vrijdag 25 september 2015

ARTS et METIERS EXTERIEUR


Hopelijk heb ik jullie gisteren niet te veel afgeschrikt met die geeuw van dat hondje hihi, en zitten jullie er klaar voor eens iets heel anders dan de Eiffeltoren, Notre Dame, Arc de Triomphe, Sacre Coeur, Montmartre of de Moulin Rouge... al die afgezaagde toeristen plekjes zoals Morgaine (klik) het zo leuk uitdrukte te gaan bekijken. 
Wij trekken het Museé des Arts et Métiers in de volgende dagen, wat zeg ik? Wéken, want daar (klik) brachten we het grootse deel van onze dagtrip in door, zoveel is er te beleven! Maar wees gerust lieve webbies, van tijd tot tijd las ik er tussendoor wel zo nu en dan een ander onderwerp in, zodat jullie bij de les zullen blijven *wink, big smile*.

18 opmerkingen:

francky spruytte zei

Dit belooft om weer een onderhoudende reeks te worden.
En afgezaagde onderwerpen kunnen toch ook mooie foto's opleveren ?
Ik wens je een fijne vrijdag.

Haba zei

Nogmaals goede morgen Gerda. De buitenkant is veelbelovend, trouwens die foto vijf, dat gebouw heeft dezelfde vorm als bij ons de ridderzaal van het binnenhof, in Den Haag. Maar verder natuurlijk mooier in zandsteen en met roosvenster, daar is het natuurlijk dan ook Parijs voor nietwaar ;)

pieterbie zei

ik heb niet de indruk dat er risico is dat dit mij zwaar gaat vervelen.

Kay zei

spijtig, maar er wordt geen verbinding gemaakt naar de foto's :-(

John zei

Gapen doe ik zelf vanavond wel weer :D nee Gerda, in slaap vallen van jou weblog doe ik niet. Daarvoor zijn de onderwerpen en foto's te boeiend.
Je hebt nu mooie details laten zien van de omgeving. En de Eifel toren had ik nu ook niet direct verwacht op je blog. Ik denk, als Gerda naar Parijs gaat, gaat ze heel de stad door maar als laatste naar de Eifel toren. En ik had gelijk.
Fijne dag. De zon schijnt en het wordt warm. Oké, een beetje warm.

Marlou zei

Goedemorgen Gerda!

Ha!
Weer een plek voor mijn Parijs-lijstje!
Het staat er al op...
En het zal me heus niet vervelen!
Die twee koppen onder dat balkon... zo olijk en ondeugend...

Dag!
Heb het goed dit weekeinde!
X, Marlou

A van de Aa zei

Afgezaagde toeristische plekjes ... puh.... *winkie*
Ben een keer in Parijs geweest en krijg ik hier te lezen dat ik enkele toeristische plekjes heb bezocht.... *Big Wink*
De volgende keer ga ik je voetsporen volgen en de toeristische gebaande wegen verlaten. *Big smile* Mochten we verdwalen dan stuur ik je wel een SOS. *Big smile en Winkie*
G'tje fijn weekend. *Wink*

Ferry - Jacqueline zei

Hoi Gerda,
Eindelijk kunnen weer bloggen.
Wat is daar mooi om te zien. Mooie gebouwen hebben daar. Daar zie je veel. Het is altijd wel wat te doen. Gapen van je vorige log. Wat is schatje om te zien. Je foto's is geweldig om te naar te kijken.
Fijn weekend.

willy zei

dat balkon is hier wel een aandachtstrekker Gerda..

nu we de fraaie gevels bekeken hebben, sta ik te trappelen van ongeduld om binnen te gaan

prettige dag

Marjolijn. zei

Twee mooie dames om welkom te heten, wat wil een mens nog meer...!!
Fijne avond en op naar een mooi weekend.

Morgaine zei

hahahahaha die Gerda, ja dat is toch zo! Kom op, Parijs heeft veel meer te bieden dan... ;-)

En dat laat jij hier weer zien, en foto 2, laat ik daar eens starten, hoe apart, dat het lijkt of beeld aan de linkerkant meer vergaan is al dan de rechterkant, zou de wind of de elementen daar meer vat op hebben?

Ennuh foto woops, nu ben ik het getal vergeten, maar de dame op het zebra pad, hoe mooi! Net als de rest van de serie, ik heb weer genoten! Afwisseling zo nu en dan is ook fijn, ja dat ook, maar, evengoed, nonsens, jouw stek, jouw blog, jij bepaald :D

Voor morgenochtend als je langskomt, zorg dat je koffie of thee op tafel staat voordat je mij aanklikt, lol ;-)

X

Hilde zei

alleszins vind ik dit een mooi plein met prachtige gebouwen. eerlijk gezegd hang ik niet zo graag rond in musea. daar ik nu volop in de cursussen zit (Spaans 5e jaar, en een 10-delige fotografiecursus) zal ik de volgende dagen dus wat sneller doorheen jouw blog 'vliegen', haha *wink, big smile*
Fijn weekend.
Groetjes, Hilde

Renesmurf zei

Dat zijn prachtige details van prachtige gebouwen! Mooi hoor.

Lies zei

Toch is 't weer boeiend, Gerda !
Lie(f)s.

Albert y Mara fotoblog zei

De eerste serie is mooi en foto 9 is deze keer onze beider favoriet. Een doorkijkje. Fijn weekend en geniet van de nazomerse dagen die op komst zijn.

curieuzeneuzemosterdpot zei

indrukwekkende details toon je ons, gerda!

ik ben zo blij dat ik met die architectuur-ogen van jou mag meekijken, want met mijn niet-architectuur-ogen zou ik de helft overslaan! ;-))

fijn weekend,

Boerin zonder Naam zei

Het zijn de kleine dingen die het doen.... soms zijn de onbekendere dingen een groter genoegen om naar te kijken dan de bekende toeristenactraties.

Natasja zei

Prachtige foto's weer. Ik liet het aan mijn vriend zien. En hij zei, ja Parijs is ook mooi, daar ben ik al een paar keer geweest. Waarop ik zei: nou ik nog nooit, geen man die mij ooit eens naar de stad der liefde bracht. En lieve Gerda zeg nou zelf, dat wordt dan nu weleens tijd he? ;-) je merkt, ik voel me gelukkig weer wat beter. en ik heb weer heerlijk genoten van je prachtige foto's!!