donderdag 4 april 2013

Van deze tijd?Ze kunnen dan al in Amerika de naam hebben de modernste en meest vooruitstrevende natie ter wereld te wezen, aan hun elektriciteitsbedeling is dat beslist niet te merken: ik dacht in één of ander ontwikkelingsland beland te zijn toen ik deze houten masten met transformators zag en nog meer bij het zien van de meters die gewoon op straat  staan! Fijne donderdag allemaal, hopelijk met wat zon...


17 opmerkingen:

Lutje zei

dit is inderdaad iets wat je daar niet meer verwacht, het is wel een leuk en interessant logje wat je dagelijks brengt over amerika

Redstar zei

Er word al sinds jaar en dag op onderhoud bespaard in dat land. Privatisering van energiemaatschappijen heeft niet veel goeds gebracht daar. Dat de meters gewoon buiten hingen dat wist ik niet, Ongelooflijk wat ouderwets.

Maar, ouderwets of niet, de foto's zijn prachtig. Haarscherp ook. Mooi!

klaproos zei

ja gerda, ik kijk mijn ogen uit,
dat verwacht je toch niet:-)

wat is nederland dan weer erg modern :-)

ik hoop gerda, dat de wind gaat liggen en de temperatuur optrekt naar 15- 16 graden:-)
maar ehhh ik vrees het ergste:-)

kom je maar bij mij warmen hé,

* armen wijd doe *

xxx

Kay zei

Neen niet meer, een beetje oubollig.
Maar Gerda, een gevoelige snaar is geraakt,
want ik loop weer door de straatjes,
waar eens mijn kinderschoentjes wandelden, en wat zou ik graag nog ééns één moment daar weer lopen.
Prachtige foto's wat mij betreft ♥

fotorantje zei

ooooh zie dat, je zou echt wel denken ergens in een arm land te zijn

Marjolijn. zei

Nee, dat zou je niet verwachten zo.
Maar daarom ging je toch ook naar Miami, om allerlei bijzondere en onverwachtte dingen te zien en vast te leggen.
Dat lukt je heel goed...!!
Fijne dag vandaag meis, met een beetje zon hoop ik.

willy zei

het lijkt de derde wereld wel Gerda...

groeten

Terrebel zei

Amerika een beschaafd land? Een late 1 april grap, lieve Gerda? Een land waar men de doodstraf nog steeds wordt uitgevoerd en mensen onder het officiële rechtssysteem mogen worden gemarteld kan zich toch niet beschaafd noemen? Dat vind ik dan. Maar Amerika is zeker een erg interessant land. Vol met tegenstellingen en mooie mensen. Raar: individueel lijken Amerikanen heel verstandig maar in een groep lijken zij uitsluitend instinctief te reageren. Hebben jullie dat ook gemerkt?

Han Vogel zei

Je moet er maar net oog voor hebben en dat heb jij Gerda!

Lies zei

Je meent het, Gerda... (je hoort natuurlijk de intonatie niet...).
Lie(f)s.

Albert y Mara fotoblog zei

Een modern land dat in sommige zaken jaren achter loopt. Je zou bijna denken een stukje nostalgie uit de jaren 50 in Vlaanderen toen je naar de lagere school ging Gerda, wij trouwens ook *wink, big smile*
Wat een mooie blauwe lucht op de eerste foto. Helaas pindakaas volgens knack.be blijft het koud in België tot einde mei, dan wordt het ineens zomer.
Meer weten klik hier.

Joris... zei

Hallo G.,
Dat zijn nogal een foto's, doet eerder denken aan Cuba, waar men nog vertoeft in de jaren vijftig. Blijkbaar is in de States niet alles wat je ervan zou verwachten. Deze installaties dateren duidelijk nog van kort na de oorlog zo te zien. Er is dus daar ook nog heel wat werk aan de winkel en niet alleen trouwens op het valk van electriciteit. Denk maar aan de sociale zekerheid, het vangnet voor minder bedeelden, de werkloosheidsuitkeringen, ziekteverzekering, noem maar op. Er wordt daar meer belang gehecht aan wapens dan aan de mensen. Er is nog werk aan de winkel voor Obama.

Wim zei

Dat plakkerig net van electriciteits en telefoondraden boven de grond is dikwijls een doorn in het oog voor de fotograaf. Dat hebben wij hier ook, zelfs het drinkwater loop bovengronds. Alleen butagaz hier.

Diana Drent zei

Inderdaad dat vind ik vreemd om te zien. Dat zie je hier niet in Nederland.

De fotoserie van jou in Amerika vind ik erg leuk, hoop dat je er nog een tijd mee door zult gaan.

Lutje zei

ik kom terug :o)

Leo zei

Viel mij indertijd ook zo op. Alsof men geen tijd had om na de invoering van elektra of telefooon de boel nog eens echt goed te regelen. Overigens zag ik in Ierland hetzelfde beeld. Wellicht waren die installateurs in de VS wel afkomstig uit het Ierse moederland..

pieterbie zei

heb blijft een land van uitersten.