zondag 28 augustus 2016

Zondag: bij-tank-dag

Het ongeluk blijft de zeppelins blijkbaar achtervolgen.
Recent haalde de pas gelanceerde paradepaardje Airlander 10 niet zonder schade het einde van haar maidentrip (zie hier). Nochtans is het een veilig transportmiddel - zeker sinds het probleem van het 'vulgas' was opgelost in de USA in de jaren 1930. Al sinds de eerste proefvluchten, nog vóór de Eerste Wereldoorlog, waren de crashes niet van de lucht (zie hier). De eerste zeppelin die neerstortte was graaf Zeppelin’s vierde luchtschip nabij het Duitse Stuttgart-Echterdingen (postkaart hierboven verzameling Leflamand). De talrijke neergeschoten zeppelins tijdens 1914-1918 tellen om evidente redenen niet mee. En beroemd is ook het neerstorten van de anders succesvolle Hinderburg in 1937 (zie hier).


21 opmerkingen:

Lutje zei

kaarten van een echte kenner
je moet het allemaal maar weten...
Eén @->- voor jou

Marjolijn. zei

Het zijn ook kwetsbare machines, die zeppelins.
Mooie zondag.

Haba zei

Goede morgen Gerda, weer een interessant stukje over de zeppelin. Ik leer zo nog steeds nieuwe dingen.
Een fijne zondag gewenst.

Natasja zei

De foto's zijn heel mooi.. Triest dat er zoveel toch mis ging maar ja dat is het leven... Zorgen dat er zo weinig mogelijk mis gaat.. Het is een pracht foto he van die brandende zeppelin hoe erg ook.

Tine de Jong zei

Prachtige fotos en informatie. Een ongeluk zit in een klein hoekje verscholen maar toch was het inderdaad het vervoermiddel. Dank je wel Gerda. Ik vond het heel informatief.

John zei

Goedemorgen Gerda,

Ja, bij de nieuwste telg in de zeppelin familie ging het tijdens de landing mis. Ik weet niet of er veel schade was alleen dat er een kabel ergens achter bleef hangen.
Het zijn aparte vliegdingen maar er kan zeker in de moderne versie enorm veel in.
Het zal vast goedkomen.
Ik wens je een fijne zondag toe.

Morgaine zei

De Hindenburg hebben wij inderdaad ook op school gehad, het neerstorten daarvan, maar niet zozeer in verband gebracht met de oorlog, gewoon een algemeen iets over zeppelins.

Het blijft gek.

Fijne zondag Gerda!

X

Ferry - Jacqueline zei

Zeppelins is gevoelig ding om te vliegen. Van de week ging ook de mis in. Ik had op de tv gezien. Gelukkig was niet zo beschadigd. Alleen onder ding is klein beetje beschadigd. Het is machtig ding om te zien in de lucht. Hopelijk komt later weer goed met deze zeppelins.
Fijne zondag.

willy zei

interessante informatie Gerda

zo'n een zeppelin moet toch wel een gemakkelijk doelwit geweest zijn

prettige zondag

willyduvel zei

Weer bijgeleerd goed he !! Het zijn wel kwetsbare toestellen maar blijkbaar met een groot nut ! Grts en een heel prettige bijtankdag

FRANK103 zei

Die zeppelins zijn tegenwoordig veel veiliger, maar net als ieder ander vliegend object kunnen ze neerstorten, wat heel hachelijk is!

A van de Aa zei

Het zijn schepen in de lucht.... en alle vliegdingen voor de eerste vliegtuigen waren ook niet crashbestendig ;-)
Fijne zondag Gtje. En niet teveel kersen he ! *Winkie*

Terrebel zei

Ik hou het nieuws over de nieuwe generatie Zeppelins nauwlettend in de gaten, lieve Gerda! Goedkoper en sneller vervoer van goederen dan schepen en zuiniger en langzamer dan vliegtuigen. Een stapje dichter bij het zuiniger zijn op de natuur!

pieterbie zei

Mooie stukken opnieuw voor Lefla's verzameling.
Lijkt mij dat ze het transport met deze luchtschepen moeilijk geperfectioneerd krijgen.

Suske. zei

Het blijven indrukwekkende toestellen die nog steeds tot de verbeelding spreken.
Groetjes en fijne dag.

Haba zei

Goede middag Gerda, ik was vanochtend vergeten om hier langs te komen geloof ik, maar alsnog een fijne rest van de maandag gewenst;)

merel zei

Die foto van de brandende zeppelin is heel mooi.
We hebben weer wat bijgeleerd.
Een pracht van een verzameling het blijft maar komen

Albert y Mara fotoblog zei

Het was weer een interessante log over Zeppelins. Het neerstorten van de Hinderburg in 1937 blijft een plezante sensatie. WO2 moest nog beginnen.

Cor zei

De zeppelin verdient het wel dat men er aandacht aan besteed. Het is een bijna vergeten stukje geschiedenis. Mooi om deze informatie te lezen.

curieuzeneuzemosterdpot zei

ja, 't is niet den eerste die neerstort.
hopelijk wel de laatste! ;-))

Anoniem zei

Neerstorten lijkt van alle tijden...