maandag 7 december 2015

Tssss...


... tussen eb en vloed natuurlijk, dit is een doordenkertje hihi... Er mag al eens gelachen worden hoop ik, ook al is die Klimaatconferentie (klik) in Parijs géén lachertje.

Het is vijf voor twaalf en nog kunnen al die overheden niet tot een degelijke afbouw van de CO2-uitstoot komen... En België mag, na het debacle van Molenbeek, er nu nog eentje (klik) bij op zijn palmares schrijven, schande is het!

Wees gerust lieve webbies, de volgende dagen hebben jullie nog de laatste vier albums van Train World tegoed maar dit moest eerst even van mijn systeem zoals we dat in Vlaanderen zeggen.
Van Vlaanderen gesproken: we hebben toch maar mooi die grote klimaatbetoging (klik) in Oostende gehad, met 14.000 deelnemers. Misschien gaan de beleidsmakers nu eindelijk eens naar de gewone mensen luisteren die eisen dat aan al die vervuiling een einde gemaakt wordt...

23 opmerkingen:

Lutje zei

ja, Belgie kwam er weer goed uit:-(
soms ben je niet fier Belg te zijn
en die ministers.....

Ferry - Jacqueline zei

Het klopt wat je zegt. Klimaat is aan veranderen. Dat is helemaal niet goed. Sommige landen rijden ontzettend veel auto's. En geld ook brommer en scooters. En veel rampen. Dat geeft ook heel dikke smog. In Frankrijk is daarmee bezig. Het word nogal wat.
Fijne week.

Haba zei

Goede morgen Gerda, ik denk zeker dat het klimaat verandert, maar ook dat zoiets al miljoenen jaren gebeurt. De mensheid zal het er niet beter op hebben gemaakt, maar ik denk niet dat ze het kunnen voorkomen.
Ooit wandelden mammoets van hier naar Engeland omdat de Noordzee droog lag. Ooit was heel Noord Europa bedenkt met ijs, eens stond er een tropisch oerwoud in mijn provincie. Dus alles zal wel weer op zijn tijd veranderen en dat houdt de mens niet tegen. Wel moet de vervuiling en het kappen van wouden stoppen, dat is een feit, de mens hoeft alles niet te versnellen natuurlijk.
Ik wens je ondanks alle narigheid in de wereld toch een fijne maandag toe.

francky spruytte zei

België moet er alles aan doen om serieus genomen te worden wat het klimaat en milieu betreft. Zolang al die gemeenschappen, gewesten en weet ik veel blijven bestaan zie ik hier jammer genoeg niet veel verandering in komen. Kafka is hier nog steeds heer en meester.

Marlou zei

Goedemorgen lieve Gerda,

Dat trek jij je hopelijk niet persoonlijk aan.
Je doet wat je kunt!

Maar men heeft gelijk: there is no Planet B! We kunnen géén nieuwe bakken?!!
We moeten het hiermee doen en als je ziet hoe er mee omgegaan wordt... ik zou nu geen kinderen meer op de wereld durven zetten...

Dagdag..
Dikke knuffel van Marlou

.

klaproos zei


Goeiemorgen Gerda, nee ik neem het j e zeker niet kwalijk, de natuur is in veel landen het ondersgeschoven kindje,
zó dom, het zijn de longen van ons domme mensen, en we gaan er mee om alsof het "alles"kan hebben....
ik word er echt weleens bang van Gerda,

xxx

Boerin zonder Naam zei

...eh.... dus om het klimaat te sparen gaat jou blog wederom verder per spoor?

Renesmurf zei

We zullen zien wat ze er van bakken, het beste maar hopen.
Ik heb er weinig vertrouwen in.

willy zei

soms doen onze excellenties me aan een kindertuin denken...Gerda

ze gunnen mekaar het licht in de ogen niet...

prettige dag

Terrence Weijnschenk zei

Goed bezig, lieve Gerda! Er kan niet vaak en genoeg benadrukt worden dat wij maar één Aarde hebben (hoewel er kwantumwetenschappers zijn die daar andere theorieën over hebben). Daar moeten wij dus zuinig mee zijn! Ik moet ook altijd grinniken als ik mensen hoor zeggen dat zij een waterbesparende douchekop hebben en dus wel twee liter water per dag besparen! En dan naar hun gezicht kijken wanneer ik vertel dat zij door een biefstukje niet te eten een paar DUIZEND liter schoon drinkwater zouden besparen...Maar elke druppel is er één en als wij allemaal een steentje bijdragen bouwen wij met zijn allen een dam om het tij te keren. (Net bedacht!)

willy duvel zei

Naar gewone mensen luisteren........................ toch geen beleidsmens zeker !! Grts

Sanne zei

Ik hoop ook dat ze er iets aan doen. Maar soms denk ik het is gewoon te laat om nu nog iets te doen. Dat vind ik wel jammer.
oh ik ben nieuwsgierig naar je volgende logjes over de trein :)

Merel zei

Erg hè hoe lang in België moeten don om tot een akkoord te komen

Natasja zei

Hij staat er gekleurd om, als het niet zo ernstig was had ik er echt om gelachen. Maar zou het alleen Belgie zijn? Ik geloof het niet hoor. Maar dat we zuiniger en beter voor de aarde moeten zorgen is een feit, het is jammer dat het mensdom er zo'n puinhoop van maakt.

Lies zei

...
Lie(f)s.

A van de Aa zei

Om eerlijk te zijn, heb ik weer in die top weinig vertrouwen en is het weer een complete poppenkast....
En het is niet 5 voor twaalf, maar inmiddels 2 voor twaalf..... :-(
En ik las in een van je links dat men weer vertrouwd op de technologische ontwikkelingen in de toekomst die alle problemen wel zal oplossen .... hoe diep zit die schrijver met zijn kop in het zand. !!
Maar ja wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus wie weet.....
Gtje....

FRANK103 zei

Nederland en België moeten zeker weer het goede voorbeeld geven, maar onze industrie is redelijk schoon, zeker ten opzichte van de mega vervuilers in China. En daar trekt men zich niet veel aan van 14.000 demonstrerende belgen, vrees ik.

Albert y Mara fotoblog zei

Demonstreren is soms een hele goede zaak, zoals deze 14 duizend Belgen deden. Of het wat opbrengt dat vragen wij ons af. Vergeet de aangestoken bosbranden in Indonesië niet. Dat doet de eigen bevolking omdat .... na de brand de grond vruchtbaarder blijkt te zijn.

curieuzeneuzemosterdpot zei

hilarisch, die humor van jou, gerda!

én de uitwerking ervan op foto! ;-))))

pieterbie zei

hier in België is het niet evident, maar ik heb soms nog meer schrik van de grote vervuilers zoals USA, China, India...
De taferelen die zich in Bejing voor deden spreken voor zich.

Morgaine zei

Zoiets las ik al bij Billy ook ja, tijd dat ze nu eens iets gaan doen, niet alleen zij, maar vooral ook wij!

X

Hilde zei

Leuk grapje Gerda!
als ieder van ons zijn eigen kleine steentje bijdraagt en dit slechts een kleinde druppel is in een grote zee, dan komen we wel niet tot 'de' oplossing, maar allee... dan doen we toch ons best hé.

mieke zei

In het begin toen er gepraat werd over de opwarming van de aarde, nam ik dat niet zo serieus, want er moest altijd over iets gesakkerd worden. Ondertussen heb ik toch ook schrik voor de eventuele gevolgen van de klimaatverandering, misschien niet meer direct voor onze generatie maar een mens mag hierin toch niet egoïstisch zijn.