zaterdag 15 juni 2013

St Leonard on sea


Het belang van Hastings en het aanpalende St. Leonards-on-Sea is ten onrechte ondergewaardeerd tegenover Brighton, Eastbourne en andere deftige ‘holiday ressorts’. Daar overnachtten we in in het statige Royal Victoria Hotel, de parel van de strandpromenade van St. Leonards, ontworpen in 1828 door de Londense James Burton, gebouwd als estival The Imperial Hotel en verbouwd tot huidig hotel in 1903. Koningin Victoria verbleef er in 1834, misschien wel in dezelfde suite als wij *wink, big smile*. We bezochten er ook de Victoriaanse ‘witte’ kustarchitectuur (klik). Het stedenbouwkundig opzet voor St. Leonards, een ‘new town’ avant-la-lettre, is van James Burton (1767-1837), een succesrijke Londense architect, projectontwikkelaar en pionier van het kusttoerisme in Engeland, begonnen in 1826, publieke gebouwen incluis, naar voorbeelden uit de klassieke oudheid. Aan de Marina staat ook ‘The Ship’, een beschermd modernistisch meesterwerk uit 1936-1938 van architect Kenneth Dalgleish, ooit het grootste appartementsgebouw van Engeland, geïnspireerd op de Queen Mary. Fijn weekend!

12 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Heerlijk om je dan in 2013 dan toch ook even Queen te mogen voelen..!!
Mooi album meis.

Fijne zaterdag.

chuijbregts zei

daar kan de glazenwasser wel aan de slag

fotorantje zei

ik denk dat het jullie kamer was, echt koninklijk
wat een mooi en gezellig hotel
mooie huizen zag ik ook passeren

Gerda ik denk dat je fotohandjes wel rust verdienen na zo'n uitstap, die zullen oververmoeid geweest zijn :-)

prettig weekend

pieterbie zei

Prachtig, daar moet ik ook nog eens komen.

Mijnnikonenik zei

Een koninklijk bed voor koninklijke bezoekers als jullie en voor een goed ontbijt wil ik daar ook best mijn voeten onder de tafel steken :) . Mooi zeezicht met de schaduw van de twee bankjes en prachtig die knalrode bus tegenover het witte gebouw. Heerlijk, zucht, zucht.

willy zei

een gebouw met klasse Gerda ..

fijn weekend

Lies zei

Je waant je toch wel even 'Prinses', Gerda...
Lie(f)s.

Dominic zei

Daar mogen alleen maar prinsessen slapen Gerda...
Prachtig gebouw, met wondermooie kleuren dat kunnen ze zo te water laten :-)
Een fijn weekend!

Joris... zei

Hallo Gerda,
Wie weet, sliepen jullie niet in hetzelfde bed, waar ooit de matras werd gedraaid nadat de "Queen" herself daar had overnacht. Bovendien liepen jullie zowaar in de voetsporen van Willem de Veroveraar, amai, dat is pas straf. Een hele mooie reeks foto's Gerda, waaruit blijkt welke invloed er uitging van enkele knappe ontwerpers. Een prachtige erfenis voor het nageslacht alvast.

Terrebel zei

Daar steekt 'ons' Zandvoort toch schril tegen af, lieve Gerda! Al die kunst en cultuur! Wat stellen wij daar tegenover? Een 12 jaar oude hotdogkraam? Fijne zondag alvast! Morgen is het hier Vaderdag...;-)

Albert y Mara fotoblog zei

Grappig, je begint de fotoreportage met een vreed(t)zaam samenzijn. Onder het genot van, praat je heel wat af. Geeft Lefla op foto 30 uitleg aan de groep? Of is hij aan het overpeinzen?
Trouwens foto 24 is onze favoriet.
Fijne zondag. Het wordt warmer bij je. Hier in Zuid Spanje is het 30 graden. Lieve groeten van ons.

Wim zei

Dacht heel even bij de eerste foto dat we nog in Miami zaten maar dan zag ik dat de reportage van een heel ander slag was. Leonard Cohen niet tegen gekomen.
;-)