zaterdag 3 januari 2015

Kleine rechtzettingEn plotseling gebeurde er niets... maar wie met de muis over het plaatje ging weet dat er wel degelijk iets gebeurde: ik trok grote ogen op toen ik gisteren (klik) bepaalde replieken las. Ik dwing beslist niemand om hier langs te komen, laat staan dat ik voor mij aangename reacties wil forceren. Maar het is en blijft mijn stekje en ik hoop dat ik hier toch mag zeggen wat ik wil en uiten wat me op de lever ligt. En wie kritiek geeft op het getoonde doet dat beter per mail of houdt het voor zich, zeker als er een derde in het spel is, zo wordt niet nodeloos en in het openbaar op harten getrapt!

25 opmerkingen:

Chantal zei

Ik heb de reacties niet allemaal gelezen, maar je bent lig geraakt, en goed dat je dat uit

Lutje zei

eerst dacht ik; een zwart plaatje, ze is in de rouw of zou het ook met haar fantasie te maken hebben zoals gisteren, dat was dus geen jeugdfantasie ;-)
....het is dus met alles niet altijd wat het lijkt!

Haba zei

Goede morgen Gerda, even schrikken toen ik met mijn muis over je foto ging. . . .
Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Ferry - Jacqueline zei

Goedemorgen Gerda,
Ik moet ook schrikken dat ik muis overheen doet. Weg is ie, zijn ogen. Heel leuk gedaan Gerda. Even geduld met onze blog. Hihi.....
Fijne zaterdag.

Marjolijn. zei

Goedemorgen meissie,

De één houdt van geel,
de ander meer van groen.

De één leeft in het heden,
de ander liever toen.

De één zegt het met woorden,
de ander meer door doen.

De één is al blij met 'n lach,
de ander wint liever 'n miljoen.

De één gelooft in het toeval,
de ander in een wonder.

Zo is iedereen weer anders,
dat maakt mensen zo bijzonder.
@onbekend.

Je hebt er een knappe bewerking van gemaakt...!!
Fijne zaterdag.

klaproos zei

Goeiemorgen Gerda,
ik zet vandaga alleen maar gróóóóóte ogen op :-) ik vind het geweldig hoe je dat doet zo met die muis over dat plaatje,
Top, van wie leer je dat toch allemaal,

geweldig

maak er een zalige zaterdag van, hier is íe nat en koud, maar binnen is íe warm en harig, ruig en lief en het leeft met hart en ziel:-)

Dag Gerda,
Heb het leven lief,
xxx

Kay L. zei

Hoi Gerda ...
van mij geen weerbericht,
dat klinkt zo banaal,
op je tekst deed ik mijn verhaal
al in je mailbox,
maar wees nu trots
jij staat er allemaal boven
en ik kijk met oogjes op steeltjes
naar al die speeltjes
die jij weet te creëren,
dus laat ons dat eren
hou knap jij de dingen maakt,
ze zijn amper te geloven ;-)
alle liefs en tot later ♥

pieterbie zei

Hoe kom je er bij, hoe kom je er bij?
Dat je veelzijdig bent weet ik natuurlijk al lang, maar zo je post aan de situatie aanpassen, voor mij TOP, hoor. Ik ga je nog de kampioene in situationele fotografie beginnen noemen. Zou jouw talent kunnen gebruiken, ik worstel momenteel met een opdracht voor een fotowedstrijd en geraak er niet zo gemakkelijk uit. Is natuurlijk altijd ook een kwestie van tijd, iets wat ik nog steeds altijd tekort kom.
En zo komen wij naadloos op mijn reactie van 1 januari die heel kort en heel flauw was. Mijn excuses daar voor, maar het was echt een kwestie van tijd die ik niet had en toch willen passeren uit interesse en vriendschap.
Wat Kay betreft: niets dan bewondering voor haar woordenkunst, alleen vrees ik dat ik niet het soort mens ben dat de dichtkunst omhelst zoals ik dat met fotografie, literatuur en muziek doe. Ik probeer, ik doe mijn best, maar op een of andere manier heb ik de interesse niet in mij en slaag ik er meestal in van de woordjes te negeren. Dat betekent uiteraard niet dat ik geen respect kan opbrengen voor Kay als mens en kunstenaar, alleen is het zo mijn ding niet. Maar ik ga in de toekomst een extra inspanning doen om te proberen te appreciëren wat ze schijft.
Wat vrije meningsuiting betreft ben ik het met je eens. Als je dat op je blog niet meer mag doen, waar dan wel?

John zei

Goeiemorgen lieve Gerda,

Even de reacties is doorgenomen van gister. Ongelooflijk. En ik heb er zo mijn eigen gedachte over die ik hier niet ga ventileren.
Het is zeer zeker jou stek en laat je niet door andere dwingen hier anders te doen dan wat jij wilt. Pas op hoor :))

Ook vandaag weer een geweldige bewerking. Maar niet alleen de bewerking. Ook het idee dit te doen is geweldig. Wees blij om wie je bent en houd dat vast. :)

Fijne zaterdag.

Renesmurf zei

ja, zet er een lijstje bij met goedgekeurde reactie`s, zodat men een keus kan maken, iedereen blij.

Albert y Mara fotoblog zei

Hele mooie bewerking Gerda met die ogen. Dat doen wij je niet na. Van ons geen "weerbericht" *WINK* maar een reactie in je mailbox.
Trouwens die reactie van Renesmurf hierboven deed ons glimlachen.

francky spruytte zei

ik heb natuurlijk graag reacties maar dat betekent niet dat ik er wakker van lig. Het jouw blog en je doet er mee wat je zelf wilt. Zij die het niet lusten zullen wel wegblijven. Soms doet dit een beetje pijn maar zo is het leven nu eenmaal.
Ik kom iedere dag hier terug om te genieten wat je nu voor ons gemaakt hebt en zal dat blijven doen als dat goed is.
Groetjes.

Merel zei

Bij mij gebeurt er precies niets als ik met de muis over het zwarte plaatje ga mie geen ogen zoals anderen hier opmerken misschien omdat ik nu op mijn i pad wie weet
Je zult misschien al gemerkt hebben dat ik om de andere dag bij je langs kom iedere dag bij iedereen daar moet ik dan te veel tijd in steken lukt me niet met het werk en nog andere dingen
En wat Kay betreft ze schrijft heel mooi hou wel van haar woordjes

mijnnikonenik zei

test

mijnnikonenik zei

Even testen want ik was al drie keer van je blog verwijderd door weet ik wat. Eén of ander technisch probleem en daarom wou ik niet alles weer herhalen :-). Dacht deze morgen dat je bij vrienden of familie Nieuwjaar gaan vieren was, donker, dus Gerda weg. Schrikken door die bolle ogen!

A van de Aa zei

Stel dat je deze ogen s'nachts in het donker ziet knipogen.... Lefla dook meteen onder de dekens bij je.... *big smile*
En als K het zag die schreeuwde meteen moord en brand, stuurde maatje erop af met de mattenklopper, en maakte van schrik een twaalfie ;-)

Gtje
Ik geef je een big *HUG* en een big *WINK* ♥
Fijn weekend.

Terrence Weijnschenk zei

Een geweldige bewerking weer, lieve Gerda! Voor het eerst dit jaar zit ik weer even achter de laptop en kom ik uiteraard even bij jou kijken. Dat doe ik graag, al lukt het niet elke dag helaas. Blijf lekker zo doorgaan want de meesten van ons bevalt dat uitstekend! Ik wil geen andere GerdaYD maar de GerdaYD die ik heb leren kennen als een fantastische exemplaar van de menselijke soort!

Lies zei

Ik zie enkel het positieve, Gerda. Misschien gelukkig, dat ik enkele dagjes afwezig was...
Lie(f)s.

Joris Reyniers zei

Er was niets, maar toen gebeurde er iets. Leuk bedacht om iedereen op een dwaalspoor te zetten. En wat die reacties betreft op wat je publiceert, je bent inderdaad de baas op jouw blog en daar doe je wat je wil, wanneer je wil en vooral hoe je het wil. Wie daar iets op tegen heeft blijft beter bij zijn eigen ontwerp. Zoals velen zeggen, smaken verschillen, maar elementaire beleefdheid is nog altijd iets wat ons als kind werd aangeleerd. Sommigen hebben blijkbaar die lessen gemist.

Dominic zei

Dat heb je weer super gedaan lieve Gerda, hoe doe je het allemaal, en ik ben het helemaal met je eens dat wanneer er iets wringt dat je dat ook mag zeggen!
Nog een fijne avond!
Groetjes

thatfullmoonguy zei

Dankjewel voor je reaktie Gerda! Dat was even echt een griezelverhaal hè?
De elfjes steunen me goed hoor, Lucia is mijn moreel compas, en Chaia is gewoon superlief en dat helpt altijd.

Ik sluit mij aan bij wat men zegt over je logje: verrassend en aktueel! Leuk!

Ik sluit me ook aan bij het feit dat mensen met tips wel beleefd en een beetje taktisch moeten zijn, maarrrr... dat is een kunst en zeker in de haast, lukt dat niet altijd. Zelf denk ik dan wel eens: dat lukt mij ook niet altijd, dus vooruit maar. Volgende keer beter.

Ik vind óók dat jij op je eigen blogje alles moet kunnen zeggen; maar soms formuleer jij het wel zo, dat het reakties oproept. Jij stelt een vraag of opmerking, wij antwoorden. Uiteindelijk communiceer je toch met ons, dus is het niet gek dat wij reageren - of toelichten waarom wij niet reageren, als jij dat onderwerp aansnijdt. Of vergis ik me daarin? Maar ook dan is takt belangrijk, natuurlijk.

Het lijkt me allemaal een kwestie van, hoe doe je het, niet òf je het doet. Maar je moet ook iets van elkaar kunnen hebben, zeker van mensen die bewezen trouwe bezoekers zijn en het goed met je voor hebben - òf trouwe bloggers die het goed met ons voor hebben.

Liefs en een fijne zondag!
Clemens.


FRANK103 zei

Met de ipad gebeurt er helemaal niks met de foto's, heel jammer! Net als je stukjes mag plaatsen waar bezoekers niks mee kunnen, kunnen bezoekers reageren op een manier waar jij niks mee kunt. Dat hoort helaas bij het internet.

Wim zei

Horen, ZIEN en zwijgen ;-)))
Hou de moed er in Gerda!

Mirjam Kakelbont zei

Meestal lees ik pas wat anderen hebben geschreven als ik zelf een reactie heb ingediend. Zodat ik me niet kan laten afleiden door iemand anders. De meest erge reactie heb ik gelezen van een persoon toen ik de eerste keer op jouw blog kwam. Ik noem geen namen maar het was er een van drie letters...
Als ik jou was zou ik de minder fijne reacties veranderen in een overdosis complimenten. Dat heb ik bij een scheldreactie op mijn blog ook gedaan. Heel relativerend :-)
Blijf jezelf trouw. Negatieve vuilspuiterij zegt alles over die ander maar niet(s) over jou!
Ik ken je nog maar heel kort, maar weet toch al zeker dat jij alleen maar goede bedoelingen hebt. Dus waarom zou ik je afvallen. Bovendien, al zouden we een verschil van smaak hebben, dat zal nooit een probleem opleveren. Toch?
Sta er boven!
Liefs en een knuffel,
Kakel

thatfullmoonguy zei

Ha Gerda, ja ik hoop ook dat we zo weer vooruit kunnen. Vervelend he, momenten en struikelblokken als deze. Ik denk dat het met veel dingen te maken heeft, met gevoeligheden die net worden geraakt; misschien ook wel met verschillen in de manier waarop we ons uitdrukken - ik weet dat Hollanders vaak iets ehmmm... direkter zijn... en dat kan ook verkeerd overkomen.
Nou ja: we gaan gewoon door, toch?

Liefs en een goede maandag! ☼