donderdag 1 juni 2017

GVSALM reis 2017: In Flanders Fields


Het In Flanders Fields Museum (klik) is een modern en interactief oorlogsmuseum, in 2012 grondig vernieuwd en gevestigd in de Lakenhalle van de Belgische stad Ieper. De naam verwijst naar een bekend gedicht van John McCrae (klik).
Honderd jaar geleden was de streek rond Ieper het decor van de meest verwoestende conflicten uit de geschiedenis. Nu ook de laatste getuigen gestorven zijn, is het In Flanders Fields Museum meer dan ooit de poort naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Het museum confronteert de bezoeker met de gevolgen van den Grooten Oorlog. Het confronteert oud en jong ook met leven en dood in de Ieperse frontstreek. De tentoonstelling met pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multimediatoepassingen dompelt je onder in het leven aan het front.
Het was niet gemakkelijk er foto's (klik) te nemen maar ik hoop dat het me toch een beetje gelukt is jullie er een idee van te geven.

19 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Toch goed gelukt...!
Je geeft er een mooi overzicht van.
Fijne dag meis.

Haba zei

Goede morgen Gerda, een goed overzicht van het museum. Mij valt gelijk het paard op, die dieren werden ook maar meegesleurd in de waanzin van die tijd, ik heb er soms nog meer medelijden mee dan met de mensen. Net zoals met die 'bomhonden' zulke dieren die trouw hun bazen dienden en als beloning een zelfmoordactie mochten ondernemen. Mensen zijn in wezen soms gruwelijke dieren, ook voor hun medemensen.
Ik wens je een fijne donderdag, maar nu snel weer gaan sproeien hier nog steeds geen hemelwater ontvangen.

Marlou zei

Goodmorning dear!

In Flanders Fields the poppys grow...

Maar ja! Het is je gewoon gelukt hoor!
De foto's geven een fantastisch beeld van het Museum van den Grooten Oorlog...

Ik vind het geweldig dat jij je zo aan je taak kwijt...
Dank je wel!

Liefs van Marlou

.

Morgaine zei

Het is jou zeker weten gelukt om die foto's te nemen, het geeft mij in elk geval de sfeer aan van het museum en waar je zit in tijd. heftig blijft het.

En zelf? Vind ik het altijd lastig om dit soort momentjes vast te leggen, voor mijzelf ja, maar om dat dan over te brengen zoals jij keer op keer weer weet te doen. Super lieve Gerda!

X

klaproos zei

oh jeetje m'n lieve gerda, dat rood kleurt het blog rood vandaag, wat een vreselijke oorlog hé, ik kan er steeds slechter tegen wat mensen elkaar aandoen en dieren, en natuur.....

dat zal wel met de leeftijd te maken hebben denk ik.Je foto's zijn pareltjes,
je reportage fantastisch gerda
xxx

Lies zei

Pakkend...
Lie(f)s.

gilbert torfs zei

morgen, Gerda
Het zijn weer op en top mooie foto's, je zal je werk er wel mee gehad hebben om deze allemaal te bekijken, maar prachtig werk kan er nog wat van leren nog en fijne dag verder

A van de Aa zei

Flanders fields, een stukje grond op deze aardbol, met een geschiedenis die er nooit had mogen zijn.

willyduvel zei

Geweldige reportage Gerda Mag men daar fotograferen ?

suskeblogt.com zei

de foto's zijn goed gelukt hoor.
Ongelooflijk welk verschil honderd jaar in de geschiedenis mmaakt.

willy zei

een prachtig museum, dat voor een paar jaar gerestyled werd Gerda

niet te missen wanneer men in Ieper is

en je foto's vallen best mee

prettige avond

Haba zei

Goede morgen Gerda. Ik kom je een fijne vrijdag toewensen, vandaag zoals iedere vrijdag weer lekker mijn kilometer zwemmen, een mens moet goed in beweging blijven natuurlijk.

Lutje zei

hoi Gerda, dit is een prachtig museum, en het is je zeker gelukt om dit weer te geven. er zit een specialist achter dat toestel want zelfs donker is duidelijk.
Eén @->- voor jou

Ineke Vogel zei

Ha Gerda,

Een indrukwekkend museum over een periode in de geschiedenis die nooit vergeten mag worden.
En jij hebt daar weer een mooie, uitgebreide reportage van gemaakt.

Fijn aankomend Pinksterweekend!

xx, Ineke

Terrence Weijnschenk zei

Intrigerende serie foto's weer, lieve Gerda. Knap gedaan met het weinig beschikbare (natuurlijke) licht! Iedereen zou zich bewust moeten zijn van deze nare geschiedenis. Maar helaas zijn en blijven mensen hardleers. Daarom hou ik de oorlogvoering met drones nauwlettend in de gaten. Op een dag zeggen wij misschien: 'Hoera, ons groepje drones heeft van die van jullie gewonnen! Biertje?' En is dat dan de nieuwe manier van oorlogvoeren. Maar ik ben bang dat dat niet meer is dan een wensdroom.

Albert y Mara fotoblog zei

Het In Flanders Fields Museum, daar hadden we geen tijd meer voor toen we in Ieper waren met Luc Perneel en zijn vrouw Lieve. Wel hebben wij de lastpost bijgewoond onder de Menepoort. Fijn Pinksterweekend en bedankt voor JOUW foto's, nu hebben we toch enigszins een idee gekregen. De log over Passendaele was ook indrukwekkend.

pieterbie zei

het is een echte schande, ik heb dit museum nog nooit bezocht.
Jouw foto's tonen mij duidelijk het gat in mijn cultuur.
En ik geloof je dat het er moeilijk fotograferen is, dat zie je zo.
Heel goed gewerkt, zou ik zeggen.

mijnnikonenik zei

Bravo Gerda om in deze omstandigheden een dergelijk mooie reportage neer te zetten. Moet er toch ook eens naar toe...

Catherine Boone zei

Heel mooie opnames heb je gemaakt. Heb tegelijkertijd 'De 100 beste gedichten van de Eerste Wereldoorlog' van Geert Buelens uit de kast gehaald. Het boek heb ik al eerder gelezen in 2014 maar door jouw bijdrage heb ik weer zin om mij dichterlijk en poëtisch te verdiepen. Catherine