvaarders. Altijd een mooi gezicht die grote ballonnen die stil door de lucht zweven (nou ja af en toe de branders laten horen) Ik hoop dat er een goede wind stond en iedereen veilig de lucht in kon en ook weer veilig is geland. Zo die ik dan weer die bouwkranen op de achtergrond, maar die zullen wel geen obstakel vormen voor de happening.

Lutje zei

zo'n voorbereiding is altijd leuk om te zien, want eenmaal weg zie je niks meer dan op het laatst een stipje
Ik wens je een fijn weekend
Eén @->- voor jou

Tine de Jong zei

De voorbereidingen geven veel werk want het moet ook veilig gaan. Mooie fotoserie van jullie beiden. Heb er al enige malen ingezeten en dat was elke keer weer een ervaring. Gaan jullie ook eens mee? Want vanuit de lucht ziet de wereld er heel anders uit. Echt een aanrader.

klaproos zei

wauw Gerda, wat een wer zeg,
om j e later als baron of barones te mogen laten kronen, er komt heel wat bij kijken vooraleer ze de lucht in gaan hé.
knap vastgelegd door jou Gerda,
het voelt alsof ik er bij ben ...

"ik kan vliegen " :-)
xxx

Terrence Weijnschenk zei

Onderschrift bij de foto van jou met open mond: 'Neen, Guido! Laat dat touw toch los. Ik wil niet dat je mee de lucht in gaat!'

Er komt nog heel wat kijken, bij het oplaten van zo'n luchtballon. Fijn dat jullie ons laten meegenieten van deze happening, lieve Gerda!

suskeblogt.com zei

Ik heb ooit mijn schoonmoeder met zo'n ballon meegegeven. De reis eindigde op een weiland dat bijna niet te bereiken was.
Zo zie je dat jouw reportage herinneringen oproept.
Mooie foto's.

willyduvel zei

Het is een hele belevenis he Gerda opvallend geen of weinig verschil tussen man en vrouw fotonemers !! Grts

willy zei

mooie foto's van jullie

zo'n meeting vind ik ook altijd spectaculair

groeten

Merel zei

Telkens weer een heel spectakel en dankzij jou kunnen we er ook van genieten

Natasja zei

Hoi lieve Gerda, wat een leuke foto's van jullie. Op en top geconcentreerd voor het perfecte plaatje. Er komt vast een vervolg met die prachtige ballonnen, je ziet ze te weinig in de lucht. Het maakt alles zo vrolijk. Vind ik ook van vliegers, helaas zie jè die ook te weinig.
Ik wens jè vast een mooie week.

Marlou zei

ha die Gerda!

Ohhhh...
In zo'n ballon had ik maar wat graag willen zitten
De manden zijn er groot genoeg voor!!
Nou ben ik benieuwd naar de ballonnen zelf.
Die krijgen we vast ook nog wel te zien!

Liefs van Marlou

.

mijnnikonenik zei

Een evenement dat al jaren bestaat... Prachtig om het elk jaar terug te zien opduiken. Heerlijk daarboven zweven. En jij stond duidelijk op de uitkijk!!!