dinsdag 31 mei 2016

LEIDEN STAD

We beginnen eindelijk aan ons verslag over de reis die we met de GVSALM (klik) op zoek naar de Romeinse limes maakten. Alle foto's zijn verwerkt, de deelnemers hebben die gekregen en ze zijn voor de vzw op cd gebrand. En nu kan ik ze ook aan jullie tonen!

Onze eerste stop is Leiden. Met 122.915 inwoners is deze stad, naar inwoneraantal gemeten, na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer de vierde gemeente van Zuid-Holland. Het aan elkaar vast gebouwde stedelijk gebied van Leiden (waar Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp bij gerekend worden) telt 195.916 inwoners. Met 5524 inwoners per vierkante kilometer is het sinds 2014, na Den Haag, de dichtstbevolkte gemeente van Nederland. Zie voor meer informatie ook hier (klik)
De Sleutelstad, zoals de bijnaam van de stad, verwijzend naar het stadswapen, luidt, heeft de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast is de stad bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, monumentale bouwwerken en hofjes.
De foto's van onze korte rondgang daar kan je hier (klik) bekijken.

21 opmerkingen:

Ferry - Jacqueline zei

Wat leuk dat jullie naar Leiden bent geweest. Prachtig foto's heb je gemaakt. Het is daar mooi om te bezoeken. Gevels en kerken en gebouwen is echt schitterend. Tuincentrum zijn jullie ook geweest. Ik dacht het is al de eerste foto is bekende plaatst. Daar zijn wij lang niet meer geweest. Mooie foto van meerkoet. Leuk dat jullie naar Nederland bent geweest. Was het gezellig geweest daar?
Ik heb je foto's genoten om te zien.
Fijne dinsdag.

Lutje zei

wat een foto's van een korte rondgang zoals je dit omschrijft
Je ziet direct aan de torentjes enz dat je in een stad zit, alleen de laatste foto's dat is landelijker, zeker met die eend

Ferry - Jacqueline zei

Oja Gerda dat je linkje hebt gestuurd. Toen waren jullie week niet. Jullie zijn ook verschillende plekjes geweest. Ik was weer vergeten. Gisteravond was vreselijk rot weer gehad. Echt niet normaal meer. Dan gelijk met onweer erbij.Leek wel moesson. Zo erg. Ferry gisteravond moest nog thuis komen van zijn werk. Hij rijd met scooter. Gelukkig is goed gekomen. Toen ging beetje minder regenen. Straks moet ik weg. Gewoon boodschappen doen.

klaproos zei

heerlijk gerda, om leiden door jouw ogen te zien,
ik woonde er een aantal jaren vlakbij en we waren er vaak te vinden,

mooi vastgelegd.
:-)
xxx

Natasja zei

Leiden is een gezellige stad vind ik. Je hebt de stad mooi in beeld gebracht, het is een tijd geleden dat we er zijn geweest. Eerder gingen we met de kinderen naar Naturalis, vooral mijn oudste was daar gek van, zoveel dinoskeletten.

Haba zei

Goede middag Gerda,leuke reportage over Leiden. De laatste maal dat ik daar was, was samen met mijn man, we zijn toen (zomer 2013) naar het museum geweest. Later besefte ik dat hij toen waarschijnlijk al last van zijn hart had, want hij was erg moe en ik heb een heel groot deel van het museum alleen bekeken.

Tine de Jong zei

Ja Leiden is een geweldige stad met hier en daar ook een geschiedenis erbij.
Echt leuk om jou hier ook eens te ontmoeten. Je reportage is goed in beeld gebracht en zag zelfs wat onbekends. Dank je wel weer voor dit mooie blogje.

Lieve groet van mij Tine

Marjolijn. zei

Ook in een korte rondgang kun je veel moois zien en veel foto's maken...!!

willy zei

een studentenstad met fraaie gebouwen Gerda

die je goed op een rondvaart kan bekijken

mooie foto's Gerda

groeten

Lies zei

Een heel ander onderwerp, Gerda !
Lie(f)s.

merel zei

ziet er een gezellig stadje uit, ook met water dat me altijd weet te bekoren

francky spruytte zei

Een stadje dat de moeite waard is om te bezoeken aan de foto's te zien.
Fijne avond.

Terrence Weijnschenk zei

Leuke stad, Leiden! Ik kom er dan ook graag en mijn gade heeft er gestudeerd. Japans. Dank je voor dit leuke (foto)verslag, lieve Gerda! x

mijnnikonenik zei

Daar zal je werk aan gehad hebben Gerda! Ben nieuwsgierig, nooit geweest. Je ziet dat je in een studentenstad zit, leuk. En zoals een beetje overal in NL heb je er nog gratis water bij. Mooie foto's.

christiene zei

Zo Gerda,dat is heel bijzonder,een rondleiding door Leiden
door onze Gerda,mooie foto,s,van een mooie Stad
waar ik zelf nog nooit geweest ben.
groetjes.........

curieuzeneuzemosterdpot zei

bij het zien van je prachtig album, gerda, voel ik mij een enorm verwend nest, want ik mag weer meereizen met die boeiende uitstapjes van jou!

ik zit op de eerste rij, hoor! :-))

Haba zei

Goede morgen Gerda, een fijne woensdag gewenst.

pieterbie zei

knappe stad. Het uitzicht, de kanalen, de bruggen doen mij aan A'dam denken.

Morgaine zei

Ja Leiden, ene prachtige stad en toch mis ik een paar spots in jouw album, en wie weet zeg ik het wel te vroeg, hahahaha Ik mis de klim op de Burcht, zie dat jullie daar wel zijn geweest maar niet naar boven of verder? Prachtig overzicht over Leiden heen daar.

En de molen en de stadspoort mis ik ;-)

X

FRANK103 zei

Leiden ligt aan de verkeerde kant van het Noordzeekanaal, echt veel ben ik daar niet geweest. Maar wel een leuk stadje, denk ik.

Albert y Mara fotoblog zei

Leiden is een prachtige stad. Sinds de kleindochter, nu meervoud dus, in Wassenaar woont met haar ouders, komen we af en toe in Leiden. Veel punten van herkenning in deze reportage.