zaterdag 13 juli 2013

We hebben 'm terug, joepie!


Wij hadden een heel fijne dag bij de kinders donderdag (klik), lekker gegeten en gedronken maar vooral enorm veel getaterd. Edoch we hebben ook de schrik van ons leven gehad: toen we wilden vertrekken bleek de bromfiets gestolen. Nu is het zo dat die buurt daar stikt van de hangjongeren en kinderen die nauwelijks school lopen (nu met de vakantie zeker al niet) en er zoals in elke grotere stad tegenwoordig, nogal wat drugs worden gedeald. Die gasten hadden hun kans schoon gezien... Direct de politie gebeld natuurlijk om het aan te geven. En wat raadt je: door de snelle aangifte, en de waakzaamheid van een vrouw die aan een kerk nota bene, een weggeworpen bromfiets had zien liggen en dat direct aan de politie had gemeld én het al even kordate optreden van de agenten was ons paardje binnen het uur terecht. Het zadel hadden ze geopend, de inhoud van de bergplaats lag er rond verspreid en er waren een paar dingetjes verdwenen, zoals een regenjasje en een lampje. De wonderen zijn inderdaad de wereld niet uit want we hadden snel onze brommer terug, en dat door de inzet van heel attente mensen. Zeg nu nog dat men zijn burgerplicht niet kent of de politie niet werkt hoor!  Wij gaan een heerlijk weekend tegemoet en ik hoop dat jullie dat ook zullen doen lieve webbies!

10 opmerkingen:

klaproos zei

ohhh wat fijn gerda, want waar zou je zonder zijn hé,

ik ben hééél erg blij voor jullie, een hangslot zou niet verkeerd zijn..

een heerlijk weekend gewenst

xxx

fotorantje zei

ooh wat vreselijk dat hij verdwenen was
maar jullie weekend kan nu niet meer stuk hé, gezellig brommen van terrasje naar terrasje :-)

Lies zei

Oef..., Gerda, gelukkig ! Bang hartje en de schrik op 't lijf... Dat madammetje en die agenten verdienen een dikke pluim !
Lie(f)s.

willy zei

een vervelend probleem maar wel heel snel opgelost Gerda....

geniet ten volle van je weekend

groeten

Marjolijn. zei

Fijn meis, dat hij weer terug is.
Dat was wel schrikken, maar gelukkig was er die waakzame buur in de straat...!!
Toch maar een extra goed hangslot!
Nog een fijne avond.

Mijnnikonenik zei

Dat moet schrikken geweest zijn! Reuze dat je hem snel terug hebt! Zo kan je nog genieten van het fijne weekend!

Albert y Mara fotoblog zei

Wij willen zeggen "Wat fijn dat jullie je bromfiets terug hebben". Maar wat zullen jullie allebei geschrokken zijn. Lieve groeten.

Leo zei

Mag je zeker blij om zijn. Voor hetzelfde geld steken ze het ding in de brand. Het is in onsland ook best een probleem hoor. En de dadergroep is veelal gelijk...

Wim zei

Ik herinner me nog dat er wel tig keer is ingebroken vroeger in mijn huis in België. De laatste 20 jaar hier op't eiland hebben we er geen last van. In het begin kon je zelfs je auto gewoon open laten.

pieterbie zei

't is erg. Gelukkig hebben jullie die nu idd terug.
Pluim voor de Gentse politie, hier in Oostende kijken ze daar niet naar om.