zaterdag 16 mei 2015

Hulst: grafstenen in de basiliek


Misschien lijkt het wel raar aan het begin van het weekend het over grafzerken te hebben. Edoch in de Sint-Willibrordus basiliek liggen er heel fraaie die beslist de moeite van het bekijken waard zijn. Zelf heb ik er slechts een paar (klik) van gefotografeerd, maar hier kan je ze allemaal bekijken. En voor daarna: een paar heerlijke en hopelijk zonnige dagen gewenst aan wie hier nog voorbij komt natuurlijk want heel wat volgers kozen precies het ruime sop of zwerk met die vakantiedagen...

18 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Als je in die tijd een grafsteen in een kerk kreeg had je beslist een grote portemonnee of heel veel goeds voor de samenleving gedaan.

Mooie zaterdag meis...!

Lutje zei

In die tijd werd er nogal gekapt, er staat zoveel op die grafstenen, en dat taaltje is natuurlijk het bewijs dat het heeeeel oud is

klaproos zei

schitterende om te zien Gerda, en ja dat ze zo mooi afgesleten zijn van alle voeten die eroverheen schuifelden..
echt heel mooi.
je doet me hier een groot plezier mee:-)
alsmede door je heerlijke reacties elke dag weer het zijn bon bonnetjes:-)

dikke knuffel.
xxx

pieterbie zei

inderdaad mooie stukken.
na de drukke week, met toch 1 rustdag er in geïntegreerd, gaan wij een druk w-e in.
geniet er van! ik ga ook mijn best doen.

John zei

Goedemorgen Gerda,

Ik las Marjolijn haar reactie en dacht eigenlijk het zelfde. Je was iemand van naam waarschijnlijk om een plekje in de kerk te ktijgen.
In Goes liggen ook zulke stenen in de vloer, maar ze vonden buiten de kerk graven van gewone mensen en die waren niet zo fancy.
Ik wens jou ook een paar mooie zonnige dagen. Nu hopen dat er ook zon gaat schijnen :D

Haba zei

Nogmaals een goede morgen Gerda, mooi nietwaar, die stenen, ik heb er ook een aantal gefotografeerd. Maar inderdaad, dit zijn graven van mensen met geld. De gewone mensen lagen buiten op het kerkhof en de armen (die er veel waren destijds) werden in het armenhoekje weggemoffeld.

Unknown zei

Ik vind die est wel mooi hoor.

Mirjam Kakelbont zei

Ik vind grafstenen juist prachtig. Je hebt er schitterende foto's van gemaakt. In kerken blijven ze het mooist: wind en regen hebben er geen vat op.
Bidt voor de sielen...
Groetjes Kakel

Filip and Kristel zei

Een zeer indrukwekkende kerk.

Groetjes,
Filip

Morgaine zei

PRachtig toch Gerda, dit hoort net zo goed bij het leven als al het andere, het doet mij altijd weer herinneren aan het feit dat ik het beste haal uit elke dag, zelfs als het om een dagje niets doen gaat.

X

suske zei

Grafstenen maken ook steeds een grote indruk op me.
Nog een duwtje en ik start terug met bloggen. Even een adempauze nemen kan nooit kwaad, nietwaar ?

willy zei

altijd interessant Gerda....

maar steeds voor de "elite"..

prettige dag

Wim zei

Hola Gerda, ik zal 15 dagen geen reacties geven op je blog. Ik doe het wat rustiger aan. Ik ga wat bijtanken ;-) Mijn blog blijft gewoon doorlopen met iedere dag een nieuw logje. Ook kom ik nog kijken op de andere sociale media.

Lies zei

Mooi gefotografeerde details, Gerda !
Lie(f)s.

christiene zei

Voor de grote der aarde van toen,en deze blijven bewaard....indrukwekkende.
Hier is het echt geen lente,maar ik wens je voor morgen
Gerda een zonnige zondag.
Groetjes Christiene.

Albert y Mara fotoblog zei

Op vrijdag een stadswandeling gedaan in onze 'dolfijne' stad Harderwijk, en met een gids ook de Grote Kerk bezocht. Daar lagen in de kerk ook heel veel grafstenen van rijken uit het verleden. Gelukkig laten wij ons cremeren te zijner tijd, dus onze zoons hoeven geen grafsteen te kopen voor BUITEN de kerk *WINK, BIG SMILE*.

Mieke zei

Dat waren ook kunstenaars, die steenkappers. Ben gisteren toevallig hier op het kerkhof verzeild geraakt en de prachtige "bouwwerken" die daar af en toe tussen staan. Ongelooflijk. Het zonnetje scheen en het kerkhof deed totaal niet triest aan.
Prettig weekend Gerda.

FRANK103 zei

Ik had begrepen dat daar 'rijke stinkerd' vandaan kwam, een overleden rijkaard werd dan begraven in de kerk, de eerste tijd schijnt een overleden persoon nogal te stinken, wat voor de kerkbezoekers niet erg aangenaam was.