maandag 12 januari 2015

Imagine...


Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky

Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion, too

Imagine all the people
Living life in peace

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you will join us
And the world will be as one.... © John Lennon
Gisteren liepen, naast miljoenen anderen in heel veel steden van Europa, ook Leflamand en ik in een protestbetoging (klik) te Gent en wel met dit bord, maar natuurlijk ook met mijn camera. Geef me eventjes de tijd dan krijgen jullie er hier beslist een fotoverslag van. Begin ondertussen maar al met er een fijn, vredevol begin van de nieuwe week van te maken lieve webbies!

29 opmerkingen:

klaproos zei

Indrukwekkend Gerda,
dat is wat ik zag,

zou het ooit stoppen,

xxx

Haba zei

Goede morgen Gerda, het waren mooie tochten overal op de wereld en dan met zoveel mensen, geweldig dat er door de hele wereld protest is gekomen.
Ik wens je een fijne maandag toe.

Kay zei

Resul Tapmaz toevallig kennen wij die. Maar het gaat hier om het protest, dat iedereen idd gelijke kansen kan krijgen, in eender welke wereld ...

vrede
elk mens
verbeeld zich dat,
voor één mooie wereld ,
gelijkheid.

Kay

Lutje zei

overal waren optochten, het nieuws zat er vol van. En ik zat op een familiefeest, maar dat wil niet zeggen dat ik niet solidair ben

Anoniem zei

Het wordt tijd dat het menselijk verstand terug overheerst en dat dit soort marsen de rangen van de democratisch gezinden kan sluiten. De wereld heeft er absoluut geen baat bij, dat extremisme en terreur het leven bepalen. Het soort mensen die zich tot zoiets verlagen, of daarmee sympatiseren, horen in een westerse maatschappij niet thuis. Hopelijk hadden jullie voldoening aan deze georganiseerde betoging.

Marjolijn. zei

Gelukkig laten zoveel mensen hun stem horen, tegen het geweld van deze fanaten, overal op de wereld.

Ferry - Jacqueline zei

Wij hadden gisteren gekeken via pc. Heel indrukwekkend allemaal. Het was behoorlijk druk. Ik was moment heel stil van. Hopelijk heeft dit geholpen. Dat we rust krijgen in de wereld.

Leflamand zei

Combinatie Imagine+Charlie Hebdo: een brug geslagen tussen Beatle en vredesactivist John Lennon die in 1980 net als de redactie van Charlie Hebdo door een randdebiel om hun mening is vermoord...

John zei

Er waren heel wat mensen op de been ja. Zoveel kreeg ik wel mee op het nieuws.
Zelf had ik een redelijk lui dagje dus niet in een mars mee gelopen.
Jullie zullen er vast een goed gevoel aan over gehouden hebben.

Anoniem zei

Zag in het avondjournaal dat er een 3.000 protestanten waren in Gent met de burgervader op kop. In Leuven was het krijttekeningen maken op een plein. Niet zo indrukwekkend.

A van de Aa zei

Ik kijk er niet van op dat jullie een van die anderen waren, tussen al die anderen.....
Top !!

willy zei

bijzonder indrukwekkende optochten gisteren...

ik kijk al uit naar, je verslag

groeten

Chantal zei

Dat nummer slaat de spijker op zijn kop (voor mij heeft het ook persoonlijk nog een emotionele lading).

Mieke zei

Het blijft iedereen bezighouden Gerda, die wrede, ongerijmde, onnodige aanslag. Gelukkig voelen er zich zovelen betrokken, dat kan alleen maar pijn doen voor de daders (opdrachtgevers)

John zei

Zo, iets meer tijd nu :) Jullie kennende komen er iig geweldige foto's die anders zijn dan wat anderen laten zien. Ik kijk er naar uit :)
Enjoy the Monday

Boerin zonder Naam zei

Waar gisteren velen meeliepen in een protestmars, hield ik bijtank-dag. Zeg maar een mini-winterslaap. Was hard nodig. Even bijkomen van meerdere malen per nacht eruit om de koe water en voer te geven, eventueel om te rollen en de poten te masseren. Dat hakt erin!
dus even bijtanken gisteren zonder plichtplegingen.
Ik zie uit naar de foto's, dan weet ik wat ik gemist heb.

Marlou zei

Goedemiddag lieve Gerda!

Natuurlijk liepen jullie mee in de vreedzame demonstratie.
Je kunt niet anders...
Je moet wel...

Imagine...

Peace! Marlou

.

thatfullmoonguy zei

Voor fundamentalisten en geloofsextremisten klinkt dit dus gruwelijk.... maar het is wel wat wij soms zouden willen! Al denk ik dat weinig mensen hier ècht hun eigen geloof of land zouden willen opgeven. Maar goed, soms moeten we dat verschil van visie benadrukken en uitspreken.
Goed dat jullie dit concreet hebben gedaan Gerda.

Dankjewel voor La dame brune! Dat klinkt op een bepaalde manier erg bekend... Zeker ook het dichten bij het licht van de maan :) ☼ Ik zal eens kijken of ik dit lied op YouTube kan vinden.
Fijne dag verder!
Liefs, Clemens.

thatfullmoonguy zei

Zo, dat was mooi! Ik heb Barbara even opgezocht, en via haar George Moustaki, en toen Theodorakis, en toen Georgios Dalaras: https://www.youtube.com/watch?v=b25qGsEEMjA .

Prachtig!

christiene zei

Gerda, diep in ons hart willen wij allemaal in vrede leven!!
een groetje
Christiene.

Terrebel zei

Kijk, dat is dan toch iets moois dat die terroristen bereikt hebben! Dat hadden zij vast niet voorzien. Jammer ook dat het journaal geen aandacht schenkt aan de 16 doden doordat een tien-jarige een bomgordel liet ontploffen. Maar ja, dat was in Nigeria en dat is lekker ver weg en uit naam van een heel andere ideologie dan de Islam. Blijkbaar is dat niet erg. Jammer.

suske zei

ik vecht met mijn eigen wapens en zorg dat er hiermee vrede komt, hoop ik toch ho ho ho !
fijne avond Gerda.

Mirjam Kakelbont zei

Ik zag "Imagine" staan en moest meteen aan John denken. Dat nummer blijft toch maar actueel. Jammer dat we nog steeds niets geleerd hebben van het verleden.
Maar ik ben er van overtuigd dat liefde het wint van haat. En als we daar met zijn allen zo over denken, zijn we nooit in de minderheid ;-)
Het is goed dat die aanslagen zoveel goed volk op de been heeft gebracht!
Liefs kakelino

Renesmurf zei

ja, wat zou de wereld fijn zijn als er geen religie was, maar ja.

curieuzeneuzemosterdpot zei

john lennon droomde ervan ..

iedereen droomt ervan ..

en hopelijk wordt het héél gauw waardheid;

the world will be as one ..

Albert y Mara fotoblog zei

We zijn benieuwd naar je foto's. Al die marsen indrukwekkend. We volgen het via de tv en de kranten. Met dit mooie weer zijn we bijna de hele dag buiten en genieten van het zonnetje. We zijn grote fans van John Lennon, dus je muziekkeus is uit de kunst en ook wij wensen jou en Guido een vredevolle week. Tot blogs.

Wim zei

Hier op het eiland lijkt het alsof je een beetje naast de wereld leeft. Ik heb wel alles gevolgd op tv en sociale media maar voor de rest wordt er hier weinig aandacht aan besteed.

pieterbie zei

wat tof van jullie dat jullie mee liepen!
ik was geraakt door de beelden die ze van Parijs toonden.
ikzelf verzuip deze dagen zodanig in het werk dat ik het maar over mij heen laat passeren. Wat vreselijk jammer is, was er ook wel graag bij geweest.

FRANK103 zei

Stille tochten helpen niet tegen misdrijven, hoewel het voor de wandelaars tijdens de tocht wel lastig is om tegelijkertijd ook ernstig ongewenst gedrag te vertonen.