zaterdag 10 mei 2014

Cabaret?


Een doordenker... Grappig spelerijtje maakte Lefla voor mij van het woord cabaret. Zoek maar eens uit waar het leuke ervan in zit.
En ik ben er uit wat mijn blog betreft (zie hier). Ik ga gewoon op de vertrouwde voet verder al was het maar voor die paar webbies die telkens weer de moeite nemen om to-the-point reacties te plaatsen. Ik ga van nu af aan alleen op nietszeggende reacties even niets zeggende replieken op het blog van de betreffende respondent zetten. Dat bespaart me de moeite om iets leuks of interessant te verzinnen. En als het is zoals Wim zei: "Ik krab even bij jou op je rug, dan krab jij even bij mij", dan moet het maar hoewel ik dat eigenlijk heel hard betreur. Want bloggen is imo meer dan eens vluchtig op bezoek bij elkaar te gaan. Nu ja, uiteindelijk is blogland, net zoals het echte leven, slechts 'cabaret'.
Fijn weekend allemaal!

18 opmerkingen:

Haba zei

Leuk gemaakt Gerda, ook diagonaal in twee richtingen te lezen, je moet maar op het idee komen, knap van Lefla.
Je hebt gelijk hoor om bij 'plakkertjes' ook met een 'plakkertje' te reageren.In veel gevallen is zo'n reactie dan ook voor alle blogs een copy and paste .
Ik reageer liever niet dan dat het zo moet. Wel als mensen geen nieuw logje hebben, zet ik er dan vaak als tweede reactie alleen een groet neer, want ik kan niet twee keer hetzelfde commentaar plaatsen.

Lutje zei

De hoofdletters gaan schuin naar beneden en vormt zo weer het woord cabaret.
en wat dat bloggen betreft; ik weet van mezelf dat ik niet direct to the point ben, maar iedereen heeft dat wel eens? Maar uit reacties haal ik heel veel en ondertussen heb ik geleerd wat meer op de bal in te spelen, omdat het mezelf zo goed doet

Lutje zei

hier ben ik weer ;-)
❥ Mijn top 10 waarom ik van bloggen houd:
”Bloggen? Wat is dat en waarom vindik dat zo leuk?”(in het kort)
*♡ Internet.
*♡ Helpen
*♡ Nieuwe contacten
*♡ Passies.
*♡ Schrijven.
*♡ Oneindig.
*♡ Veelzijdig
*♡ Extraatjes
*♡ Me, myself and I
*♡ Bezoekers: en ja, jij staat ook in mijn top 10 :o))

pieterbie zei

Ik vind de diagonale leuk.

Tja, bloggen. Ik weet dat mijn reacties ook niet altijd top zijn. Maar dat is geen slechte wil, ik hengel ook niet op "terug" bezoekjes. Bij mij is het alleen een chronisch tijdsgebrek wat ik niet op korte termijn zie verbeteren. Weet wel dat ik hier uit interesse kom, niet om een wederbezoekje er uit te halen. En dat is voor mij belangrijk, de blogjes die ik bezoek zijn voor mij lichtpuntjes in mijn drukke dagen. Met mijn eigen blog ben ik ook niet zo tevreden omdat tijdsdruk mij verplicht om veel te snel foto's af te werken en te plaatsen. Dat is niet goed voor de kwaliteit.

klaproos zeiLieve gerda,
van linksbeneden naar boven rechts.
lees ik ook weer het woord:-)
leuk verzonnen, maar jij bent altijd geestig of probeert iets te vinden wat geestig is, dat geeft wel aan hoe je in het leven staat,
positief en grappig, en daar hou ik van,

tja, internet is snel en daarom gerda, geloof me, til er niet té zwaar aan, morgen is men het weer vergeten:-)
ik kom hier graag lezen én kijken, je maakt er altijd werk van, dat doet me goed:-)
voor nu, een dikke knuffel, uit een nat brabant,
het lijkt maar niet op te houden, maar ik hoor moederke natuur jubelen en juichen:-) en per slot is het morgen moederkes
dag en mag zij ook heel wat hebben toch:-)
dikke kus,
xxx

John zei

Goedemorgen Lieve Gerda,
Ik snap zo goed dat je hier mee zit. Ik hou van oprechte inhoudsvolle reacties. Ik betrap me er op dat als mensen niets zeggende reacties geven ik dat bij hun ook ga doen, en eigenlijk ben ik niet zo. Het contact met andere bloggers zie ik als een bepaalde vriendschap, en als mijn irl vrienden zo nietszeggend zouden reageren had ik snel andere vrienden. Er zijn een paar bloggers die reageren zoals jij, en dat maakt veel goed.

Het regent inderdaad behoorlijk. Het wordt ene behoorlijk binnendagje denk ik. Geniet jij ook van de zaterdag! EN tot morgen.

Renesmurf zei

En je hebt helemaal gelijk, maar dat gaat vast niet werken.
Nietszeggers blijven nietszeggers.
En soms weten mensen ook niet beter, denk ik dan maar.

Boerin zonder Naam zei

Cabaret... Ik houdt er wel van!
Met een BARET aan de BAR en een CAbA (lees cava) erbij.....En dan kijken naar het cabaret. En van cabaret kun je zoveel maken! Zoals jullie nu gedaan hebben. Kortom cabaret is een unieke kunstvorm!

fotorantje zei

na een cabaret kan je wel ergens een bar vinden om je dorst te lessen
en natuurlijk zie ik in alle richtingen cabaret opduiken

zoals ik eerder al zei, iedere blogger heeft dat dat bezoekers niet reageren zoals je zou wensen, die soms zelfs niet echt begrijpen wat er gezegd wil worden
en dan heb je ook de bezoekers die enkel op bezoek komen als je zelf eerst langs gaat waarmee voor mij dan maakt dat het hen eigenlijk niet interesseert
en zo zal er altijd wel iets zijn, het leven noch het bloggen is perfect

toch nog heel veel blogplezier gewenst!

francky spruytte zei

mijn reacties zijn de invallen van het moment, soms voel ik me uitgerust en alert, andere keren niet. Ook over alle onderwerpen weet ik niet steeds iets gevat te antwoorden. Zorg vooral dat bloggen en blogs lezen voor jezelf leuk blijft, da's het belangrijkste,
En nu eens dat cabaret van dichterbij bekijken !
Fijne zaterdag Gerda !

Han Vogel zei

Gerda, niet iedereen heeft de gave om zoals jij uitgebreide reacties te kunnen schrijven en doen het soms met korte regeltjes.

Je Lefla is een echt woordkunstenaar!

willy zei

leuk bedacht Gerda

Willkommen, bienvenue, welcome
Fremde, etranger, stranger
Gluklich zu sehen, je suis enchante,
Happy to see you, bleibe, reste, stay
Willkomen, bienvenue, welcome,
Im Cabaret, au Cabaret, to Cabaret

etc

A van de Aa zei

Hij is leuk gevonden, soms heb je van die dingen ... ;-)
En reacties, soms gevat soms niet.... maar krabben moet je als het jeukt, en je hoeft en moet niet te krabben voor het krabben.

Marjolijn. zei

Knap gevonden van jouw mannetje, maar dat is dan ook een kunstenaar, op allerlei terreinen.
Laat het niet aan je hartje komen, lieve meis, zorg vooral dat bloggen voor jezelf leuk blijft en alles wat er bij komt is als een kadootje.

Fijne avond nog en sweet dreams voor straks.

Lies zei

Een zandlopertje (of trechter) naar beneden, en omgekeerd, Gerda !
'k Ziet dus wel als ik alleen 'mooi' lees van je... !
Lie(f)s.

merel zei

oeps zeg, ik probeer het ontdekken maar vind ik het een beetje moeilijk.
Sommige letters in hoofdletters, dan weer niet. Door die hoofdletters met gewone letter er tussen ontdek ik bv. het woordje 'bar' en ook bv. 'baret' alhoewel ik denk dat baret met 2 'r' wordt geschreven.
Het kan natuurlijk ook zoals sommigen zeggen een zandloper zijn.
Ik hoor het wel hé , of beter gezegd lees het wel.
Complimentjes foor Lefla

Albert y Mara fotoblog zei

Grappig dat Lefla dit voor jou heeft samengesteld. De diagonale CABARET is leuk gevonden.
Tot slot je gooit de knuppel aardig in het hoenderhok, en nog wel op deze regenachtige dag. Jij die de kool en de geit spaart, want je blijft gewoon bij iedereen komen al zeggen ze nietszeggende dingen, of is dat soms altijd een mening hebben? Ik weet het niet meer Gerda, Mara trouwens ook niet. WIJ zijn ons van geen kwaad bewust. We reageren altijd inhoudelijk en daarmee willen Mara en ik deze reactie eindigen. Tot blogs Salu2 Albert

Leo zei

Leuk om dit te zien zo. Ik zat me de ogen suf te turen om er nog meer variaties in te ontdekken. Ik was even buiten beeld, je kent als vaste bezoeker van mijn vorige weblog de reden, maar ik zal mij nu weer wat meer bezighouden met het lezen van...hoor...! :)