dinsdag 8 september 2015

Gentse Feesten 2015: Miek en Roel


Miek en Roel is een Vlaams zangduo bestaande uit Monique Holvoet en Roel Van Bambost. Ze werden bekend in het kleinkunstgenre met hun sociaal geëngageerde teksten en zongen klassiekers als: Bert en Bertje, Jij en Ik, Wie Wil Horen, Het Verdronken Land van Saeftinge, Koop een Geweer, De Grote Revolutie en Jan met de Pet.
Het duo debuteerde in 1965 als folkzangers. Hun muziek bestond toen net als die van hun grote voorbeelden Bob Dylan, Tom Paxton en Boudewijn de Groot vooral uit protestliederen. Eerst zongen ze in het Engels covers zoals Dylans Blowin' in the Wind (waarmee ze derde werden in "Ontdek de Ster"), maar later schakelden ze over op het Nederlands met Zwartbergblues over twee mijnwerkers die in 1966 tijdens een protestbetoging in Zwartberg werden doodgeschoten.
Op de bovenstaande foto: hun accordeonist Alex Rambaut, de andere opnames van hun optreden kan je hier zien. Want je weet het hé: oude zakken gaan naar oude zakken kijken *wink, big smile*.

25 opmerkingen:

Lutje zei

miek en roel doet me spontaan aan mijn jeugd denken, bij de chiro draaiden ze dat altijd

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,

Gelukkig is goed gegaan met deze muziek. Leuke serie foto's heb je gemaakt.Deze mensen geeft aandacht naar muziek. Heel goed om te zien.
Fijne dag.
OT:Wat heb jij leuk erop gezet bij ons. Helaas gebeurde tegen bijna gelijk.

klaproos zei

:-) dag oud zakje, :-)
maar ik wil wedden dat ze nog met evenveel enthousiasme zingen en spelen als vroeger, mensen met hart voor de zaak zeg maar :-)

xxx

John zei

Hehe ik reken mezelf nog niet tot de oude zakken, hoewel ik toch wel grijs in de baard begin te worden, maar ik zoek nog gewoon nieuwe jonge bands op :) Daar blijf je jong door zeg ik. Het valt soms wel op dat ik dan tussen jonge lui sta, maar ja, niemand die zich er aan stoort.
Je hebt de zaak weer mooi op de foto gezet Gerda, en ik zag dat je me bijna een maand geleden en mail stuurde. Shame on me.
Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Marlou zei

Ha die gerda!

wat een goeie tip van jou
Ik ben nu naar Miek en Roel aan het luisteren: Jij en ik.
Ik vind ze geweldig.
Doen me een beetje aan de tijd van Cobie Schreijer denken...

Fijne muziek werd er toch gemaakt, toen.

Dag!
groetjes van Marlou

.

Chantal zei

Ik heb vroeger een vriendin gehad die accordeon speelde. Ziet er zo makkelijk uit,m maar is erg lastig hoor, weet ik nu uit ervaring na het geprobeerd te hebben

Terrence Weijnschenk zei

De kleinkunst wordt - ten onrechte - zeer ondergewaardeerd en vaak zelfs niet als kunst gezien. Fijn dus, lieve Gerda, dat jij er hier aandacht aan besteedt en zelfs een paar kleinkunstenaars een podium biedt. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van dit duo gehoord.

francky spruytte zei

Het is lang geleden dat ik nog naar die muziek luisterde. We worden inderdaad een dagje ouder.

Merel zei

Wat mooie foto's ik wist niet dat ze nog optraden dank je wel Gerda om het te delen. Hem herken ik nog maar Miek niet meer zo goed

A van de Aa zei

A is afwezig...... en G viert een feestje .... ;-) *Winkie*

willy zei

waar is de tijd...

en die zijn ook een stuk ouder geworden

groeten

Natasja zei

De zanger doet me denken aan Boudewijn de Groot!! mijn vader is er gek op, hij zingt uit volle borst mee:Meester Prikkebeen, vind mijn zoon geweldig, hij is dol op mijn vader. Ik ben niet dol op een accordeon, vind het vaak te kermisachtig. Het zijn wel leuke vrolijke foto's, en ik heb weer een blij liedje in mijn hoofd: the answer my friend is blowin' in the wind, the Answer is blowin' in the wind... Dank je wel ;-)

Anoniem zei

Alweer een avondvullend programma hebben jullie beleefd. Dat duo dat het podium opfleurde kennen we natuurlijk allemaal, zelfs uit onze tijd bij de jeugdbeweging. Doet denken aan het andere duo Ramses en Liesbeth. Altijd leuk om in eigen taal een optreden te horen.

Lies zei

Ahhh..., Gerda..., mijn jeugd... Waar is de tijd ?! Inderdaad, de tijd van Boudewijn, Miel Cools, De Elegasten, Jules de Corte, 't Kliekske... 'k Vind ze nog steeds fantastisch !
Lie(f)s.

Morgaine zei

Ik heb nog nooit van ze gehoord, maar de mannen op foto 10 en 17 geloof ik, zijn nog niet zo oud toch? :O zo wel, zien zij er wel goed uit, hahahaha

X

Renesmurf zei

Ja, vaak is het wel zo, de mensen zoeken elkaar vaak op!
Leeftijden vinden elkaar.

FRANK103 zei

Persoonlijk kijk ik liever naar K3, ik heb ook al hun cd-hoezen. Hachelijk?

Albert y Mara fotoblog zei

Foto 2 deed ons even denken aan de Kermisklanten, ook uitstekende accordeonisten uit de stal van Pierre Kartner. Je kent ze Gerda?

curieuzeneuzemosterdpot zei

goh, ik wist niet dat ze nog altijd samen optraden, gerda!

jij maakte er weer een voortreffelijk album van, waar ze zeker en vast trots op mogen zijn! ;-))

pieterbie zei

ging juust zeggen: die zijn al lang bezig.
en dan zie ik dat ze twee jaar na mijn geboortejaar debuteerden.
amai!
Wat een carrière.

Haba zei

Goede morgen Gerda, zo loop ik de laatste dagen wel achter, maar morgen heb ik wel de tijd om op je nieuwe log te wachten.
Vandaag wens ik je een fijne woensdag toe en vanavond ga ik de foto's wel bekijken.

Anoniem zei

Zie dat jullie flink genoten hebben van de Gentse feesten!
OT: ja was een midweekje in Spanje. Mijn dochter had er een huis gehuurd.Na vier jaar thuis zitten en een zware depressie heeft het mij deugd gedaan.

Mieke zei

Oude zakken Gerda, dat zou ik niet durven zeggen, noch de performers noch de kijkers. Wij zijn gewoon mensen met levenservaring!! Het waren indertijd en nog steeds geweldige mensen die een uitstraling hebben op het podium. In hun genre zijn ze fenomenaal. Hoor Roel ook graag gepassioneerd over film praten. Mensen met een brede interesse. Prachtige foto's heb je gemaakt.

Wim zei

Muziek met geschiedenis :-)

Hilde zei

Woooow, Miek en Roel! Zingen die nog steeds? Ik vond ze fantastisch. Ik denk dat ik vroeger enkel kleinkunstmuziek beluisterde. Fantastisch dat dit tweetal nog steeds meedraait!

PS. Ik kom wat minder langs, ook bij andere blogs, want ben nu gestart met fotografieles, en heb ook terug de Spaanse lessen opgenomen:-D