dinsdag 2 december 2014

Tja...


Tja... met al die heisa rond Zwarte Piet daar in Nederland vraag ik me toch af wat ze daar met hun nationale stripgeld Sjmmie gaan doen als hij dergelijke uitspraken in de mond neemt *wink, big smile*

27 opmerkingen:

Haba zei

Goede morgen Gerda. Sjimmie is al helemaal gerestyled, en praat niet meer krom,is slimmer dan Sjors geworden. Maar ik geloof niet dat die strips nog veel verkocht worden.
Wat Piet betreft, dat loopt de spuigaten uit zo af en toe, er zijn al idioten die hem aanvallen of bedreigen. Het Klaasfeest wordt er zo niet leuker op.
Maar ik hoop dat die onzin niet naar jullie overslaat.
Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

Ferry - Jacqueline zei

Hahaha.... dat is goeie. Leuk deze plaatje. Sjmmie gaat gewoon lekker door. Gewoon doen. Wat heb jij leuke gedicht neergezet bij ons. Ik heb hard gelachen. Zo leuk!!!Ik weet niet dat me broer ziet. Hij moet vandaag weer zh toe.
Fijne dinsdag gewenst.
Bedankt Gerda.

klaproos zei

oh gerda, wat een oeverloos gezwam hé.

maar je plaatje is heerlijk leuk, las ik graag vroeger,:-)

xxx

A van de Aa zei

Ik vraag het me ook af ....
Ik denk dat als de zwarte piet niet meer zwart is maar gewoon piet dat dan alle pieten de zwarte piet gaan doorspelen.....
Er zijn veel mensen die een probleem met dat zwarte piet-gebeuren hebben, en volgens mij meer met zichzelf !! dan met het piet-gebeuren.


OT; je had het goed gesnapt.

Unknown zei

Goede vraag!

John zei

Goedemorgen Gerda,
Jaja, inderdaad. Ik had het pas ook nog over dat kaartspel. Kan dat nog wel hier in Nederland of moeten we daar de naam ook van veranderen? We hebben al zoveel aangepast hier dat het gewoon triest is.
Ik blijf het gewoon noemen zoals het was. Ik merk het wel als ze me arresteren :D
Fijne dinsdag :)

Boerin zonder Naam zei

Als sinds de jaren 70, sinds Jan Kruis het tekenen van Sjors en Sjimmie overnam, is Sjimmie 'meer van deze tijd' geworden. Maar inderdaad..... Er wordt heel wat over gediscuseerd deze dagen en ook heel wat t.v.-programma's wagen er aflevering aan. Van mij mag Piet zwart blijven. Je maakt mij niet wijs dat van het stoken van de stoomboot schoon blijft.

Kay ♥ zei

Wat heeft een oud kinderverhaal in hemelsnaam met rascisme te maken.

Zwart
lieve kindervriend
door de schouw
geschenkjes van de sint
Piet.

groetjes ♥

Lutje zei

ik snap heel die heisa niet, ze maken zich belachelijk met hun gemoei hierover, wij moeien ons toch ook niet met hun .........dagen

fotorantje zei

deze zwarte piet ken ik nog niet :-)
wat een gedoe toch hé, alsof er geen ernstige dingen in de wereld zijn waar beter eens tegen geprotesteerd wordt

Anoniem zei

Jaren traditie, worden plots verbroken door een stelletje idioten, die menen de wijsheid in hun te hebben. Alsof dat ineens een einde zou maken aan de ellende, de onverdraagzaamheid, de oorlogen in de wereld, het veranderende klimaat, de crisi, etc. Hebben die mensen dan echt niets belangrijkers om handen dan over zware piet te gaan lullen. In wat een wereld zijn we eigenlijk terecht gekomen?

Anoniem zei

ja, ik vind het ook een heel gedoe om niets! men zal altijd wel iets vinden om tegen te protesteren of racistisch te verklaren. net alsof alle blanke kindertjes hierdoor plots racistisch zullen worden. integendeel, ik denk dat ze door die traditie juist positief tegenover anderskleurige mensen zullen staan.
Oh ,ja, ik zag ergens een Zwarte Piet én een Zwarte Sinterklaas. Misschien is dat de oplossing. Dan kunnen ze niet meer zeuren hé ;-)
groetjes, Hilde

willy zei

wat een heisa..

voor een probleem dat er geen is..
prettige dag Gerda

Terrebel zei

Het gaat heel erg goed met Nederland! Dat is de enige conclusie die ik na de hele Zwarte Piet discussie kan trekken. Als dat echt het belangrijkste is waar mensen zich druk over kunnen maken gaat het natuurlijk heel goed met een land. Goed dat jij mensen daar nog even fijntjes op wijst, lieve Gerda!

Suske. zei

niets van aantrekken Gerda, zwarte piet blijft zwart.

Marjolijn. zei

Piet mag gewoon Piet blijven....!!

Lies zei

Allee, Gerda, pak dat kindergeluk nu toch niet af...
Lie(f)s.

Merel zei

Daar had ik nog niet bij stil gestaan goede vraag

fotohanvogel.blogspot.com zei

Tja het blijft vreemd dat wel ons volksfeestje niet meer mogen houden.

thatfullmoonguy zei

Hallo Gerda! Ja, julie vieren het zelfde feest dus ik duim voor jullie.

Dankjewel voor je reaktie! Dat heb je goed gezien! En die tekst is prachtig. Weet je toevallig of Helmut zo'n tekst ook zelf schrijft? Dat misschien niet he... Maar dat maakt het niet minder mooi natuurlijk. Was je ook een fan van Luc?

Liefs en ☼ ,
Clemens.

pieterbie zei

geen sinterklaas zonder zwarte piet wat mij betreft.

Mirjam Kakelbont zei

Hej hej Gerda,
Die heisa over Zwarte Piet komt mijn neus uit. Sinds oktober worden we er al mee dood gegooid.
In Zweden hebben ze een vergelijkbaar probleem, want in de verhalen van Pippi Langkous staan ook woorden en uitdrukkingen die als racistisch (kunnen) worden opgevat. Het zal de moderne tijd wel zijn...
Ik houd het erop dat de anti-racisten het racisme in stand houden.
Liefs Kakelino :-)

Renesmurf zei

Ja, toen deze strip gemaakt werd wist men niet beter.
Tegenwoordig wel, sommige dan.

Albert y Mara fotoblog zei

Dit is de OUDERWETSE Sjimmy die wij kennen vanuit de stripboeken in onze jeugd. Geweldig! En Zwarte Piet moet gewoon Zwarte Piet blijven.

Lutje zei

tja, ik ben weer te vroeg, dus ik wens je een fijn dagje

Wim zei

Het is me nog al wat bij die Ollanders. Zo wordt de Burger afgeleid van de 'echte' problemen.

Mieke zei

Snap heel die heisa niet, die vent is toch zwart van door de schouw te kruipen.